Stories

Της… πάει ο Ατρόμητος: Τα «ντεμπούτα» των προπονητών της ΑΕΚ στη νέα εποχή Μελισσανίδη

Από τον Δέλλα και τον Μανωλά στον Χιμένεθ και τον Μιλόγεβιτς. Το sport-fm.gr θυμάται όλες τις «πρεμιέρες» των προπονητών της ΑΕΚ από τη σεζόν 2013/14 και έπειτα. Αγαπημένος αντίπαλός της ο Ατρόμητος!

ΑΕΚ: Τα «ντεμπούτα» των προπονητών της επί Μελισσανίδη

Ο Αργύρης Γιαννίκης ετοιμάζεται για το πρώτο του παιχνίδι ως προπονητής της ΑΕΚ. Αντίπαλος για την «Ένωση» το απόγευμα της Κυριακής (17/10, 20:30), ο Ατρόμητος. Μια ομάδα που, από τη μία, είθισται να τη δυσκολεύει στο ΟΑΚΑ. Από την άλλη, ωστόσο, τείνει να εξελιχθεί σε... εκλεκτό αντίπαλο για τους «κιτρινόμαυρους», όταν οι τελευταίοι θέλουν να παρουσιαστούν για πρώτη φορά με νέο τεχνικό στον πάγκο τους.

Συγκεκριμένα, στη νέα εποχή Δημήτρη Μελισσανίδη στην ηγεσία του, ο «δικεφάλος» έχει παίξει δύο φορές κόντρα στους Περιστεριώτες με τον προπονητή του (Μανωλάς και Χιμένεθ) να κάνει... πρεμιέρα στον πάγκο. Σε αμφότερες τις περιπτώσεις σημείωσε νίκη (με 1-0).

Συνολικά, οι φίλοι της ΑΕΚ έχουν δει δώδεκα διαφορετικούς τεχνικούς να περνούν αυτή την οκταετία από τις τάξεις της αγαπημένης τους ομάδας. Άλλοι για... δυο και τρεις φορές, άλλοι ως μόνιμοι, άλλοι ως υπηρεσιακοί. Η «σούμα», όμως, λέει ότι στην πλειονότητά τους πραγματοποιήσαν ιδανική εκκίνηση. Συνολικά, τα σχετικά ντεμπούτα σε αυτήν την περίοδο μεταφράζονται σε εννιά νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και μόλις δύο ήττες. Μάλιστα, οι τελευταίες σημειώθηκαν και στις δύο πρόσφατες περιπτώσεις προπονητών.

Επ' αφορμής του «ντεμπούτου» του Γιαννίκη στον πάγκο της ΑΕΚ, αλλά και της αναμέτρησης με τον Ατρόμητο, το sport-fm.gr θυμάται όλες τις πρεμιέρες των προπονητών της «Ένωσης» από τη σεζόν 2013/14 και έπειτα:

Τραϊνός Δέλλας – Μανδραϊκός-ΑΕΚ: 0-2 (22/9/2013)

Η νέα εποχή Μελισσανίδη στην ΑΕΚ αρχίζει με τον Τραϊνό Δέλλα στην τεχνική της ηγεσία. Το ιστορικό ταξίδι επιστροφής της «Ένωσης» από τη Γ' Εθνική ξεκινά από τη Φυλή, με τον «δικέφαλο» να επικρατεί 2-0 του Μανδραϊκού. Ουσιαστικά, δεν πρόκειται για το ντεμπούτο του Έλληνα τεχνικού στον πάγκο της ομάδας του, καθώς είχε αναλάβει να την καθοδηγήσει και στα δύο τελευταία της παιχνίδια στη Super League 1, απέναντι σε Πανθρακικό και Ατρόμητο.

ΑΕΚ: Τα «ντεμπούτα» των προπονητών της επί Μελισσανίδη

Στέλιος Μανωλάς – ΑΕΚ-Ηρακλής: 5-1 (24/10/2015)

Ύστερα από δύο χρόνια (πετυχημένης) περιπλάνησης στις χαμηλότερες κατηγορίες, η ΑΕΚ έχει επιστρέψει στη Super League 1, με τον Δέλλα να συνεχίζει στο τιμόνι της. Ωστόσο, η βαριά ήττα (4-0) από τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» θα φέρει την απομάκρυνσή του. Αρχικά, ως υπηρεσιακός προπονητής αναλαμβάνει ο Στέλιος Μανωλάς, ο οποίος καθοδήγησε για δύο παιχνίδια την ομάδα, με τη φανέλα της οποίας έκανε σπουδαία καριέρα ως κεντρικός αμυντικός. Το πρώτο εξ αυτών, μάλιστα, κόντρα στον Ηρακλή στο ΟΑΚΑ, συνοδεύτηκε και με ευρεία επικράτηση (5-1) της «Ένωσης».

ΑΕΚ: Τα «ντεμπούτα» των προπονητών της επί Μελισσανίδη

Γκουστάβο Πογέτ – Παναθηναϊκός-ΑΕΚ: 0-0 (1/11/2015)

O Ουρουγουανός προπονητής αποτελεί τον «εκλεκτό» για την επόμενη μέρα της ΑΕΚ. Στις 29 Οκτωβρίου ανακοινώνεται, μόλις τρεις μέρες μετά (1/11) κάθεται στον πάγκο για το εκτός έδρας ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, το οποίο βέβαια ξεχάστηκε γρήγορα (0-0).

