sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Premier League: Η 11άδα των πιο χρήσιμων φετινών μεταγραφών!

Η μεταγραφική περίοδος ολοκληρώθηκε και το sport-fm.gr σας παρουσιάζει την 11άδα με τις πιο χρήσιμες προσθήκες των ομάδων της Premier League.

Ως το μεγαλύτερο -για πολλούς- πρωτάθλημα στην Ευρώπη και γιατί όχι και στον κόσμο, η Premier League, επέστρεψε εδώ και λίγες εβδομάδες για να μας καθηλώσει. Όλες οι ομάδες «ξηλώθηκαν» για τα καλά με σκοπό είτε να πρωταγωνιστήσουν, είτε να μην κινδυνεύσουν, δημιουργώντας ένα ρεκόρ 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ σε μεταγραφικές δαπάνες.

Το sport-fm.gr σας παραθέτει την καλύτερη ενδεκάδα των φετινών κινήσεων του αγγλικού πρωταθλήματος, με γνώμονα τα ονόματα των παικτών και τις ανάγκες των ομάδων σε σχηματισμό 4-3-1-2.

Τερματοφύλακας: Nικ Πόουπ (Νιούκαστλ)



Η αρχή φυσικά γίνεται πάντα από τον «άσο», με τη Νιούκαστλ να κερδίζει σε αυτή τη μάχη αποκτώντας τον Νικ Πόουπ από τη Μπέρνλι έναντι 11,5 εκατ. ευρώ. Ο 30χρονος διεθνής παρά τη σωρεία προτάσεων τα τελευταία χρόνια προτίμησε να γίνει μέρος του ενδιαφέροντος project που «τρέχει» στις «καρακάξες» υπογράφοντας συμβόλαιο διάρκειας τεσσάρων ετών.

................

Δεξί μπακ: Ράσμους Κρίστενσεν (Λιντς)



Εξαιρετικής ποιότητας ποδοσφαιριστής με παραστάσεις στην πατρίδα του (Δανία), αλλά και σε Ολλανδία με τον Άγιαξ. Ο Ράσμους Κρίστενσεν, που από το 2019 μέχρι και το τέλος της περασμένης σεζόν αγωνίστηκε στην Σάλτσμπουργκ, φόρεσε τη φανέλα της Λιντς το φετινό καλοκαίρι με τα «παγώνια» να πληρώνουν τη ρήτρα των 13 εκατ. ευρώ στην αυστριακή ομάδα για να τον φέρουν στο «Έλαντ Ρόουντ». Με την Σάλτσμπουργκ ο 25χρονος Δανός δεξιός οπισθοφύλακας κατέγραψε 109 συμμετοχές κατά τις οποίες σκόραρε 14 φορές και «μοίρασε» 19 ασίστ.

Δεξί στόπερ: Kαλιντού Κουλιμπαλί (Τσέλσι)



Πριν ο Σενεγαλέζος στόπερ πάρει την άδεια του θρύλου της Τσέλσι, Τζον Τέρι, για να φορέσει τη φανέλα με τον αριθμό 26, οι «μπλε» του Λονδίνου ρώτησαν τη Νάπολι για τον Καλιντού Κουλιμπαλί. Οι «παρτενοπέι» παραχώρησαν τον πολύπειρο θηριώδη στόπερ στην ομάδα του Τόμας Τούχελ για 38 εκατ. ευρώ, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο ένα αξιόπιστο δίδυμο στο κέντρο της άμυνας μαζί με τον Τιάγκο Σίλβα. Στη Νάπολι ο Κουλιμπαλί ήταν ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της «γραμμής μαζινό» γράφοντα; 317 συμμετοχές.

Αριστερό στόπερ: Λισάντρο Μαρτίνες (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)



Με σημαντική θητεία στο Άμστερνταμ και τον Άγιαξ και με τη συμβολή του νέου προπονητή Έρικ Τεν Χάαγκ, ο Λισάντρο Μαρτίνες θα είναι κάτοικος «Όλντ Τράφορντ» για τα επόμενα πέντε χρόνια. Μάλιστα οι «κόκκινοι διάβολοι» έπειτα από εισήγηση του Ολλανδού τεχνικού έβαλαν τα χέρια στην τσέπη βγάζοντας 57 εκατ. ευρώ, που κατέληξαν στο ταμείο του Άγιαξ. Ο διεθνής Αργεντινός κεντρικός αμυντικός που μπορεί να αγωνιστεί και ως «εξάρι» κατέγραψε 120 συμμετοχές στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα» βρίσκοντας δίχτυα 6 φορές.

