Κινηματογράφος

Πλέον θα μπορείτε να μηνύσετε ένα στούντιο για παραπλανητικό τρέιλερ ταινίας!

Τουλάχιστον αυτό έκαναν δύο θαυμαστές της Άνα Ντε Άρμας που είδαν την αγαπημένη τους ηθοποιό στο τρέιλερ του «Yesterday» αλλά όχι και στην ίδια την ταινία.

Σε όλους μας έχει τύχει να «ψαρώσουμε» με το τρέιλερ μιας ταινίας και ενδεχομένως αυτά τα 1-2 λεπτά πρόγευσης από αυτήν να την έκαναν να φανεί στα μάτια μας πολύ πιο ενδιαφέρουσα από ό,τι πραγματικά ήταν.

Τι γίνεται, όμως, όταν ένα τρέιλερ είναι τόσο μακριά από την πραγματικότητα που καταλήγει να γίνεται παραπλανητικό;

Σε αυτή την περίπτωση, θα μπορείτε πλέον να κάνετε μήνυση στο εκάστοτε κινηματογραφικό στούντιο και να διεκδικήσετε αποζημίωση.

Αυτό ακριβώς έκαναν ο Πολ Μάικλ Ρόζα και ο Κόνορ Γουλφ, που τον Ιανουάριο του 2022 κατέθεσαν αγωγή στη Universal για παραπλανητικό τρέιλερ.

Για την ακρίβεια, οι δυο τους νοίκιασαν την ταινία «Yesterday», αφού πρώτα είχαν δει την αγαπημένη τους Άνα Ντε Άρμας στο τρέιλερ. Αφού όμως παρακολούθησαν ολόκληρη την ταινία του Ντάνι Μπόιλ, διαπίστωσαν με λύπη τους ότι η ηθοποιός δεν παίζει στην τελική εκδοχή της ταινίας, κάτι που τελικά τους οδήγησαν να κινηθούν νομικά κατά του στούντιο.

Πριν λίγες μέρες, δικαστής έκανε δεκτό μέρος της αγωγής των δύο αντρών και έτσι οι σχετικές διαδικασίες μπορούν να προχωρήσουν κανονικά.

Με τη σειρά τους, οι νομικοί εκπρόσωποι της Universal υποστηρίζουν πως ένα τρέιλερ είναι «μια καλλιτεχνική και εκφραστική δουλειά» που θα έπρεπε να προστατεύεται από τη σχετική τροπολογία.

Ο δικαστής Στίβεν Γουίλσον, βέβαια, που έδωσε κιόλας το πράσινο φως για την εν λόγω αγωγή, είπε με τη σειρά του πως «Η Universal έχει δίκιο ως προς το ότι τα τρέιλερ εμπεριέχουν δημιουργικότητα και κρίση στο μοντάζ, αλλά αυτή η δημιουργικότητα δεν αντισταθμίζει την εμπορική φύση ενός τρέιλερ. Στον πυρήνα του, ένα τρέιλερ είναι μία διαφήμιση σχεδιασμένη να πουλήσει μία ταινία, προσφέροντας στους θεατές μια πρώτη γεύση από αυτήν».

Για την ιστορία, η Άνα Ντε Άρμας σχεδιαζόταν αρχικά να εμφανιστεί στην ταινία ως πρόσωπο «ειδικού ενδιαφέροντος» του πρωταγωνιστικού ήρωα Τζακ Μάλικ (που υποδύθηκε ο Χιμές Πατέλ), όμως, τα δοκιμαστικά κοινά αντέδρασαν αρνητικά στον χαρακτήρα της Κουβανής ηθοποιού, δεδομένου πως υπήρχε ήδη ένα ειδύλλιο του ήρωα με την Έλι Άπλετον (Λίλι Τζέιμς).

Πηγή: Η Καθημερινή

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x