ΑΕΚ: Τα «ντεμπούτα» των προπονητών της επί Μελισσανίδη

Στέλιος Μανωλάς – ΑΕΚ-Ατρόμητος: 1-0 (20/4/2016)

Η συνεργασία ΑΕΚ-Πογέτ -και παρά την πρόθεση συνέχισής της και για την επόμενη σεζόν- ολοκληρώνεται με επεισοδιακό τρόπο. Μάλιστα, αυτό συμβαίνει μία μέρα πριν τον πρώτο ημιτελικό στο Κύπελλο Ελλάδας κόντρα στον Ατρόμητο, με τον Στέλιο Μανωλά να καλείται εκ νέου να βάλει «πλάτη». Όπως κι έκανε και δη με τον πλέον πετυχημένο τρόπο. Αρχικά, στην -ακόμα μία- πρεμιέρα του, με το εντός έδρας 1-0 επί της ομάδας του Περιστερίου και εν συνεχεία με την κατάκτηση του Κυπέλλου επί του Ολυμπιακού.

ΑΕΚ: Τα «ντεμπούτα» των προπονητών της επί Μελισσανίδη

Νίκος Παναγιωτάρας –ΑΕΚ-Πανιώνιος: 1-0 (20/5/2016)

Παρά το νικηφόρο τελικό, ο Μανωλάς αποφάσισε για προσωπικούς λόγους να μη συνεχίσει στον πάγκο της ΑΕΚ. Έτσι, για τα υπόλοιπα παιχνίδια της «Ένωσης» στα Playoff ανέλαβε ως υπηρεσιακός προπονητής ο Νίκος Παναγιωτάρας. Ακόμα ένα νικηφόρο ντεμπούτο, αυτή τη φορά με το 1-0 επί του Πανιωνίου στο ΟΑΚΑ.

ΑΕΚ: Τα «ντεμπούτα» των προπονητών της επί Μελισσανίδη

Τιμούρ Κετσπάγια – Σεντ-Ετιέν - ΑΕΚ: 0-0 (28/7/2016)

Σεζόν 2016/17 και τα «κλειδιά», πλέον, στον Τιμούρ Κετσπάγια. Μόλις επτά ματς πρόλαβε να καθίσει στον πάγκο της ΑΕΚ ο Γεωργιανός τεχνικός. Το ντεμπούτο του έλαβε χώρα στη Γαλλία, με την ομάδα του να έρχεται ισόπαλη (0-0) με τη Σεντ-Ετιέν, στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League (μετέπειτα ήττα 1-0 στο ΟΑΚΑ και αποκλεισμός για τον «δικέφαλο»).

ΑΕΚ: Τα «ντεμπούτα» των προπονητών της επί Μελισσανίδη

Ζοσέ Μοράις – ΑΕΚ-Πανιώνιος: 0-0 (22/10/2016)

Αντικαταστάτης του Κετσπάγια, ο Μοράις. Μια αλλαγή προπονητή που δεν βοήθησε την ΑΕΚ ούτε μακροπρόθεσμα, αλλά ούτε και… βραχυπρόθεσμα, καθώς η «Ένωση» -στην «πρεμιέρα» του Πορτογάλου τεχνικού- έμεινε στο 0-0 με τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ.

ΑΕΚ: Τα «ντεμπούτα» των προπονητών της επί Μελισσανίδη

Μανόλο Χιμένεθ – ΑΕΚ-Αστέρας Τρίπολης: 2-0 (22/1/2017)

Μανόλο Χιμένεθ, η (πρώτη)… επιστροφή! Ο αγαπημένος Μανόλο της πλειονότητας των οπαδών της ΑΕΚ, κλήθηκε να σώσει… ό, τι σώζεται. Και η αλήθεια είναι ότι τα πήγε περίφημα. Κάτι που, προφανώς, δεν αφορά μόνο το ντεμπούτο του, όπου η ομάδα του επικράτησε 2-0 εντός έδρας επί του Αστέρα Τρίπολης, αλλά και τη συνέχεια, αρχικά με την εξασφάλιση της εξόδου στα προκριματικά του Champions League κι έπειτα -στη δεύτερή του σεζόν- με την κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 24 χρόνια.

ΑΕΚ: Τα «ντεμπούτα» των προπονητών της επί Μελισσανίδη

Μαρίνος Ουζουνίδης – Σέλτικ-ΑΕΚ: 1-1 (8/8/2018)

Παρά την απόλυτα πετυχημένη πορεία του Χιμένεθ, οι δρόμοι του με την ΑΕΚ χωρίζουν (προσωρινά). Στη θέση του αναλαμβάνει ο Μαρίνος Ουζουνίδης, ο οποίος είχε την ευκαιρία να χτίσει την ομάδα του από το ξεκίνημα της σεζόν (2018/19). Η «Ένωση» έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, με τον Έλληνα προπονητή να την οδηγεί μέχρι και τους ομίλους. Η αρχή αυτού ταξιδιού έγινε από το «Σέλτικ Παρκ», με τον Βίκτωρα Κλωναρίδη να ισοφαρίζει στο 44' για το τελικό 1-1.