Αριστερό μπακ: Oλεκσάντρ Ζιντσένκο (Άρσεναλ)

Ίσως ένα σημαντικό κομμάτι που έλειπε από το παζλ του Μίκελ Αρτέτα, να ήταν εκείνο του αριστερού μπακ. Ωστόσο αυτό βρέθηκε στο πρόσωπο του Ολεκσάντρ Ζιντσένκο που αποκτήθηκε από την Μάντσεστερ Σίτι με 35 εκατ. ευρώ. μετά από μια επιτυχημένη εξαετία στο «Έτιχαντ» γεμάτη τίτλους και εμπειρίες.

Πλέον ο Ουκρανός καλείται να αποτελέσει βασικό γρανάζι των «κανονιέρηδων» οι οποίοι μάλιστα έχουν ξεκινήσει εξαιρετικά στη φετινή Premier League κάνοντας το 5/5.

................

Αμυντικό χαφ: Ζοάο Παλίνια (Φούλαμ)



Μπορεί στη θέση του αμυντικού χαφ να έχουν γίνει μεταγραφές όπως του Κάλβιν Φίλιπς στη Σίτι και του Κασεμίρο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ωστόσο η πιο «χρήσιμη» προσθήκη «6αριου» στη φετινή Premier League είναι αυτή του Ζοάο Παλίνια από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας στη Φούλαμ. Ο Πορτογάλος που είχε μπει στα «ραντάρ» αρκετών ευρωπαϊκών συλλόγων κατέληξε στη νεοφώτιστη ομάδα με ποσό που άγγιξε τα 20 εκατ. ευρώ.

Στο «Ζοσέ Αλβαλάδε» ο Παλίνια αγωνίστηκε σε 95 ματς πετυχαίνοντας 7 τέρματα ενώ μεταξύ άλλων στέφθηκε μια φορά πρωταθλητής και μια Κυπελλούχος Πορτογαλίας με τη Σπόρτινγκ.

Δεξί χαφ: Ρέμο Φρόιλερ (Νότιγχαμ Φόρεστ)



Μια από τις πολλές μεταγραφές της νεοφώτιστης Νότιγχαμ Φόρεστ είναι και εκείνη του διεθνούς Ελβετού χαφ Ρέμο Φρόιλερ από την Αταλάντα. O 30χρονος κεντρικός χαφ, άφησε τον Μπέργκαμο μετά από μια 6ετία κατά την οποία αγωνίστηκε σε 260 ματς με 21 γκολ και 23 ασίστ.

Οι «κόκκινοι» τον έκαναν δικό τους με 9 εκατ. ευρώ προσθέτοντας στον άξονα τους εμπειρία και ποιότητα η οποία θα πλαισιώνεται από τα χαρίσματα και των υπολοίπων ποδοσφαιριστών της ομάδας του Κούπερ.

Αριστερό χαφ: Ιντρίσα Γκάνα Γκέιγ (Έβερτον)



Ένα από τα κυριότερα προβλήματα που πλήττουν τα τελευταία χρόνια το παιχνίδι της Έβερτον είναι η έλλειψη ενός έμπειρου και χαρισματικού χαφ που μπορεί να «ενώσει» τις τρεις γραμμές στον αγωνιστικό χώρο. Γι’ αυτόν το λόγο τα «ζαχαρωτά» έκαναν πραγματικότητα την επιστροφή του Ιντρίσα Γκάνα Γκέιγ στο «Γκούντισον Παρκ».

................

Ο πολύπειρος Σενεγαλέζος χαφ που αγωνίστηκε στο σύλλογο από το 2016 έως το 2019 με μεγάλη επιτυχία, εντάχθηκε στο δυναμικό της Παρί Σεν Ζερμέν στην οποία αγωνιζόταν μέχρι πρότινος. Στο «Παρκ Ντε Πρενς» ο 32χρονος μέσος αγωνίστηκε σε 111 ματς, γράφοντας 7 φορές το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ.
Μόλις πριν λίγες ώρες η Έβερτον τον έκανε και πάλι δικό της με 9 εκατ. ευρώ.

