Παναγιώτης Κεφαλάς

Πίτερς: Ήρθε Άλεκ και έγινε ο αγαπημένος «Αλέκος» του Ολυμπιακού

Ο Παναγιώτης Κεφαλάς γράφει για την ανανέωση της συνεργασίας του Άλεκ Πίτερς με τον Ολυμπιακό και τη «win-win» συμφωνία των δύο πλευρών.

Τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός συνηθίζει τις «καλημέρες» στα social media. Μία τέτοια την 21η Φεβρουαρίου του 2024 συνοδεύτηκε από ένα χαρμόσυνο νέο. Οι «ερυθρόλευκοι» ανακοίνωσαν την επέκταση της συνεργασίας τους με τον Άλεκ Πίτερς. Τον Αμερικανό φόργουορντ με το πολύ καλό περιφερειακό σουτ, ο οποίος αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2022 ως ρεζέρβα του Σάσα Βεζένκοφ, αλλά πλέον ο αγαπημένος «Αλέκος» του Πειραιά.

Μιλώντας για εκείνον στο επίσημο κανάλι της Ευρωλίγκας, ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναφέρθηκε στους λόγους που ο Ολυμπιακός τον απέκτησε, παρομοιάζοντας το work ethic του (σ.σ. όπως λένε και οι Αμερικανοί) με αυτό του «Θωμά» των Πειραιωτών, Τόμας Γουόκαπ: «Η πληροφορία που είχα ήταν ότι είναι σαν τον Τόμας Γουόκαπ αλλά σε πάουερ φόργουορντ. Δουλεύει σκληρά καθημερινά, είναι εκπληκτικός σουτέρ κάτι που όλοι το γνωρίζουν και χρειαζόμασταν έναν τέτοιο παίκτη».

Πάντως και από την πλευρά του ο Άλεκ Πίτερς κάτι ένιωσε όταν υπέγραψε την πρώτη φορά στον Ολυμπιακό. Σαν να βρήκε το δικό του λιμάνι που θα μπορούσε να… αράξει και κάτι τέτοιο δεν δίστασε να πει, έχοντας ελάχιστο καιρό στην ομάδα του Πειραιά. Το καλοκαίρι του 2022 ο Αμερικανός μετακόμισε στους «ερυθρόλευκους» και χωρίς καλά καλά να… στεγνώσει το μελάνι πάνω στο συμβόλαιο που είχε υπογράψει, τον Νοέμβριο του ίδιους έτους, δήλωσε: «Αν θα μου δοθεί η δυνατότητα να μείνω εδώ στο υπόλοιπο της καριέρας μου θα υπέγραφα αυτή τη στιγμή. Είναι τέτοιο το είδος ενέργειας και το περιβάλλον για μένα και την οικογένεια μου που θα μπορούσε να “κολλήσω” σε ένα μέρος σαν κι αυτό και να είμαστε πετυχημένοι».

Η… προφητική συνέντευξη του Πίτερς:



Στον Ολυμπιακό ο Άλεκ Πίτερς θα ζήσει και κάτι άλλο πρωτόγνωρο. Θα γίνει η πρώτη ομάδα που θα παραμείνει για πάνω από μία διετία. Όταν ξεκίνησε στο ΝΒΑ και τους Σανς έμεινε για έναν χρόνο (2017/18), ομοίως και όταν μετακόμισε στην Ευρώπη αρχικά για λογαριασμό της ΤΣΣΚΑ Μόσχας (2018/19) και στη συνέχεια που φόρεσε τη φανέλα της Αναντολού Εφές (2019/20). Η Μπασκόνια έγινε η πρώτη ομάδα που έμεινε παραπάνω, καθώς αγωνίστηκε τη διετία 2020-22, αλλά κι αυτό θα «σπάσει» με τον Ολυμπιακό, αφού η συμφωνία τους έχει ισχύ μέχρι το 2026.

