Stories

Ο Μίγκελ Αλμιρόν φοράει τη φανέλα του Σαντιάγκο Μούνιεθ για τη Νιούκαστλ και βάζει πολλά… «Goal»!

Ο Μίγκελ Αλμιρόν είναι ο Σαντιάγκο Μούνιεθ από την ταινία «Goal», σε μία μοιραία σύγκριση με πάρα πολλές ομοιότητες και στόχο την έξοδο της Νιούκαστλ στο επόμενο Champions League.

Ο κόσμος έχει ανάγκη την ύπαρξη ηρώων. Ακόμα και όταν αυτοί δεν υπάρχουν στην κανονική ζωή, τους δημιουργούμε μόνοι μας. Άλλωστε, η φαντασία είναι σπουδαίο προσόν.

Κάπως έτσι, ο Μίγκελ Αλμιρόν… γίνεται ο Σαντιάγκο Μούνιεθ.

Ναι, σίγουρα κάτι σας θυμίζει αυτό το όνομα. Πρόκειται για τον Μεξικανό επιθετικό από την ταινία «Goal», που έκανε το όνειρό του πραγματικότητα, να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής με λαμπρή καριέρα, και από τη Νιούκαστλ, που ήταν η ομάδα η οποία του έδωσε την ευκαιρία να εκτοξεύσει την καριέρα του, έφτασε στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Αλμιρόν: Φοράει τη φανέλα του Μούνιεθ και βάζει Goal

Οι «καρακάξες» αποτελούν τον μεγαλύτερο συνδετικό κρίκο ανάμεσα στους δύο ήρωές μας, αλλά, ευτυχώς για εμάς, ώστε να δημιουργηθεί μία όμορφη ιστορία, δεν είναι ο μόνος. Οι δύο πρωταγωνιστές προέρχονται από χώρες της Λατινικής Αμερικής και όπως το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού της, έχουν νιώσει τη φτώχεια στο πετσί τους.

Ο Αλμιρόν εργαζόταν σε ένα κινέζικο εστιατόριο όταν ήταν νεότερος, ενώ ο Μούνιεθ σε μια επιχείρηση κηπουρικής. Ο πατέρας και στις δύο περιπτώσεις δούλευε μεσονυχτίς για να καλύψει τα προς το ζην της οικογένειας του. Δύο καριέρες, που ξεκινούν από την Αμερική και καταλήγουν στο νησί και τη Νιούκαστλ. Μία φυσιογνωμική ομοιότητα, ένα παρόμοιο σκαρί, που δεν αντέχει τα δυνατά μαρκαρίσματα και ο Μιγκέλ Αλμιρόν φοράει τη φανέλα του Σαντιάγκο Μούνιεθ, ή ακόμα καλύτερα ο Μίγκι… του Σάντι.

Ο πρωτευουσιάνος Παραγουανός, γεννημένος στην Ασουνσιόν, ήταν ένα μικρό και κοκαλιάρικο παιδί, που μέχρι τα 18 κοιμόταν στο ίδιο κρεβάτι με τους γονείς του. Το πρώτο του ποδοσφαιρικό «ξεπέταγμα» το έκανε σε ηλικία 21 ετών, όταν αγωνιζόταν στη Σέρο Πορτένιο, την οποία στην καλύτερη του σεζόν οδήγησε στην κατάκτηση του Απερτούρα. Τα σύνορα της Παραγουάης ήταν μικρά για να τον κρατήσουν και έτσι ήρθε η Λανούς για να αποσπάσει την υπογραφή του, για μόλις 800 χιλιάδες ευρώ.

Τη δεύτερη σεζόν του στην Αργεντινή… σαρώνει. Χρίζεται ηγέτης των «καστανέρυθρων» και μαζί κατακτούν τρεις τίτλους σε μία σεζόν. Αλλά και πάλι, η έλλειψη εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του είναι εμφανής και παρότι σύλλογοι από την Ευρώπη εξετάζουν το ενδεχόμενο απόκτησής του, καμία δεν φτάνει σε πρόταση αγοράς του ποδοσφαιριστή. Η Ατλάντα Γιουνάιτεντ από την Αμερική έρχεται (7,5 εκατ. ευρώ το ποσό της μεταγραφής), γίνεται ο συνδετικός κρίκος μεταξύ Αλμιρόν, Μούνιεθ και Νιούκαστλ και βοηθά τον 23χρονο τότε αριστερό εξτρέμ να βάλει σε fly mode την καριέρα του.