Επιτελικός χαφ: Λούκας Πακετά (Γουέστ Χαμ)



Η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγες εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις της τις δύο τελευταίες σεζόν έχοντας ανεβάσει αρκετά τον πήχη των απαιτήσεων και των οικονομικών δεδομένων. Για τον λόγο αυτό τα «σφυριά» πέραν της απόκτησης του Τζιανλούκα Σκαμάκα για την επιθετική τους γραμμή, ενισχύθηκαν και στο «10» αγοράζοντας τον Λούκας Πακετά από τη Λιόν με ένα ποσό πολύ κοντά στα 43 εκατ. ευρώ.

Ο Βραζιλιάνος διεθνής αγωνίστηκε για δύο χρόνια στη Γαλλία με τη φανέλα της Λιόν όπου και σε 80 εμφανίσεις σημείωσε 21 γκολ και μοίρασε 14 ασίστ.



Δίδυμο σέντερ φορ: Έρλινγκ Χάαλαντ (Μάντσεστερ Σίτι) – Ντάρβιν Νούνιες (Λίβερπουλ)



Φυσικά και δεν θα μπορούσαν να λείψουν από αυτή την ενδεκάδα τα δύο μεταγραφικά «μπαμ» των βασικών διεκδικητών της Premier League. Τόσο ο Έρλινγκ Χάαλαντ όσο και ο Ντάρβιν Νούνιες έφτασαν στο Νησί για να συνεχίσουν να σφυροκοπούν τις αντίπαλες εστίες δίνοντας ακόμα περισσότερες λύσεις σε Γκουαρδιόλα και Κλοπ αντίστοιχα.

Ο μεν Νορβηγός έχει ήδη ξεκινήσει την απόσβεση των 60 εκατ. ευρώ που πλήρωσε η Μάντσεστερ Σίτι στη Ντόρτμουντ αφού έχει πετύχει 9 γκολ στις 5 πρώτες αγωνιστικές.

Στην αντίπερα όχθη, το ξεκίνημα του Ουρουγουανού δεν είναι και το καλύτερο συγκριτικά με του Χάαλαντ καθώς σε 3 συμμετοχές έχει πετύχει 2 γκολ ενώ μετράει και μια αποβολή. Παρόλα αυτά ο Γιούργκεν Κλοπ γνωρίζει ότι τα 75 εκατ. ευρώ που δόθηκαν στη Μπενφίκα για τον Νούνιες θα βρουν αντίκρισμα καθώς η επιλογή του δεν ήταν τυχαία.

................

Αναπληρωματικοί:


Όπως όλες οι ομάδες έτσι και αυτή χρειάζεται και τους καλύτερους «μπαλαντέρ». Γι’ αυτό το λόγο σας παρουσιάζουμε τους επτά επιλαχόντες που σίγουρα θα είχαν θέση στο ρόστερ.

Τερματοφύλακας: Γκάβιν Μπαζούνου - Από Μάντσεστερ Σίτι σε Σαουθάμπτον (14 εκατ. ευρώ)
Δεξί μπακ: Nίκο Ουίλιαμς – Από Λίβερπουλ σε Νότιγχαμ Φόρεστ (20 εκατ. ευρώ)
Δεξί στόπερ: Ντιέγκο Κάρλος – Από Σεβίλλη σε Άστον Βίλα ( 31 εκατ. ευρώ)
Αριστερό στόπερ: Σβεν Μπότμαν – Από Λιλ σε Νιούκαστλ (37 εκατ. ευρώ)
Αριστερό μπακ: Άαρον Χίκι – Από Μπολόνια σε Μπρέντφορντ ( 16,5 εκατ. ευρώ)
Αμυντικό χαφ: Κασεμίρο – Από Ρεάλ Μαδρίτης σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (70,65 εκατ. ευρώ)
Δεξί χαφ: Ιβ Μπισουμά – Από Μπράιτον σε Τότεναμ (29,2 εκατ. ευρώ)
Αριστερό χαφ: Ματέους Νούνες – Από Σπόρτινγκ Λισαβόνας σε Γούλβς (45 εκατ. ευρώ)
Επιτελικός χαφ: Μπρέντεν Άαρονσον – Από Σάλτσμπουργκ σε Λιντς (33 εκατ. ευρώ)
Δίδυμο σέντερ φορ: Αλεξάντερ Ίσακ – Από Ρεάλ Σοσιεδάδ σε Νιούκαστλ (70 εκατ. ευρώ) / Γκάμπριελ Ζεσούς - Από Μάντσεστερ Σίτι σε Άρσεναλ (52,2 εκατ. ευρώ)

Επιμέλεια: Γιώργος Ζαχαρίου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x