Παράξενα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση όρισε ως "νέα τροφή" τα σκουλήκια - «Θα δούμε μέχρι και μπριζόλες από σκουλήκια»

Μετά την έγκριση από τα κράτη μέλη, θα ακολουθήσει έκδοση ευρωπαϊκού κανονισμού που θα επιτρέπει την πώληση των αλευροσκούληκων είτε ως αποξηραμένα εδέσματα είτε σε σκόνη για μίξη με άλλες τροφές.

Το «πράσινο φως» έδωσε η αρμόδια επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη διάθεση σκουληκιών ως τροφή και για τους καταναλωτές.

Φυσικά και η απόφαση αυτή αφορά για ένα συγκεκριμένο είδος σκουληκιών. Tα mealworms, ή όπως έχουν ονομασθεί στη χώρα μας, αλευροσκούληκα.

Αυτά συνήθως χρησιμοποιούνται σε ζωοτροφές, αλλά πλέον θα μπορούν να διατίθενται και για κατανάλωση από ανθρώπους. Για την απόφαση αυτή η Ευρωπαϊκή Ένωση, έκανε έρευνα και ενδελεχή διαδικασία, και έδωσε το ΟΚ για την χρήση τους ως «νέα τροφή». Έτσι, ενέκρινε την αίτηση εταιρείας τροφίμων, που ζήτησε άδεια για να χρησιμοποιήσει τη σκόνη αποξηραμένων μιλγουόρμς ως συστατικό στα προϊόντα της.

Μετά την έγκριση από τα κράτη μέλη, θα ακολουθήσει έκδοση ευρωπαϊκού κανονισμού που θα επιτρέπει την πώληση των αλευροσκούληκων είτε ως αποξηραμένα εδέσματα είτε σε σκόνη για μίξη με άλλες τροφές

«Τους επόμενους μηνες περιμένουμε την κυκλοφορία προϊόντων που θα χρησιμοποιούν σκόνη εντόμων. Και σίγουρα θα δούμε μπάρες ενέργειας, μπισκότα εντόμων, ζυμαρικά, ίσως και μπριζόλες από εντομα», αναφέρει ο Σεντρίκ Οριόλ, εκτροφέας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x