sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Stoiximan Super League: Αντέχει η χώρα 4 ομάδες να διεκδικούν πρωτάθλημα την τελευταία αγωνιστική;

Στο πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της ιστορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου, δεν υπάρχουν φαβορί και αουτσάιντερ. Και δεν είναι απίθανο να φτάσουμε ως την τελευταία αγωνιστική με τα πάντα ανοιχτά.

Ίσως έχει βαρεθεί ο κόσμος να το ακούει, αλλά η φετινή Stoiximan Super League είναι η πιο ανταγωνιστική στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος.

Η μεγάλη επιστροφή του ΠΑΟΚ, στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, έβαλε εκ νέου φωτιά στην κούρσα του πρωταθλήματος. Ο Παναθηναϊκός έφτασε μία ανάσα από την κορυφή, ενώ και ο Ολυμπιακός που την προηγούμενη Κυριακή βρέθηκε στο -8 από την κορυφή και έμοιαζε πια εκτός διεκδίκησης του τίτλου, τώρα είναι μόλις στο -4 από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ. Δεν είναι καθόλου απίθανο να φτάσουμε ακόμη και στην τελευταία αγωνιστική του μινι πρωταθλήματος και όλα να είναι ανοιχτά. Από τον πρωταθλητή, μέχρι και τον τέταρτο που θα κινδυνεύει να μείνει εκτός Ευρώπης, κάτι που θα συμβεί αν ο Άρης κατακτήσει το Κύπελλο απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Ποιος έχει όμως τις περισσότερες πιθανότητες να κόψει πρώτος το νήμα; Ας δούμε τα υπέρ και τα κατά των 4 διεκδικητών του πρωταθλήματος.

ΠΑΟΚ 1ος 67 βαθμοί


Η ομάδα του Ρασβάν Λουτσέσκου βρίσκεται δίκαια στην πρώτη θέση, καθώς μετά την πολύ κακή εμφάνιση και ήττα στην Νέα Φιλαδέλφεια, με 2-0 για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, είναι η ομάδα με την μεγαλύτερη σταθερότητα. Οι πρωτοπόροι της βαθμολογίας έχουν διαψεύσει τους πάντες, που έλεγαν ότι η ομάδα θα ξεφουσκώσει και δεν θα αντέξει μέχρι το τέλος στην κορυφή. Πρώτα από όλα όμως, διέψευσαν τον ίδιο τους τον εαυτό, που μετά από αρκετά χρόνια, το καλοκαίρι δεν γινόταν κουβέντα γύρω από την ομάδα πως πάει για πρωτάθλημα. Έχοντας όμως καταφέρει να «σπάσει» το ρόδι και να πάρει αποτέλεσμα στην OPAP Arena, με το πολύ δεμένο σύνολο που παρουσιάζει ο Ρουμάνος τεχνικός αλλά και όντας στην παρούσα φάση στην κορυφή έχοντας παίξει δύο ντέρμπι μακριά από την Τούμπα, εύκολα κάποιος θα μπορούσε να χρίσει τον ΠΑΟΚ φαβορί. Το… «αλλά» σε αυτήν την συζήτηση είναι ο στόχος της Ευρώπης, όπου οι Θεσσαλονικείς έχουν δείξει από την αρχή της σεζόν, ότι θέλουν να φτάσουν ψηλά, πόσω μάλλον τώρα που βρίσκονται στους «8» του Conference League και ο τελικός γίνεται στην Ελλάδα.

Stoiximan Super League: Αντέχει η χώρα 4 ομάδες να διεκδικούν πρωτάθλημα ως το τέλος

ΑΕΚ 2η 66 βαθμοί


Η περσινή πρωταθλήτρια, μπήκε στην σεζόν ως το φαβορί για την κατάκτηση του back to back τίτλου. Ωστόσο, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα δεν έχει καταφέρει να πιάσει τα περσινά της στάνταρ και οι λόγοι είναι αρκετοί. Αρχικά τα παιχνίδια ήταν περισσότερα φέτος, αφού η Ένωση έδωσε 10 παιχνίδια για την Ευρώπη, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο Αραούχο, ένας εκ των MVP της την προηγούμενη σεζόν και ενδεχομένως ο κυρίως εκφραστής του τόσο πιεστικού παιχνιδιού, ταλαιπωρήθηκε από πολλούς τραυματισμούς, με τον Αλμέιδα να χάνει ένα πολύ σημαντικό «όπλο». Κάτι αντίστοιχο ισχύει και με παίκτες όπως οι Γκατσίνοβιτς, Λιβάι Γκαρσία και Τσούμπερ, παίκτες κλειδιά την περσινή σεζόν, που φέτος κινούνται σε πιο ρηχά νερά. Όπως και να έχει η «Ένωση» βρίσκεται μόλις έναν βαθμό από την κορυφή και ακόμη θεωρείται φαβορί, αυτό δείχνουν μάλιστα και οι στοιχηματικές εταιρίες, αλλά το γεγονός πως σε 3 σερί ντέρμπι, ήταν κατώτερη από τον αντίπαλο της, ενώ κάτι τέτοιο δεν έχει ξανά συμβεί τον τελευταίο ενάμισι χρόνο, δείχνει πως η διαφορά που είχε πέρσι με τους ανταγωνιστές της, δεν υπάρχει πλέον.

