Stoiximan

Ρέξαμ: Χολιγουντιανή εσάνς, όνειρα και ιστορίες με… δράκους

Το νέο El Sombrero podcast με τους Τσαούση-Βαϊμάκη έρχεται στο κανάλι της Stoiximan

Δεν είναι Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι ή έστω Τσέλσι και Άρσεναλ. Παρόλα αυτά, η Ρέξαμ, αυτό το Ουαλικό club που όλοι γνωρίζουν, όμως οι περισσότεροι αγνοούν το γιατί, έχει τον τελευταίο καιρό ένα αξιοζήλευτο hype.

Με έτος ίδρυσης το 1864, αποτελεί τον τρίτο παλαιότερο σύλλογο στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Βυθισμένη στα τάρταρα των μικρών κατηγοριών επί μακρόν, είχε βγει εντελώς εκτός συζήτησης και δη σε εποχές όπου ο ανταγωνισμός στην Αγγλία γίνεται ολοένα και πιο αδηφάγος.

Μέχρι που το φθινόπωρο του 2020, με την πανδημία να μαίνεται, “οι κόκκινοι δράκοι” αγοράστηκαν από τον Ρομπ Μακέλενι και τον Ράιαν Ρέινολντς. Ναι, αυτόν τον Ρέινολντς, του Van Wilder και του Blackpool.

Ξαφνικά η πόλη άλλαξε στυλ κι έγινε θέμα συζήτησης, συζήτησης όχι απαραίτητα επικεντρωμένης στον “Βασιλιά των Σπορ”. Κινηματογραφικές στολές περιφέρονταν στα στενά της. Χορηγοί με ιλιγγιώδη κύκλο εργασιών, που θα εντόπιζες στην Premier League ή πιο σωστά στο ΝΒΑ ή το NASCAR, άρχισαν να κοσμούν τη φανέλα της ομάδας.

Ο τουρισμός υποστηρίζει έντονα, οικονομικά, ένα μέρος του οποίου οι μόνιμοι κάτοικοι είναι δεν είναι 45.000.

Για την ώρα, η υπόθεση έχει ως εξής. Όσοι και όσες έπαιζαν Championship Manager και κατάφερναν να στήσουν σε βάθος τριετίας και πενταετίας ομαδάρες για τελικό Champions League με ψαρεμένα “ποδοσφαιρικά λαβράκια”, βλέπουν αυτή την προσομοίωση που ζούσαν μπροστά στον υπολογιστή τους να γίνεται πράξη. H διαφορά έγκειται στο ότι τα κουμπιά, τα πατάνε δύο κινηματογραφικοί αστέρες με ευρύτατη οικονομική επιφάνεια.

Αυτονόητα, δύο ηθοποιοί του Hollywood παρέχουν εγγυήσεις και ασφάλεια που απέχουν παρασάγγας από το επίπεδο εγγυήσεων και ασφάλειας που συνάδει με την 4η κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Το χρήμα ρέει για την ώρα και το μεγάλο ερώτημα είναι τι τέλος θα έχει αυτό το, για την ώρα πολύ ελκυστικό, ποδοσφαιρικό παραμύθι.

Το νέο επεισόδιο El Sombrero στο Spotify, με τους Κώστα Βαϊμάκη και Γιάννη Τσαούση, αφηγείται τι είναι αυτό το “μυστήριο φρουτο” που κάνει τους ποδοσφαιρόφιλους να κοιτάξουν προς τη Ρέξαμ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x