F1

GP Βραζιλίας: Διακόπηκαν λόγω κακοκαιρίας οι κατατακτήριες, πήρε την pole o Φερστάπεν

Από την pole position θα εκκινήσει το Grand Prix της Βραζιλίας ο Μαξ Φερστάπεν, κάνοντας τον ταχύτερο χρόνο στις κατατακτήριες που διακόπηκαν οριστικά στο Q3 λόγω κακοκαιρίας.

Πήρε την pole position στις επεισοδιακές κατατακτήριες του Grand Prix της Βραζιλίας ο Μαξ Φερστάπεν!

Παρότι η διαδικασία διακόπηκε στο Q3 λόγω πολύ έντονης κακοκαιρίας, ο Ολλανδός πιλότος της Red Bull είχε προλάβει να κάνει τον ταχύτερο χρόνο (1.10.727), παίρνοντας την 11η φετινή του pole και εξασφαλίζοντας ότι θα εκκινήσει από την πρώτη θέση στον αγώνα της Κυριακής!

Τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο έκανε ο Λεκλέρ με Ferrari (1.11.021), από την τρίτη θέση θα εκκινήσει ο Στρολ (1.11.344), ενώ την πρώτη πεντάδα θα συμπληρώσουν οι Αλόνσο και Χάμιλτον.

Το Q1 ξεκίνησε σε στεγνή πίστα, με τον Νόρις να έχει πολύ γρήγορο ρυθμό και με τον Λεκλέρ να του παίρνει την πρώτη θέση όταν έβαλε τα φρέσκα ελαστικά του. Εντυπωσιακές οι Aston Martin με Στρολ και Αλόνσο, ενώο Χούλκενμπεργκ ολοκλήρωσε τις προσπάθειές του στην 3η θέση. Εκτός έμειναν οι Τσουνόντα, Ρικάρντο, Μπότας, Σάρτζεντ και Ζου.

Το Q2 ολοκληρώθηκε με τον Σάινθ να ανεβαίνει δεύτερος και τον Αλόνσο να τον ξεπερνά, πριν έρθει ο Λάντο Νόρις για πάρει την πρωτιά. Εκτός έμειναν Χούλκενμπεργκ, Οκόν, Γκασλί, Μάγκνουσεν και Άλμπον.

Στο Q3 τα κατάμαυρα σύννεφα έκαναν την εμφάνισή τους, με τους πιλότους να βγαίνουν στην πίστα έτσι ώστε να την προλάβουν στεγνή. Ο Φερστάπεν έκανε τον ταχύτερο γύρο στο ξεκίνημα, προλαβαίνοντας την βροχή, με τον Λεκλέρ να παίρνει τη δεύτερη θέση από τον Στρολ. Στη συνέχεια ήρθε η καταιγίδα, με τους διοργανωτές να αποφασίζουν την οριστική διακοπή, η οποία έδωσε την pole position στον Φερστάπεν!



Αναλυτικά η κατάταξη:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x