Αλμιρόν: Φοράει τη φανέλα του Μούνιεθ και βάζει Goal

Στη μεγαλύτερη πόλη της Αμερικανικής πολιτείας Τζόρτζια, γίνεται είδωλο, φορά τη φανέλα της ομώνυμης ομάδας 70 φορές και βρίσκει δίχτυα 22, κάνοντας χαρούμενους τους συμπαίκτες του άλλες 21. Τη διετία 2017-18 κατάφερε να αναδειχθεί «Καλύτερος Παραγουανός Ποδοσφαιριστής» δύο φορές, «Καλύτερος Πρωτοεμφανιζόμενος του MLS», μέλος της κορυφαίας ενδεκάδας του Πρωταθλήματος και φυσικά να πανηγυρίσει το τρόπαιο στη μόλις δεύτερη χρονιά (2018) της Ατλάντα στη λίγκα.

Στις 31 Ιανουαρίου 2019, είναι η μέρα που από Μίγκι θα γίνει Σάντι. Η Νιούκαστλ ξοδεύει 24 εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό της και γίνεται εκείνη τη στιγμή η ακριβότερη αγορά στην ιστορία του συλλόγου. Η σύνδεσή του, πλέον, με την πιο διάσημη ποδοσφαιρική ταινία του σύγχρονου κινηματογράφου, το «Goal», είναι γεγονός.

Τα πρώτα χρόνια στην Premier League είναι μέτρια, μέχρι να έρθει η φετινή χρονιά. Κάτι όμως προηγήθηκε… Τι; Η περσινή πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι γιορτάζει την κατάκτηση του τίτλου του αγγλικού πρωταθλήματος, με μία συγκλονιστική ανατροπή κόντρα στην Άστον Βίλα, την τελευταία αγωνιστική. Πάνω στο πανηγύρι των «πολιτών», ο Μπερνάντο Σίλβα σε ρόλο δημοσιογράφου, σε live που πραγματοποιεί μέσω του προφίλ του στο Instagram, ρωτά τον Τζακ Γκρίλις ποιο ήταν το σημείο κλειδί για την νίκη της ομάδας τους. Ο πιωμένος Άγγλος, όμως, δεν θα δώσει την προφανή απάντηση για την αλλαγή του Πορτογάλου με τον Ιλκάι Γκιντογκάν (σκόρερ δύο τερμάτων), αλλά…: «Όταν βγάλαμε τον Ρίγιαντ (Μαχρέζ) εκτός γηπέδου. Έπρεπε να γίνει όσο το δυνατόν συντομότερα. Έπαιζε σαν τον Αλμιρόν».



Φέτος, ο Μίγκι σε 15 συμμετοχές με τους «ασπρόμαυρους», μετρά οκτώ «goal» και μία τελική πάσα, εκ των οποίων τα επτά τέρματα και η μία ασίστ έχουν πραγματοποιηθεί στις τελευταίες οκτώ αναμετρήσεις (ο Γκρίλις, πάντως, έχει σκοράρει μόλις μία φορά τη φετινή χρονιά). Με τη φούρια που έχει δεν ξέρουμε σε τι νούμερο θα σταματήσει, ενώ η πρόκριση της ομάδας του Έντι Χόου στο επόμενο Champions League μέσω του πρωταθλήματος αποτελεί τον μεγάλο στόχο. Έτσι, άλλωστε, δεν τελείωσε το «Goal 1»; Με τον Σαντιάγκο Μούνιεθ να βγάζει τις «καρακάξες» στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Αλμιρόν: Φοράει τη φανέλα του Μούνιεθ και βάζει Goal

Το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι του 2024. Ήδη ομάδες όπως η Άρσεναλ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Ατλέτικο Μαδρίτης έχουν δείξει ενδιαφέρον για την απόκτησή του. Λέτε να ενδιαφερθεί και η Ρεάλ; Δεν κάνουμε spoil…

Επιμέλεια: Ανδρέας Παπαγιαννόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x