Stoiximan

Υποχρέωση νίκης για την ΑΕΚ στις Σέρρες, με σπασμένα φρένα ο ΠΑΟΚ στην Καισαριανή, ζόρικη έξοδος για τον Ολυμπιακό

Η δράση στη Stoiximan Super League συνεχίζεται με τις αναμετρήσεις της Τετάρτης, για την εμβόλιμη 15η αγωνιστική.

Στις 17:00, ο Πανσερραϊκός υποδέχεται την ΑΕΚ. Οι γηπεδούχοι μετά την ισοπαλία στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο, μετράνε τέσσερις σερί ήττες. Τελευταία χρονικά, αυτή στο 0-1 από τον Ολυμπιακό.

Ασυνήθιστα παθητικό το παιχνίδι τυο Πανσερραϊκού κόντρα στους «ερυθρόλευκους», αποτελεσματικό ωστόσο μόνο για 65 λεπτά αγώνα, καθώς σε εκείνο το σημείο ο Ελ Αραμπί διαμόρφωσε το τελικό σκορ με εκτέλεση πέναλτι. Με 34% κατοχή μπάλας και 0.23 xG, η ομάδα του Γκαρσία δεν είχε απάντηση.

Ισοπαλία - σοκ για την ΑΕΚ στο εκτός έδρας 2-2 με τον Παναιτωλικό. Η Ένωση προηγήθηκε μόλις στο 2' με γκολ του Λιβάι Γκαρσία. Και στο 14' ο Ελίασον διπλασίασε το προβάδισμα της ομάδας του με εκπληκτική εκτέλεση εκτός περιοχής. Όλα έδειχναν άνετη επικράτηση της ΑΕΚ, ωστόσο η ιστορία αποδείχθηκε διαφορετική.

Ο Παναιτωλικός μείωσε στο 37' με εκτέλεση πέναλτι του Ζοάο Πέδρο και έφερε το ματς στα ίσια με άψογο τελείωμα του Μπαλντασάρα στο 65'! Πίεσε η ΑΕΚ ως το φινάλε, με 68% κατοχή μπάλας και 19(7) τελικές, ωστόσο το 1.15 xG ήταν μικρό αναλογικά με τη δημιουργία της.

Ο Πανσερραϊκός αρχίζει πλέον να νιώθει την πίεση των ομάδων της ουράς. Η ΑΕΚ είναι η ομάδα με τις λιγότερες ήττες στο πρωτάθλημα αλλά και τις περισσότερες ισοπαλίες στην πρώτη εξάδα. Στο -1 από την κορυφή, δεν έχει το περιθώριο να αφήσει ξανά βαθμούς σε ματς που είναι το απόλυτο φαβορί. Το συνδυαστικό στοίχημα 2/2 & Να σκοράρει ο Γκαρσία σε απόδοση 3.50 στη Stoiximan.

Στις 20:00 στην Καισαριανή, η Κηφισιά φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ. Το ντεμπούτο του Νίλσεν στον πάγκο των νεοφώτιστων συνδυάστηκε με τεράστια νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα από πολλές απόψεις. Μόλις το δεύτερο τρίποντο στο πρωτάθλημα και μάλιστα σε εξάποντο ντέρμπι παραμονής! Σε ένα... τρελό πρώτο ημίχρονο, ο Οζέγκοβιτς έκανε το 1-0 στο 6'. Ισοφάρισαν οι φιλοξενούμενοι με τον Ροσέρο στο 10', ωστόσο με τη σέντρα ο Ματέους έκανε το 2-1.

Δεύτερη απάντηση από τον ΠΑΣ στο 23' με τον Παντελάκη για το 2-2, όμως ο Λάντρε έδωσε τρίτο προβάδισμα στους γηπεδούχους στο 34'. Και φτάνοντας στις καθυστερήσεις, ο Οζέγκοβιτς με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα διαμόρφωσε το τελικό 4-2. Ανάσα για την Κηφισιά, που μετά από καιρό σκαρφάλωσε 12η, στο +3 από τον ουραγό ΠΑΣ Γιάννινα και το +1 από τον Παναιτωλικό.

Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει την εκπληκτική πορεία του τελευταίου διμήνου. Τρέχει πλέον αήττητο σερί εννέα αγώνων, με απολογισμό μια ισοπαλία και οκτώ νίκες, εκ των οποίων οι επτά συνεχόμενες! Πρόσφατο θύμα του «Δικεφάλου», ο Αστέρας Τρίπολης. Πήγε στην Αρκαδία δίχως Ζίβκοβιτς και Τάισον η ομάδα του Λουτσέσκου, ωστόσο οι απουσίες δεν φάνηκαν στο ελάχιστο.

Με δύο γκολ του Μουργκ και άλλα τόσα του Ντεσπόντοφ, ο ΠΑΟΚ έκανε... βόλτα στο πάρκο και σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα των συνδιεκδικητών του τίτλου, πάτησε κορυφή στη βαθμολογία! Έστω και στο +1 από Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και ΑΕΚ, ο «Δικέφαλος» έχει πρακτικό και ψυχολογικό προβάδισμα στην κούρσα του τίτλου.

Η Κηφισιά δίνει μάχη παραμονής, απέκτησε ψυχολογία, ωστόσο μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο να βάλει φρένο σε αυτόν τον ΠΑΟΚ... Το συνδυαστικό στοίχημα 2(-1) & ΠΑΟΚ Over 2,5 κόρνερ 1ο ημίχρονο σε απόδοση 3.45 στο Bet Builder της Stoiximan.

Το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής ολοκληρώνεται με την αναμέτρηση Ατρόμητος - Ολυμπιακός, που κάνει σέντρα στις 20:30 στο Περιστέρι. Ο Σάσα Ίλιτς με το... μαγικό ραβδί του, έφερε την άνοιξη στον Ατρόμητο. Υπό τις οδηγίες του οι Περιστεριώτες είναι οκτώ ματς αήττητοι, με τέσσερις ισοπαλίες και ισάριθμες νίκες. Ο θρίαμβος επί του Παναθηναϊκού μάλιστα, τους φέρνει πλέον στο -2 από τα playoffs!

Ο Ιωαννίδης άνοιξε το σκορ στο 38' με πέναλτι, ο Έντερ ωστόσο έφερε το ματς στα ίσια στην εκπνοή του ημιχρόνου. Και ο εξαιρετικός Ατρόμητος ολοκλήρωσε μια σπουδαία ανατροπή με γκολ των Βέργου και Ρομπάιγ, με τον Ιωαννίδη και πάλι να διαμορφώνει το τελικό σκορ στις καθυστερήσεις. Το 3-2 επί των «πρασίνων» πανηγυρίστηκε αναλόγως και πλέον η ομάδα του Ίλιτς στοχεύει σε μια ακόμη υπέρβαση.

Ο Ολυμπιακός ζορίστηκε στις Σέρρες, εντούτοις με εκτέλεση πέναλτι του Ελ Αραμπί στο 65' επικράτησε 1-0 και κατέκτησε ένα πολύτιμο τρίποντο. Με 66% κατοχή μπάλας, 13(3) τελικές και 1.82 xG, η ομάδα του Καρβαλιάλ ήταν ανώτερη στο γήπεδο δίχως ωστόσο να εντυπωσιάσει. Στα θετικά, το γεγονός πως μετά από πολύ καιρό έδειξε μια σταθερότητα ανασταλτικά και δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους πολλά πολλά στην περιοχή του Πασχαλάκη.

Έτσι, μετά τη νίκη επί της Μπάτσκα Τόπολα που του εξασφάλισε την ευρωπαϊκή συνέχεια στο Conference League, ο Ολυμπιακός έφτασε στο -1 από την κορυφή της Stoiximan Super League. Ισόβαθμος με ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και το μίνιμουμ χάντικαπ από τον ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός αισιοδοξεί για την κούρσα του τίτλου.

Άλλη ομάδα πλέον ο Ατρόμητος, παίζει με αέρα, αυτοπεποίθηση και άγνοια κινδύνου. Μοιάζει υπερβολικό να πάρει δεύτερο σερί ματς απέναντι στους «μεγάλους», εντούτοις δεν κοντράρεται τόσο εύκολα αυτή την εποχή. Ο Ολυμπιακός θέλει να δώσει συνέχεια στα τρίποντα και ο Καρβαλιάλ ξέρει πόσο σημαντικό είναι να αγοράζει χρόνο και ηρεμία μέσω αποτελεσμάτων. Το συνδυαστικό στοίχημα Χ/2 & Over 7,5 κόρνερ σε απόδοση 6.00 στο Bet Builder της Stoiximan.

*Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x