Life

Πιο κοντά του είναι οι αστροναύτες παρά ο πολιτισμός: Αυτό είναι το πιο απομακρυσμένο σημείο της Γης!

Το Σημείο Νέμο βρίσκεται κάπου... χαμένο στον Ειρηνικό ωκεανό και αποτελεί το πιο απομακρυσμένο σημείο του πλανήτη.

Μπορεί να το έχουμε συνδυάσει με τη γνωστή, αγαπημένη ταινία κινουμένων σχεδίων, ωστόσο Νέμο λέγεται και το πιο απομακρυσμένο σημείο της Γης!

Το Σημείο Νέμο για την ακρίβεια βρίσκεται μεν κι αυτό στον ωκεανό, παρ' όλα αυτά δεν σχετίζεται με κάποιο ψαράκι αλλά με το... νεκροταφείο διαστημικών σκαφών που βρίσκεται χαμένο στον Ειρηνικό.

Στις συντεταγμένες 48°52.6?S 123°23.6?W λοιπόν συναντά κανείς το πιο απομονωμένο μέρος του πλανήτη μας, με το γεγονός ότι βρίσκεται πιο μακριά σε σχέση με τον πολιτισμό από κάθε άλλη περιοχή, να το καθιστά ιδανικό για να οδηγούνται εκεί στο τέλος της ζωής τους (ήτοι της λειτουργίας τους) αστροσκάφη που βρίσκονταν σε τροχιά.

Μεταξύ 1971 και 2016, πάνω από 273 διαστημικά σκάφη κατέληξαν στα βάθη του Σημείου Νέμο, το οποίο βρίσκεται 1.600 μίλια μακριά από το κοντινότερο κατοικημένο μέρος, το νησί Ντούσι.

Όταν δε περνά πάνω από το σημείο ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός, η απόσταση είναι μόλις 250 μίλια, συνεπώς είναι πολύ πιο κοντά του οι αστροναύτες που στελεχώνουν τον ΔΔΣ παρά οι πλησιέστεροι κάτοικοι!

Μάλιστα, στο Σημείο Νέμο θα καταλήξει και ο σταθμός, το τέλος της λειτουργίας του οποίοι υπολογίζεται για το 2031.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x