Με τον Μαξ Φερστάπεν να κυριαρχεί στο Γκραν Πρι της Αυστρίας τα τελευταία δύο χρόνια, η Mercedes τον βλέπει ως τη μεγαλύτερη απειλή που έχει να αντιμετωπίσει, εν όψει του πρώτου αγώνα της σεζόν.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Μαξ θα είναι ισχυρός αντίπαλος για εμάς εφέτος», δήλωσε ο Τζέιμς Άλισον, μηχανικός της Mercedes. «Η Ferrari έδειξε επίσης δείγματα καλής φόρμας στις δοκιμές πριν από τη σεζόν, αλλά θα φανταζόμασταν ότι ο Μαξ θαείναι και πάλι δυνατός στην Αυστρία, επειδή η Red Bull είναι πάντα αρκετά ενθουσιασμένη με ανεβασμένη αδρεναλίνη εκεί, και έχουν και λίγο ιστορικό», πρόσθεσε.

Στα δύο προηγούμενα αυστριακά Γκραν Πρι, τα πράγματα δεν πήγαν και τόσο καλά για τη Mercedes, ωστόσο παρά τις προηγούμενες αποτυχίες, ο μηχανικός τους είναι πεπεισμένος πως με το νέο Mercedes W11 δε θα υπάρξουν τα ίδια προβλήματα αυτή τη φορά.

«Η αποστολή μας στην Αυστρία πέρυσι παρεμποδίστηκε από τα λάθη μας από την πλευρά της ψύξης, πράγμα που σήμαινε ότι βρισκόμασταν μακριά από τον φυσικό ρυθμό του μονοθεσίου. Και το προηγούμενο έτος, αντιμετωπίσαμε εμπόδια από κάποια αναξιοπιστία και μάλλον αδέξιες κινήσεις γύρω από το αυτοκίνητο ασφαλείας. Νομίζω, λοιπόν, πως ανυπομονούμε να φτάσουμε στην Αυστρία, και να δείξουμε λίγο περισσότερα από αυτά που είμαστε ικανοί να πετύχουμε, σε αντίθεση με την χαμηλή απόδοση που είχαμε τις δύο προηγούμενες σεζόν», είπε χαρακτηριστικά ο μηχανικός της Mercedes.

Επιμέλεια: Μαντώ Μπερδέ