Stories

Αντράζ Σπόραρ: Ψάχνει το... τρίτο ξεπέταγμα στην καριέρα του, φορώντας μία ακόμη πράσινη φανέλα!

Ο Παναθηναϊκός προχωρά για την απόκτηση του Αντράζ Σπόραρ και το sport-fm.gr παρουσιάζει τα πεπραγμένα της καριέρας του.

Το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει λένε και στην περίπτωση του Αντράζ Σπόραρ, το γνωμικό επιβεβαιώνεται πλήρως.

Βλέπετε, ο Σλοβένος επιθετικός που αποτελεί τον εκλεκτό για τη γραμμή κρούσης του Παναθηναϊκού ακολούθησε τα χνάρια του πατέρα του και ασχολήθηκε επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο, αν και μάλλον πέτυχε πολλά περισσότερα από τον μπαμπά, Μίχα.

Ο 50χρονος σήμερα Σπόραρ... senior πέρασε όλη την καριέρα του εντός συνόρων, παίζοντας σε ομάδες όπως η Λιουμπλιάνα, η Τσέλιε, η Ντομζάλε και φυσικά η Ολίμπια, της οποίας υπήρξε και αρχηγός.

Αντράζ Σπόραρ-Παναθηναϊκός: Όσα πρέπει να ξέρετε
Αριστερά, ο Μίχα, δεξιά, ο Αντράζ

Ο Μίχα ήταν αμυντικός, ο γιος του όμως, τον οποίο απέκτησε στα 22 του, το 1994, είναι επιθετικός. Τα πρώτα του βήματα τα έκανε στην... ομάδα του μπαμπά, της Ολίμπια, ενώ στη συνέχεια μεταπήδησε στη ΜΝΚ της πρωτεύουσας και ακολούθως στην Ίντερμπλοκ.

Το 2011, σε ηλικία 17 ετών πήρε την ευκαιρία να βρεθεί στην πρώτη ομάδα και έδειξε πολύ γρήγορα τι ήταν ικανός να κάνει. Σε 24 συμμετοχές τη σεζόν 2011/12, βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα έντεκα φορές και κάπου εκεί, τα λαγωνικά της Ολίμπια πήραν χαμπάρι ότι έπρεπε να αποκτήσουν ξανά τον παίκτη που είχαν αφήσει να φύγει ως παιδί.

Οι απαιτήσεις αυξήθηκαν ωστόσο ο Σπόραρ δεν πτοήθηκε. Από την πρώτη του χρονιά με την πράσινη και άσπρη φανέλα των «δράκων», σκόραρε έντεκα φορές και μοίρασε πέντε ασίστ σε 34 συμμετοχές, ενώ ήδη αποτελούσε βασικό στέλεχος τις μικρές εθνικές της Σλοβενίας.

Μέχρι τα μισά της σεζόν 2015/16, είχε συνολικά 50 τέρματα και 18 ασίστ σε 108 συμμετοχές, με αποτέλεσμα να κάνει το πρώτο του... ξεπέταγμα.

Αντράζ Σπόραρ-Παναθηναϊκός: Όσα πρέπει να ξέρετε
Με την Ολίμπια έκανε το πρώτο του... ξεπέταγμα

Η Βασιλεία έδωσε 3,8 εκατομμύρια ευρώ και τον έκανε δικό της τον Ιανουάριο του 2016, με τους Ελβετούς να εκτιμούν ότι στο πρόσωπο του Σλοβένου θα έβρισκαν έναν γκολτζή.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν πήγαν καλά για τον 22χρονο, τότε, φορ. Κατά το δεύτερο μισό της σεζόν, μέτρησε μόλις μία συμμετοχή καθώς αντιμετώπισε μεγάλα προβλήματα τραυματισμών, ενώ την επόμενη χρονιά δεν άδραξε την ευκαιρία. Σε 25 ματς κατά τη διάρκεια της σεζόν 2016/17, σκόραρε μία μόλις φορά και μοίρασε πέντε ασίστ, μετρώντας και δύο συμμετοχές με την Κ21 της ομάδας.

Στο μεταξύ, τουλάχιστον, έκανε και το ντεμπούτο του στην εθνική ομάδα της Σλοβενίας. Ήταν τον Νοέμβριο του 2016, όταν πέρασε στο ματς ως αλλαγή σε αναμέτρηση με τη Μάλτα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018. Προπονητής; Ο γνωστός μας, Σρέτσκο Κάτανετς!

