Stoiximan

Ο Ούγκο Σάντσες και ο εμφύλιος της Μαδρίτης για τα μάτια του

Το νέο επεισόδιο του El Sobrero Stories με τους Γιάννη Τσαούση και Κώστα Βαϊμάκη.

Ο Μεξικανός ζογκλέρ της μπάλας μπορεί να μετακόμισε στην Ευρώπη για την Ατλέτικο, αλλά όταν κατάλαβε ότι αυτή έχει πιάσει το ταβάνι της δε δίστασε να μετακομίσει στην άλλη πλευρά της Μαδρίτης για να εκπληρώσει το ποδοσφαιρικό του όνειρο. Κι αυτό οι οπαδοί της Ατλέτικο δεν του το συγχώρεσαν ποτέ.

Ο μεγαλύτερος Μεξικανός ποδοσφαιριστής όλων των εποχών, είναι ο Ούγκο Σάντσες. Το αποτύπωμα που άφησε στο Μαδριλένικο, το Ισπανικό και κατ επέκταση στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί το ότι ο 65χρονος σήμερα επιθετικός, έκανε αρκετούς να υποστηρίξουν τις ομάδες στις οποίες έπαιζε, χάρη στο ταλέντο του.

Ο πυρήνας της μεγάλης του πορείας, εντοπίζεται, προφανώς, στα χρόνια της Μαδρίτης. Αντικείμενο αντιπαράθεσης ανάμεσα στους «ροχιμπλάνκος» και του «μερένγκες», έγινε αφού διέβη το ρουβίκωνα, το 1985, με μια απερίγραπτη μηχανορραφία που τον είχε, υποτίθεται, γυρίσει πίσω στην UNAM, για να τον αποκτήσει η Ρεάλ από εκεί.

Όπως και να χει, ο Σάντσες υπήρξε πολύ σπουδαίος ποδοσφαιριστής. Πιθανώς να αδικείται ιστορικά ως προς το ότι, ένα παίκτης του δικού του εκτοπίσματος, δεν πήρε Champions League, με την ομάδα που ιστορικά, έχει κανείς τις περισσότερες πιθανότητες να το πράξει.

Ανταμείφθηκε με 5 πρωταθλήματα, μερικά Copa Del Rey και ένα κύπελλο UEFA, το οποίο πέφτει λίγο σε αυτό το σύλλογο.

Το σύνολο των ετών του στη Μαδρίτη, έφτασε τον αριθμό 10. Η μετακόμιση από τη μία ομάδα της πόλης στην άλλη τον κατέστησε βαθιά μισητό, αφού μέχρι και σήμερα φίλοι της Ατλέτικο εκφράζουν έμπρακτα την ενόχλησή τους.

Η ιστορία αυτή είναι παλιά. Ο Σάντσες είναι σήμερα ένα είδωλο για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, επίτευγμα που έρχεται μάλλον αυτόματα, σε κάποιον που υπήρξε συνεπής με τους στόχους και τις αρχές της Ρεάλ Μαδρίτης.

Το πως έκανε τη Μαδρίτη άνω κάτω ή το πως η Μπαρτσελόνα τον έχασε μέσα από τα χέρια της, μπορείτε να απολαύσετε στο της στο νέο επεισόδιο El Sombrero podcast στο κανάλι της Stoiximan στο Spotify, με το Γιάννη Τσαούση και τον Κώστα Βαϊμάκη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x