Stories

Από τον Μπορέλι στον Αϊτόρ: Ξένοι που βγήκαν με καθυστέρηση στον Παναθηναϊκό

To sport-fm.gr θυμάται χαρακτηριστικές περιπτώσεις παικτών του… άργησαν να πάρουν μπροστά, αλλά όταν το έκαναν, έκαναν και την διαφορά!

«Το καλό πράγμα, αργεί να γίνει», λέει ο θυμόσοφος λαός. Γνωμικό το οποίο βρίσκει εφαρμογή πολλές φορές και στο ποδόσφαιρο.

Από το πιο απλό, έως το πλέον… σύνθετο ζήτημα, είτε πρόκειται για παίκτες, είτε μιλάμε για τακτικές, δεν είναι λίγα τα παραδείγματα που μπορεί να φέρει κανείς στο μυαλό του και να «κουμπώσει» την παραπάνω φράση…

Πηγαίνοντας το σε λίγο πιο εξειδικευμένο επίπεδο και δη στις μεταγραφές, μπορεί κανείς να εντοπίσει ανάλογες περιπτώσεις και στην «ζωή» του Παναθηναϊκού.

Ποδοσφαιριστές οι οποίοι μπορεί να… άργησαν να πάρουν μπροστά, όταν όμως το έκαναν, έκαναν και την διαφορά για το «τριφύλλι»!

Το sport-fm.gr κάνει βουτιά στο παρελθόν και σας θυμίζει τους τέσσερις πιο χαρακτηριστικούς εξ αυτών.

Χουάν Χοσέ Μπορέλι


Η… επιτομή ποδοσφαιριστή που κολλάει γάντι στο θέμα μας. Ο Αργεντινός μέσος ήρθε στα μέρη μας τον χειμώνα του 1991 από την Ρίβερ Πλέιτ.



Αντιμετώπισε προβλήματα προσαρμογής, έπεσε πάνω και σε «αυστηρούς» προπονητές, όπως ο Βασίλης Δανιήλ και ο Ίβιτσα Όσιμ, με αποτέλεσμα μια διετία να κάνει οκτώ και δέκα συμμετοχές αντίστοιχα, με πέντε τέρματα.

Χρειάστηκε δε, ο ερχομός του συμπατριώτη του Χουάν Ραμόν Ρότσα για να… γυρίσει ο διακόπτης και να βγάλει ο «Χότα-Χότα» τον πραγματικό του εαυτό στους αγωνιστικούς χώρους!



Ακολούθησαν διαδοχικές «γεμάτες» χρονιές, δύο κατακτήσεις πρωταθλήματος και ισάριθμων Κυπέλλων Ελλάδας όντας βασικό στέλεχος, ενώ αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό ως ελεύθερος μετά από… περιπέτειες με προορισμό την Ρεάλ Οβοέδο. Έχοντας συνολικά 132 εμφανίσεις και 35 γκολ, αλλά και την αναγνώριση της «πράσινης» κερκίδας!



Μάρκους Μινχ


Ξανθός, με χαμηλό κέντρο βάρους και παρουσιαστικό που δεν γέμιζε το μάτι, ο Γερμανός ακραίος αμυντικός. Με πολύχρονη παρουσία στα γερμανικά γήπεδα, βέβαια, όπως επίσης και θητεία μεταξύ άλλων στην Μπάγερν Μονάχου

Φυσικά, όλα αυτά, δεν ήταν ικανά για να πείσουν το… πάντοτε απαιτητικό ελληνικό κοινό (sic). Προσθέστε και το γεγονός ότι, στους πρώτους μήνες της παρουσίας του στον Παναθηναϊκό έμεινε στον πάγκο, με τον Τάκη Φύσσα να είναι ο βασικός στα πλάνα του Ιτζάκ Σουμ.

Η αποχώρηση του Φύσσα, όμως, σε συνδυασμό με τον γρήγορο εγκλιματισμό του Μινχ, οδήγησαν στο να αλλάξει το «τσιπάκι» ολοκληρωτικά τον Γενάρη του 2004.

Για να καταλήξει να φύγει από την ομάδα με 65 εμφανίσεις, πέντε γκολ και ένα… νταμπλ στις αποσκευές του όντας βασικός και αναντικατάστατος και να μνημονεύεται ακόμα στις ημέρες μας!



Σιμάο Μάτε Τζούνιορ


Όταν η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωνε την απόκτησή του το καλοκαίρι του 2007, πολλοί ήταν εκείνοι που αναρωτιούνταν για το… ποιόν του Μοζαμβικανού μέσου.

Λογικό, καθώς ήρθε άγνωστος μεταξύ… γνωστών, δεδομένων των «ονομάτων» που επίσης ανακοινώθηκαν τότε. Έχοντας ξεκάθαρα την προοπτική αλλά και συμπληρωματικό ρόλο στα πλάνα του Ζοζέ Πεσέιρο. Όπως κι έγινε, με τον Σιμάο να γράφει βέβαια στο τέλος της χρονιάς 27 συμμετοχές.

Ακολούθησε η «εκτόξευση» της επόμενης σεζόν, υπό τις οδηγίες του Χενκ Τεν Κάτε, όπου συμπεριλήφθηκε μεταξύ άλλων στη λίστα του ιταλικής εφημερίδας «Tuttosport» με τους 40 καλύτερους νεαρούς ποδοσφαιριστές παγκοσμίως, αποτελώντας τον πρώτο από την χώρα του που καταφέρνει κάτι τέτοιο!

Χάρη στις αστείρευτες δυνάμεις του, εξακολούθησε να είναι βασικός στην συνέχεια της παρουσίας του στους «πράσινους», όπου πανηγύρισε και ένα νταμπλ, ενώ η πενταετία τον βρήκε με απολογισμό 166 παιχνίδια και δύο γκολ...



Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα


Το πιο «φρέσκο» αλλά και αρκετά χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό του Ισπανού εξτρέμ. Ήρθε πέρυσι από την Τβέντε προκειμένου να κάνει την διαφορά στα άκρα της επίθεσης του Παναθηναϊκού, αλλά… δεν.



Λίγο η μη ορθή αξιοποίησή του, ελέω του τρόπου παιχνιδιού του Λάζλο Μπόλονι, λίγο το νέο περιβάλλον που συνάντησε στο Κορωπί, αλλά και οι δικές του κακές έως μέτριες εμφανίσεις κάθε άλλο παρά οδήγησαν σε αυτή την κατεύθυνση.



Οι 24 συμμετοχές και τα τρία γκολ, με ισάριθμες ασίστ σαν αριθμοί ήταν επίσης «λίγοι» για τις προσδοκίες που υπήρχαν με αποτέλεσμα μάλιστα να γίνονται συζητήσεις το καλοκαίρι που μας πέρασε ακόμα και για αποχώρηση του!



Φέτος, όμως, η ιστορία γράφεται διαφορετικά… Ο Ιβάν Γιoβάνοβιτς έχει καταφέρει να βγάλει τον καλύτερο εαυτό του Αϊτόρ, ενώ χάρη στην αγωνιστική προσέγγιση του «τριφυλλιού» τον έχει μετατρέψει σε απόλυτο πρωταγωνιστή!

Ήδη, έχοντας φτάσει τα 24 ματς, μετράει πέντε τέρματα και ισάριθμες ασίστ, ενώ η απόδοσή του στο πρόσφατο παιχνίδι απέναντι στην ΑΕΚ δείχνουν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο το πόσο επιδραστικός είναι

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x