Μάκης Διόγος

Τα παιδιά στην κερκίδα είναι η μόνη σου ελπίδα!

Γράφει ο Μάκης Διόγος.

Πολλές φορές οι οπαδοί των ποδοσφαιρικών (κυρίως) ομάδων γίνονται πρώτο θέμα όταν πρωτοστατούν σε επεισόδια και σκηνικά βίας. Εντός και εκτός γηπέδων. Όμως τα τελευταία χρόνια είναι πολλές οι φορές που σύνδεσμοι οπαδών πρωτοστατούν σε ενέργειες κοινωνικής αλληλεγγύης και στήριξης ευπαθών κοινωνικών ομάδων που πληττονται από διάφορα γεγονότα.

Μια από αυτές τις πρωτοβουλίες κοινωνικής αλληλεγγύης συμβαίνει εδώ και σχεδόν δυο εβδομάδες στο νομό Καρδίτσας που κτυπήθηκε από την πρόσφατη θεομηνία του «Ιανού». Ο σύνδεσμος οπαδών της Αναγέννησης Καρδίτσας «Ultras Gate 3» από την πρώτη κιόλας μέρα της καταστροφής που έπληξε το νομό άφησαν…τα πληκτρολόγια και τα λόγια και έπιασαν δουλειά. Χωρίς «τυμπανοκρουσίες» εδώ και μέρες οργώνουν χωριό, χωριό, το Νομό και βοηθούν όποιον έχει ανάγκη. Διοργανώνουν συσσίτια, καθαρίζουν σπίτια, μαγαζιά και βρίσκονται δίπλα στους πολίτες.

Η πόλη της Καρδίτσας έπαθε ανυπολόγιστες ζημιές, αλλά και εκτός αστικού κέντρου στα χωριά του κάμπου και των ορεινών περιοχών υπάρχουν τεράστιες καταστροφές με περιοχές να είναι ακόμη αποκλεισμένες καθώς έχει κοπεί το οδικό δίκτυο και δεν υπάρχει ρεύμα & νερό. Υπάρχουν άνθρωποι μεγάλης ηλικίας που δίνουν τον αγώνα της ζωής τους σε αντίξοες συνθήκες χωρίς βοήθεια. Εκεί βρέθηκαν δίπλα τους από τη πρώτη στιγμή οι οπαδοί της Αναγέννησης.

Σε συνεργασία με την ερασιτεχνική ομάδα «Αργεντινή Καρδίτσας» και τον αυτοοργανωμένο ποδοσφαιρικό σύλλογο «Βαγγελίτσα Κουσιάντζα» έστησαν ένα δίκτυο αλληλεγγύης, συγκεντρώνοντας ρούχα και τρόφιμα, τα οποία μεταφέρουν οι ίδιοι στις περιοχές που έχουν πληγεί.

Παράλληλα έκαναν έκκληση σε άλλους συνδέσμους οπαδών να βοηθήσουν την Καρδίτσα. Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκε η “Θύρα 6 - Warriors est.1981” του Παναιτωλικού, ο Σ.Φ. ΠΑΣ Γιάννινα, ο σύνδεσμός “Green Ghetto Club” του Αγροτικού Αστέρα και οι “Navajo Antifa” της Παναχαϊκής, προσφέροντας διάφορα είδη πρώτης ανάγκης και αποδεικνύοντας ότι τα οπαδικά χρώματα δεν χωρίζουν τους ανθρώπους.

Η περιοχή της Καρδίτσας ήδη μετρά τις πληγές της μετά τη θεομηνία: 3 νεκροί, αγνοούμενοι και δεκάδες αποκλεισμένοι, μαζί με τις ανυπολόγιστες υλικές ζημιές. Οι κάτοικοι της πόλης και των γύρω χωριών προσπαθούν να ξαναστήσουν τη ζωή τους εν μέσω θεομηνίας , αλλά και (μην το ξεχνάμε…) πανδημίας του κορονοϊου, έχοντας την συμπαράσταση και των οργανωμένων οπαδών της ομάδας της πόλης, της Αναγέννησης Καρδίτσας και όχι μόνο.

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου στο εξαιρετικό του τραγούδι «Τα καράβια μου καίω», λεει σε ένα ρεφραίν ότι: «Τα παιδιά στην κερκίδα είναι η μόνη σου ελπίδα…». Στη περίπτωση της Καρδίτσας τα παιδιά άφησαν τη κερκίδα, κατέβηκαν στους λασπωμένους δρόμους της πόλης τους για να αποδείξουν ότι υπάρχει ελπίδα και την κρατάνε «ζωντανή» με αλληλεγγύη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x