Το καλοκαίρι του 2017, ήρθε η μετακόμιση στη Γερμανία και την Αρμίνια Μπίλεφελντ της 2.Bundesliga, με μονοετή δανεισμό. Ούτε εκεί κατάφερε όμως να ξεχωρίσει. Μόλις δύο γκολ σε δέκα ματς έφεραν την πρόωρη επιστροφή στη Βασιλεία τον Ιανουάριο, με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας να εμφανίζεται δίνοντας 600.000 ευρώ στους Ελβετούς για να δώσει την ευκαιρία στον Σπόραρ να ανακάμψει.

Αυτήν την ευκαιρία, ο Σλοβένος δεν την άφησε να πάει ανεκμετάλλευτη. Το πολυπόθητο... δεύτερο ξεπέταγμα στην καριέρα του έγινε πραγματικότητα, με τον Σπόραρ να μετρά έξι γκολ και τρεις ασίστ σε 16 ματς μέχρι το τέλος της αγωνιστικής χρονιάς.



Η σεζόν 2018/19, του ανήκε. Το κοντέρ σταμάτησε στα 34 τέρματα και τις εννέα ασίστ σε 36 αγώνες, με τη Σλόβαν να κατακτά το πρωτάθλημα για πρώτη φορά μετά από μία πενταετία.

Την επόμενη χρονιά, πρόλαβε να βρει δίχτυα 20 φορές μέχρι τον Ιανουάριο, όταν η Σπόρτινγκ Λισαβόνας χρύσωσε τους Σλοβάκους δίνοντας έξι εκατομμύρια για να φέρει στην Πορτογαλία στον Σπόραρ! Εν συνόλω, με τη φανέλα της Σλόβαν, μέτρησε 60 γκολ σε 78 συμμετοχές...

Το ξεκίνημα στο “Jose Alvalade” ήταν ελπιδοφόρο. Συνολικά, σκόραρε επτά φορές σε 18 αγώνες, όμως το ξέσπασμα του κορωνοϊού του έκοψε τη φόρα.

Τη σεζόν 2020/21, περιορίστηκε στα τέσσερα γκολ και τις τρεις ασίστ σε 20 ματς μέχρι τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, όταν και δόθηκε δανεικός στη Μπράγκα – με την οποία σκόραρε τρις σε 21 αναμετρήσεις.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά πάντως, κατέκτησε το... τρεμπλ, καθώς πιστώθηκε το πρωτάθλημα και το League Cup με τα «λιοντάρια» και τον Κύπελλο με τη Μπράγκα!



Το καλοκαίρι του 2021, ήρθε ο νέος δανεισμός στη Μίντλεσμπρο. Ο Σλοβένος βρήκε χρόνο συμμετοχής στον σύλλογο της Championship και το όνομά του έγινε σύνθημα στα χείλη των οπαδών των φίλων της «Μπόρο». Όπως έλεγαν, «είναι Σλοβένος, είναι δανεικός μόνο για έναν χρόνο και πιστεύουμε πως είναι γ....α τέλειος»!

Συνολικά μέτρησε οκτώ γκολ και δύο ασίστ σε 37 συμμετοχές, με αποτέλεσμα να μην καλυφθούν τα κριτήρια που θα υποχρέωναν την αγγλική ομάδα να τον αποκτήσει. Για να συμβεί αυτό, θα έπρεπε είτε να ανέβει στην Premier League η Μίντλεσμπρο, είτε να σκοράρει 15 φορές ο Σλοβένος επιθετικός.

Εντέλει, επέστρεψε στη Λισαβόνα και όπως φαίνεται, σύντομα θα βρεθεί και στην Αθήνα για να φορέσει μία ακόμη πράσινη φανέλα, αυτή του Παναθηναϊκού.

Ένας φορ με 152 γκολ σε 344 ματς σε συλλογικό επίπεδο και άλλα πέντε σε 39 ματς με το εθνόσημο στο στήθος. Ύψους 1.86, δυνατός τόσο στο ψηλό παιχνίδι, όσο και όταν παίζεται η μπάλα στο χορτάρι αλλά και παίκτης ψυχολογίας. Μέχρι τώρα... ξεπετάχτηκε δύο φορές και στη συνέχεια δυσκολεύτηκε, τώρα όμως φαίνεται πως έχει την ευκαιρία να πάρει ξανά τα πάνω του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x