Life

«Είναι και δίσεκτο φέτος»: Οι οικογένειες που μπήκαν στο Βιβλίο Γκίνες χάρη στην 29η Φεβρουαρίου!

Η 29η Φεβρουαρίου εμφανίζεται μια φορά κάθε τέσσερα χρόνια και χάρισε μοναδικά ρεκόρ σε δύο οικογένειες από τη Νορβηγία και την Ιρλανδία.

Το 2024 είναι δίσεκτο έτος έτσι σήμερα, αντί για 1 Μαρτίου το ημερολόγιο δείχνει 29 Φεβρουαρίου. Μια μέρα που εμφανίζεται κάθε τέσσερα χρόνια και δεν θα ξαναζήσουμε μέχρι το 2028.

Ασφαλώς, πολλοί άνθρωποι είχαν την... ατυχία να γεννηθούν μια μέρα σαν κι αυτή, με αποτέλεσμα να μην μπορούν –τυπικά- να γιορτάσουν τα γενέθλιά τους κάθε χρόνο!

Πέραν της όποιας πλάκας μπορεί να γίνει επί του θέματος βέβαια, υπάρχουν και δύο οικογένειες που μπήκαν στο Βιβλίο Γκίνες χάρη σε τρομερές ιδιαιτερότητες που αφορούν την 29η του Φλεβάρη.

Στην περίπτωση των Νορβηγών Χάιντι, Όλαφ και Λέιφ-Μάρτιν Χένρικσεν από τη Νορβηγία, έχουμε να κάνουμε με τρία αδέρφια που γεννήθηκαν 29/02, η πρώτη το 1960 και οι δύο επόμενοι το 1964 και το 1968! Τα περισσότερα αδέρφια που έχουν καταγραφεί ποτέ στην ιστορία να έχουν γεννηθεί τη μέρα αυτή...

Στην Ιρλανδία τώρα, έχουμε την οικογένεια Κίο, τη μοναδική στην οποία έχουν καταγραφεί τρεις γεννήσεις 29 Φλεβάρη σε τρεις συνεχόμενες γενιές. Ο Πίτερ Άντονι γεννήθηκε στις 29/02/40, ο Πίτερ Έρικ στις 29/02/64 και η Μπέτανι στις 29/02/96...




Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x