Μανόλο Χιμένεθ – Ατρόμητος-ΑΕΚ: 0-1 (7/2/2019)

Η σεζόν δεν εξελίσσεται καλά για την ΑΕΚ, με τον Ουζουνίδη να αποτελεί παρελθόν μεσούσης αυτής. Τηλεφώνημα σε Μανόλο Χιμένεθ και πάλι πίσω! Ο Ανδαλουσιανός τεχνικός φορά εκ νέου την κιτρινόμαυρη φόρμα, πραγματοποιώντας ακόμα ένα ιδανικό ντεμπούτο: Αυτή τη φορά στην έδρα του Περιστερίου, με την ομάδα του να αποχωρεί νικήτρια (0-1) στο πλαίσιο του πρώτου αγώνα με τον Ατρόμητο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.



Μιγκέλ Καρντόσο – Κραϊόβα-ΑΕΚ: 0-2 (8/8/2019)

Ο Χιμένεθ ολοκλήρωσε τη σεζόν 2018/19, όμως η αρχή της επόμενης βρήκε τον Μιγκέλ Καρντόσο στον πάγκο της ΑΕΚ. Και μπορεί το όνομα του Πορτογάλου κόουτς να ξυπνά άσχημες αναμνήσεις στους φίλους του κλαμπ, ωστόσο το ξεκίνημά του ήταν θετικό, καθώς η ομάδα του σημείωσε νίκη (0-2, η μοναδική στα τέσσερα ματς που πρόλαβε να την καθοδηγήσει) στην έδρα της Κραϊόβα για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League.



Νίκος Κωστένογλου – Τραμζονσπόρ-ΑΕΚ: 0-2 (29/8/2019)

Μετά την Κραϊόβα ο «δικέφαλος» κληρώθηκε με την τούρκικη Τραμζονσπόρ. Στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων ο Καρντόσο βρισκόταν ακόμη στη τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ, βλέποντάς την να ηττάται 3-1 στο ΟΑΚΑ. Η αποστολή της «Ένωσης» για το δεύτερο παιχνίδι ήταν εκ των πραγμάτων δύσκολη. Ωστόσο, ο Νίκος Κωστένογλου -ο οποίος ανέλαβε να τη φέρει εις πέρας- κατάφερε να εμπνεύσει τους παίκτες του, οι οποίοι νίκησαν 2-0 μεν, μην έχοντας δε τις απαραίτητες ανάσες για την ολική ανατροπή. Όπως και να έχει, το ντεμπούτο του Έλληνα τεχνικού σε συνδυασμό με το «διπλό» (2-3) που ακολούθησε στην Τρίπολη αλλά και το υπέρ του κλίμα που διαμορφώθηκε εντός κι εκτός συλλόγου, έπεισαν τον Δημήτρη Μελισσανίδη να τον μονιμοποιήσει στον πάγκο.



Μάσιμο Καρέρα – Ξάνθη-ΑΕΚ: 0-1 (14/10/2019)

Εντέλει, στα τέλη Δεκέμβρη αναλαμβάνει ο Καρέρα. Ιταλική φινέτσα, πλέον, στον πάγκο της ΑΕΚ, με το ντεμπούτο του παλαίμαχου στόπερ της Γιουβέντους στην έδρα της Ξάνθης να χρίζεται νικηφόρο (0-1) χάρη στη σουτάρα του Γαλανόπουλου στο 84'. Με τον Καρέρα, μάλιστα, στα αποδυτήρια να ζητά να απαθανατιστούν οι εν λόγω στιγμές.



Μανόλο Χιμένεθ – Ολυμπιακός-ΑΕΚ: 3-0 (3/1/2021)

Ο Καρέρα ολοκληρώνει την πρώτη του σεζόν, αλλά όχι και την επόμενη. Στα τέλη του 2020 αποχωρεί από την ΑΕΚ, με τον πιστό «στρατιώτη» της, Μανόλο Χιμένεθ, να γράφει την 3η του επιστροφή και την 4η του θητεία στα «κιτρινόμαυρα». Η αρχή, βέβαια, μόνο ιδανική δεν ήταν, καθώς στις πρώτες μέρες του νέου έτους, η ομάδα του γνώρισε την ήττα (3-0) από τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης».

ΑΕΚ: Τα «ντεμπούτα» των προπονητών της επί Μελισσανίδη

Βλάνταν Μιλόγεβιτς – Βελέζ-ΑΕΚ: 2-1 (22/7/2021)

Για να φτάσουμε και στο… σήμερα. Επτά παιχνίδια πρόλαβε να βγάλει ως προπονητής της ΑΕΚ ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς, με το σύνολό του να σημειώνει δύο ήττες. Η πρώτη εξ αυτών, στο ντεμπούτο του, με την «Ένωση» να ηττάται 2-1 εκτός έδρας από τη Βελέζ για τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x