TV

Γειτονιές στο πιάτο στον ΣΚΑΪ: Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος μάς ξεναγεί στη Νέα Ερυθραία

Κυριακή 22 Οκτωβρίου στις 17.00, στον ΣΚΑΪ.

Σε ένα επεισόδιο διαφορετικό από τα άλλα αυτή την Κυριακή 22 Οκτωβρίου στις 17.00, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος με τις «Γειτονιές στο Πιάτο»  μας ξεναγεί σε μία δική του γειτονιά, αυτή της Νέας Ερυθραίας.

Η Νέα Ερυθραία είναι μια προσφυγική γειτονιά με Μικρασιάτες που έφτασαν εδώ από τη χερσόνησο της Ερυθραίας το 1922. Μια ταπεινή γειτονιά των Βορείων Προαστίων που τα τελευταία χρόνια λάμπει!

Στο παραδοσιακό «μεζετζίδικο» του «Γάκια» μεταφερόμαστε με όλες μας τις αισθήσεις σε αυθεντικά παλιά καλοκαίρια και απολαμβάνουμε με νοσταλγία στοιχεία και μυρωδιές μιας κουζίνας άλλων καιρών.

Το «Little India» είναι ένα πανέμορφο εστιατόριο σε μια ήσυχη γωνιά γνωστού πεζόδρομου της περιοχής. Εδώ δοκιμάζουμε ινδικές γεύσεις, κρέατα ψημένα σε ταντόρι, κοτόπουλο tika και πολλές vegan επιλογές.

Λίγο πιο κάτω, το «Ε/Γ Ταξιδεύοντας στα Βόρεια» είναι το αδελφάκι της γνωστής ψαροταβέρνας «Ταξιδεύοντας στο Κερατσίνι» που βρήκε τον χώρο του στην γειτονιά της Νέας Ερυθραίας. Το φιλικό και λιτό περιβάλλον του αποπνέει μία οικειότητα. Αν ο καιρός το επιτρέπει, η αυλή του είναι μια όαση δροσιάς και άνεσης.

Ο τελευταίος σταθμός αποτελεί το safe place του Δημήτρη Σκαρμούτσου στη Νέα Ερυθραία. Το Pizza Park! Τα πάντα στο Pizza Park δίνουν την εντύπωση πως ο χρόνος έχει σταματήσει στις παιδικές μας βόλτες που κατέληγαν πάντα με ένα κομμάτι καναδέζικου στυλ πίτσα στο χέρι και μια λαδιά στη μπλούζα.

Η επιστροφή του Δημήτρη Σκαρμούτσου φέρνει στο πιάτο μας και δύο απολαυστικές συνταγές: κρέμα από καλαμποκάλευρο με καπνιστή γαλοπούλα, μανιτάρια και τοματίνια και τραγανό κοτόπουλο με ασιατική σάλτσα.



Ραντεβού την επόμενη εβδομάδα σε μια ακόμα γειτονιά!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x