Stoiximan

Όταν ο Ρενέ Χιγκίτα κατέληξε στη φυλακή για εφτά μήνες

Όταν έχεις κολλητικίκια με τον Πάμπλο Εσκομπάρ, τα πράγματα μπορούν εύκολα να στραβώσουν. Ακόμα και αν σε λένε Ρενέ Χιγκίτα. Το νέο επεισόδιο του El Sombrero Stories by Stoiximan.

Μουντιάλ 1994, Ηνωμένες Πολιτείες. 23αδα Κολομβίας. Είναι όλοι εκεί. Η μαλλούρα του ανθρώπου-αξιοθέατο Κάρλος Βαλντεράμα, ο σημαντικός φορ
Φαουστίνιο Ασπρίγια κι o Φρέντι Ρινκόν που έφτασε ως τη Ρεάλ Μαδρίτης. Όλοι; Τελικά όχι!

Απουσιάζει ένας τύπος, με επίσης cult εμφανισιακή δομή, ακόμα και για τα μέσα της δεκαετίας του ’90. Ένας τύπος που παρήγαγε θέαμα, παίζοντας στην πιο αντιθεαματική θέση της 11αδας.

Το αλησμόνητο Scorpion Kick της απίθανης αυτής φιγούρα, συνόδεψε οπτικά ατελείωτα ποδοσφαιρικά highlights και ο Ρενέ Χιγκίτα πέρασε στη σφαίρα του μυθικού.

Σχεδόν 3 δεκαετίες αργότερα, στη χαραυγή των 57 του χρόνων, έχει να πει ιστορίες για τη φυλακή από την οποία πέρασε, χάνοντας το δεύτερο Μουντιάλ της καριέρας του, για τη γνωριμία και τη σχέση του με τον Πάμπλο Εσκομπάρ, για την εμπλοκή του με το πιο δυσφημιστικό-για κάποιους-προϊόν της πατρίδας του και φυσικά για το ποδόσφαιρο.

Για ένα ποδόσφαιρο που στην Κολομβία της εποχής, δεν ήταν πάντα «παιχνίδι και ανεμελιά», όταν οι γεμιστήρες των Uzi βρίσκονταν πολλές φορές μέσα στους σάκους ιματισμού στα αποδυτήρια.

Ο Χιγκίτα ήταν και παραμένει εξωτικός ως πρόσωπο, σαν την αχανή πανίδα της πατρίδας του, του Μεντεγίν, στη σαγήνη της Αντιόχεια.

Ο Κώστας Βαιμάκης και ο Γιάννης Τσαούσης, αλέθουν τους πιο αρωματικούς κόκκους του καλύτερου καφέ στον κόσμο και διανθίζουν με ποδόσφαιρο και παραβατικότητα την αφήγησή τους, στο νέο επεισόδιο El Sombrero στο Spotify της Stoiximan.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x