TV

Χρήστος Μάστορας: «Πήρα ελληνική ταυτότητα το 2010-Έτσι έγινε η συνάντηση με τον πρωθυπουργό»

Ο Χρήστος Μάστορας μίλησε για την αδικία σε βάρος των Βορειοηπειρωτών και αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Χρήστος Μάστορας κινητοποιήθηκε από μια συγκινητική κουβέντα που είχε με τον πατέρα του για να κάνει γνωστή στο ευρύ κοινό την αδικία κατά των Βορειοηπειρωτών και της αναγνώρισης των δικαιωμάτων τους. Ο δημοφιλής τραγουδιστής μίλησε στον ΑΝΤ1 για το θέμα αυτό και τη συνάντηση που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά από πρόσκληση του ίδιου του πρωθυπουργού.

«Είδα ένα μήνυμα από τον πατέρα μου να λέει ‘Τώρα θα σε στενοχωρήσω, αλλά τελικά, γιε μου, δεν μας θεωρούν Έλληνες’. Και μου στέλνει ένα άρθρο που αφορούσε τις συντάξεις, για το νόμο Κατρούγκαλου που προβλέπει μειωμένες συντάξεις σε Βορειοηπειρώτες αν δεν έχουν συμπληρώσει 40 έτη εργασίας στην Ελλάδα. Αυτό είναι αδύνατον γιατί τα σύνορα άνοιξαν το 1990 και το 1997-98 αρχίσαμε να παίρνουμε ταυτότητες ομογενών. Εγώ, να φανταστείτε, πήρα ελληνική ταυτότητα το 2010 περιμένοντας σε ουρές στο αλλοδαπών, με συμπεριφορές πολλές φορές παράξενες. Το πρώτο αίσθημα που είχα ήταν θυμός, επειδή η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί προεκλογικά ότι θα διορθώσει αυτή την αδικία. Έκανα μια ανάρτηση στο Instagram και είχε μεγάλη ανταπόκριση, πήρα πολλά μηνύματα και βοήθησαν και τα ΜΜΕ να αναπαραχθεί για να μάθει πολύς κόσμος την αδικία που έχει γίνει στους Βορειοηπειρώτες. Ευτυχώς οι κεραίες της κυβέρνησης ήταν αναμμένες. Δέχτηκα ένα τηλεφώνημα μετά από κάποιες μέρες από τον πρωθυπουργό, ο οποίος με διαβεβαίωσε ότι η αδικία θα διορθωθεί», τόνισε στο «Ενώπιος Ενωπίω»

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x