Πίτερς: Ήρθε Άλεκ και έγινε ο αγαπημένος «Αλέκος» του Ολυμπιακού

Αναβάθμιση και εκτόξευση των αριθμών

Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, την πρώτη του χρονιά ο Αμερικανός είχε μία δύσκολη προσαρμογή, αλλά ανταποκρίθηκε αρκετά καλά, τηρουμένων των αναλογιών. Εκτός από την αλλαγή περιβάλλοντος, ο Πίτερς έπρεπε να αποδεχτεί τον ρόλο που είχε, αφού βάσει του προγραμματισμού ήταν το αναπληρωματικό «4άρι», παίζοντας πίσω από τον Σάσα Βεζένκοφ. Όπως αποδείχτηκε αργότερα ήταν η ρεζέρβα του περσινού MVP της Ευρωλίγκας. Παρ’ όλα αυτά, ο 28χρονος ούτε παραπονούνταν, ούτε εκβίαζε καταστάσεις, ώστε να τραβήξει περισσότερο την προσοχή. Στον Β’ Ανδρικό ρόλο που είχε στην ομάδα του Πειραιά, ο Πίτερς είχε κατά μέσο όρο μόλις 4,6 πόντους και 2,5 ριμπάουντ, σουτάροντας όμως με το πολύ καλό 41,1% στα τρίποντα, σε 37 ματς στην Ευρωλίγκα, όπου έφτασε μέχρι τον τελικό του Final Four. Από την άλλη, σε 30 αγώνες στη Stoiximan Basket League ο «Αλέκος» είχε κατά μέσο όρο 9 πόντους, 3,4 ριμπάουντ και 1,4 ασίστ, με 45% έξω από τα 6,75μ.

Η κατάσταση άλλαξε εντελώς τη φετινή σεζόν για τον Πίτερς. Ο Σάσα Βεζένκοφ αποχώρησε για το ΝΒΑ και τους Κινγκς και έτσι ο Αμερικανός φόργουορντ πήρε την προαγωγή για το βασικό «4άρι» στον Ολυμπιακό. Στο μεταξύ, πριν ξεκινήσουν οι επίσημες υποχρεώσεις είχε γεμίσει αυτοπεποίθηση και έλεγε στο περιβάλλον του «Φέτος, θα είναι η χρονιά μου». Και πράγματι, έως τώρα στη χρονιά ο… αναβαθμισμένος 28χρονος όχι μόνο είναι από τους πρωταγωνιστές της ομάδας του Πειραιά, αλλά συγκαταλέγεται στα κορυφαία «4άρια» της Ευρωλίγκας. Σε 25 αγώνες στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση ο Πίτερς έχει βελτιώσει αισθητά τα νούμερά του, έχοντας κατά μέσο όρο 14,3 πόντους, 5,2 ριμπάουντ και 1,6 ασίστ, ενώ έξω από τα 6,75μ. σουτάρει με το εκπληκτικό ποσοστό 54,8%. Αντίστοιχα, σε 17 παιχνίδια στη Stoiximan Basket League έχει κατά μέσο όρο 14,1 πόντους, 6,2 ριμπάουντ και 2 ασίστ, με 54% στα τρίποντα.

Από ‘κει και πέρα, η Ελλάδα θα μείνει για πάντα στην καρδιά του Άλεκ Πίτερς. Εκτός από τη βελτίωσή του ως παίκτης και το περιβάλλον που του αρέσει πολύ και νιώθει πολύ άνετα, ο Αμερικανός βίωσε μία υπέροχη στιγμή, την πιο μεγάλη της ζωής του έως τώρα. Αυτή της πατρότητας, καθώς τον Δεκέμβριο του 2023 η σύζυγός του έφερε στον κόσμο την κόρη τους, που ήταν το πρώτο τους παιδί.

Η ανανέωση του Πίτερς με τον Ολυμπιακό είναι μία «win-win» συνθήκη, δηλαδή, και οι δύο πλευρές θα βγουν κερδισμένες, αφού αμφότερες είναι απόλυτα ικανοποιημένες με τη συνεργασία τους. Ωστόσο, παράλληλα η υπόθεση και του Αμερικανού επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά και την αλλαγή νοοτροπίας και πλεύσης που υπάρχει στην πολιτική των συμβολαίων στην ομάδα του Πειραιά. Πλέον, το «προσέχουμε για να έχουμε» γίνεται πράξη από τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι νωρίτερα είχαν προχωρήσει και στην πρόωρη επέκταση κι άλλων παικτών του βασικού κορμού, όπως ήταν με τους Σακίλ ΜακΚίσικ, Μουσταφά Φαλ, Τόμας Γουόκαπ και Γιαννούλη Λαρεντζάκη… Η λογική λέει ότι σειρά θα πάρουν κι άλλοι, μένει να δούμε πια πότε θα γίνουν τα επόμενα ραντεβού…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x