Παναθηναϊκός 3ος 65 βαθμοί


Οι «πράσινοι», όπως και ο Ολυμπιακός, προχώρησαν σε αλλαγή προπονητή μεσούσης της περιόδου και σίγουρα αυτό είναι ένα μειονέκτημα σε σχέση με τους "δικεφάλους". Η ομάδα του Φατίχ Τερίμ βρίσκεται μόλις στο -2 από την κορυφή και είναι πλέον για τα καλά στην διεκδίκηση του τίτλου, παρά τις απώλειες με Λαμία, Κηφισιά και ΟΦΗ πριν την έναρξη του μίνι πρωταθλήματος, που ήταν δύσκολο να τις «ρεφάρεις» στα play-off, καθώς σχεδόν όλα τα παιχνίδια είναι ντέρμπι. Η εικόνα του τριφυλλιού με τον Τούρκο τεχνικό στον πάγκο της, έχει αρκετά πάνω-κάτω. Εμφανίσεις όπως αυτές στο Φάληρο(3-1 τον Ολυμπιακό) ή της ανατροπής κόντρα στην ΑΕΚ(2-1), εύκολα σε κάνουν να πεις ότι εφόσον αντέστρεψε το εις βάρος του κλίμα, είναι το φαβορί για το πρωτάθλημα. Όμως έχει λείψει η σταθερότητα, με τον Παναθηναϊκό μόλις χθες να κάνει δεύτερη σερί νίκη στο πρωτάθλημα μετά από δύο μήνες. Και η συνέπεια ίσως είναι πιο σημαντική από την ποιότητα για να φτάσει μια ομάδα στον τίτλο.

Stoiximan Super League: Αντέχει η χώρα 4 ομάδες να διεκδικούν πρωτάθλημα ως το τέλος

Ολυμπιακός 4ος 63 βαθμοί


Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται στην 4η θέση, πληρώνοντας για δεύτερη σερί χρονιά τις πολλές αλλαγές στο ρόστερ αλλά και αυτές των προπονητών. Το γεγονός πως βρίσκονται αυτήν την στιγμή μόλις 4 βαθμούς από την κορυφή, έχει δύο παρονομαστές. Ο πρώτος είναι η έλευση του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Ο Βάσκος τεχνικός έχει αλλάξει τελείως την εικόνα της ομάδας του και δείχνει ο πιο ικανός προπονητής από όσους πέρασαν στην μετά Πέδρο Μαρτίνς εποχή. Ο δεύτερος είναι η σημαντική ενίσχυση που έγινε τον Γενάρη, με τους Τσικίνιο, Όρτα και Κάρμο να γίνονται βασικοί και αναντικατάστατοι και να είναι ένας από του λόγους που άλλαξε η εικόνα των Πειραιωτών. Ο Ολυμπιακός είναι το 4ο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αφού κυνηγάει τρεις ομάδες αλλά θα δώσει και κείνος την δική του μάχη για διάκριση στην Ευρώπη, με όποιο κόστος μπορεί να έχει αυτό σε δυνάμεις ή τραυματισμούς. Αλλά πώς μπορείς να ξεγράψεις μια ομάδα που ο πρωταθλητισμός είναι στο DNA της, όταν τουλάχιστον τρεις φορές στη διάρκεια της σεζόν έδειχνε να βγαίνει νοκ άουτ για τον τίτλο, με τελευταία την προηγούμενη Κυριακή και την ήττα από την ΑΕΚ και τώρα να βρίσκεται και πάλι 4 βαθμούς από την κορυφή;

Η φετινή μάχη είναι συγκλονιστική και πρέπει να την απολαύσουμε, αφήνοντας τις οπαδικές παρωπίδες εκτός, μιας και μπορεί να μην ξανά δούμε τόσο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Η ερώτηση πάντως είναι μια: Θα αντέξει η χώρα τέσσερις ομάδες να διεκδικούν τον τίτλο την τελευταία αγωνιστική και με κάθε τέρμα που θα μπαίνει σε οποιοδήποτε γήπεδο, να αλλάζει χρώμα το πρωτάθλημα;

Επιμέλεια: Μάνος Πιτσάκης Μαχαίρας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x