Stories

Πρώτο γκολ Σιντιμπέ μετά από 6 χρόνια και… deja vu με Άγγλους

Ο Τζιμπρίλ Σιντιμπέ έκανε περίπου έξι χρόνια να σκοράρει, ενώ «κάρφωσε» με το κεφάλι για δεύτερη φορά αγγλική ομάδα. Το sport-fm.gr σάς θυμίζει…

Ο Τζιμπρίλ Σιντιμπέ άνοιξε τον δρόμο για τον θρίαμβο της ΑΕΚ στο Μπράιτον (2-3) με μια κεφαλιά-κανονιά στο 11ο λεπτό της αναμέτρησης για την πρεμιέρα των ομίλων του Europa League.

Όχι και ο πιο συνήθης σκόρερ για την «Ένωση» αλλά και γενικότερα ο Γάλλος μπακ, καθώς χρειάστηκε να περάσουν περίπου έξι χρόνια για να βρει δίχτυα στην καριέρα του.



Το πιο πρόσφατο γκολ του παγκόσμιου πρωταθλητή του 2018 είχε έρθει στις 15 Δεκεμβρίου του 2017, στην εκτός έδρας νίκη της Μονακό επί της Σεντ Ετιέν με 4-0 για την 18η αγωνιστική της Ligue 1, όταν είχε ανοίξει το σκορ με εντυπωσιακό δεξί σουτ.



Συνολικά ο Σιντιμπέ έχει πετύχει 19 γκολ στην καριέρα του και αυτό ήταν το τρίτο σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Είναι εντυπωσιακό, πάντως, πως το προηγούμενο είχε έρθει με κεφαλιά απέναντι σε αγγλική ομάδα. Ήταν στις 22 Νοεμβρίου του 2016, όταν είχε και πάλι ανοίξει το σκορ για τη Μονακό στη νίκη επί της Τότεναμ με 2-1 στο Πριγκιπάτο. Τότε μετά από γύρισμα του Μπενζαμέν Μεντί από αριστερά είχε βρεθεί στην καρδιά της περιοχής και είχε σκοράρει με δυνατή κεφαλιά.



Αξίζει να σημειωθεί πως τα 15 γκολ στην καριέρα του Σιντιμπέ έχουν συνοδευτεί από νίκες των ομάδων του, ενώ έχει σκοράρει επίσης σε δύο ήττες και σε δύο ισοπαλίες. Ο 31χρονος άσος σκόραρε για πρώτη φορά με τη φανέλα της ΑΕΚ στην 21η συμμετοχή του, ενώ είχε ακόμη 11 γκολ σε 119 ματς με τη Λιλ και 6 γκολ σε 174 παιχνίδια με τη Μονακό, μετρώντας και ένα τέρμα σε 46 εμφανίσεις με την Τρουά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x