Stories

«Αυτή η ομάδα δεν θα απογοητεύσει τους οπαδούς»: Πριν ένα χρόνο ξεκίνησε με πικρό τρόπο το… γλυκό ταξίδι της Αργεντινής!

Πριν από έναν χρόνο ακριβώς, η Σαουδική Αραβία πλήγωσε την Αργεντινή στην πρεμιέρα των δύο ομάδων και το όνειρο του Παγκοσμίου Κυπέλλου για την παρέα του Λιονέλ Μέσι έμοιαζε… εφιάλτης.

Το πιο γλυκό ταξίδι για τους Αργεντινούς, ξεκίνησε πριν έναν χρόνο. Ήταν η ημέρα που η «Scaloneta» ξεκίνησε την πορεία της προς την κορυφή του κόσμου.

Ήταν 22 Νοεμβρίου του 2022 με την παρέα του Λιονέλ Μέσι να κάνει την πρεμιέρα της στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Η τελευταία μεγάλη διοργάνωση για μια σπουδαία φουρνιά που πρόλαβε να πάρει μόλις ένα Copa America, το 2021 μέσα στο Μαρακανά και με αντίπαλο τη Βραζιλία.

Μόλις ένα τρόπαιο για ένα σύνολο γεμάτο ταλέντο, μια «χρυσή φουρνιά» που στόχευε στην κορυφή του κόσμου. Το πρώτο εμπόδιο έμοιαζε αρκετά εύκολο για να το περάσει η «αλμπισελέστε», αφού απέναντι βρισκόταν η Σαουδική Αραβία. To «Lusail» είχε πάνω από 88 χιλιάδες οπαδούς, οι οποίοι έμελε να φύγουν σοκαρισμένοι μετά το φινάλε.

Αργεντινή-Μουντιάλ Κατάρ 2022: «Αυτή η ομάδα δεν θα απογοητεύσει τους οπαδούς»
*η πρώτη ενδεκάδα του Λιονέλ Σκαλόνι στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ

Το ματς ξεκινάει ιδανικά, η Αργεντινή προηγείται στο 10ο λεπτό με πέναλτι του Λιονέλ Μέσι, έχει τις φάσεις για δεύτερο τέρμα και δύο ακυρωθέντα γκολ. Σε ένα από αυτά, ο Λαουτάρο κάνει την καλύτερη ντρίμπλα του τουρνουά, χωρίς την μπάλα στα πόδια του, και σκοράρει αλλά δεν μετράει καθώς είναι εκτεθειμένος. Το ημίχρονο βρίσκει την Αργεντινή να προηγείται 1-0 και το νερό δείχνει να έχει μπει στ’ αυλάκι. Το δεύτερο μέρος, όμως, δεν έχει καμία σχέση με το πρώτο. Ο Αλ Σεχρί στο 48’ ισοφαρίζει σε 1-1 και μέχρι να καταλάβουν οι Λατινοαμερικάνοι τι συνέβη, έρχεται πέντε λεπτά αργότερα το απόλυτο σοκ με την γκολάρα του Αλ Νταουσάρι!



Οι Σαουδάραβες δεν πιστεύουν καλά-καλά ούτε οι ίδιοι τι έχουν κάνει, οι Αργεντίνοι μοιάζουν αποσβολωμένοι και βλέπουν τους εφιάλτες των περασμένων ετών και διοργανώσεων να… ξυπνούν και πάλι. Το τελικό σφύριγμα βρίσκει τους Άραβες να έχουν πάρει ένα απίθανο τρίποντο σε μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις σε φάση ομίλων σε Παγκόσμιο Κύπελλο και ο Μέσι, ο Ντι Μαρία και τα άλλα… παιδιά της «αλμπισελέστε» αποχωρούν με σκυμμένο κεφάλι, γνωρίζοντας ότι από την πρώτη κιόλας αγωνιστική πως είναι με την πλάτη στον τοίχο, με το φάσμα του αποκλεισμού να είναι ορατό!



Σκυμμένα κεφάλια, απογοήτευση, όλα τα άσχημα συναισθήματα βαραίνουν την εθνική Αργεντινής, τα εκατομμύρια των συμπατριωτών τους και πόσους ακόμα οπαδούς τους σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Οι Σαουδάραβες τρολάρουν τους παίκτες και τους φίλους της «αλμπισελέστε», ζουν το όνειρό τους και πανηγυρίζουν με την ψυχή τους στις κερκίδες και έξω από το «Lusail». Ο Σκαλόνι δέχεται για πρώτη φορά τριγμούς, αφού βλέπει στο πρώτο ματς να πηγαίνουν στράφι… όλα! Η Αργεντινή βλέπει το αήττητο σερί 36 αγώνων να σπάει από την πρώτη κιόλας αγωνιστική και από έναν αντίπαλο που δεν θα το περίμενε κανείς. Για να κηρυχτεί η ημέρα αυτή στη Σαουδική Αραβία, εθνική εορτή!

Αργεντινή-Μουντιάλ Κατάρ 2022: «Αυτή η ομάδα δεν θα απογοητεύσει τους οπαδούς»

Ο Λιονέλ Μέσι βγαίνει μπροστά και λέει δύο ατάκες, οι οποίες αποκτούν νόημα στη συνέχεια του τουρνουά. «Ζητώ από τους οπαδούς να μας εμπιστευτούν... Αυτή η ομάδα δεν θα τους απογοητεύσει», είναι λίγα από τα λόγια του. Αρκετοί τον κοιτάζουν απορημένοι, άλλοι δεν τον πιστεύουν και θεωρούν πως ρίχνει στάχτη στα μάτια και για δεύτερο στη σειρά τουρνουά θα… κουνήσουν σύντομα μαντήλι.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Ερβέ Ρενάρ. Ο τεχνικός της Σαουδικής Αραβίας βλέπει ότι η Αργεντινή έχει αυτό το… κάτι, ίσως είναι και ο μοναδικός που ακόμη πιστεύει τόσο πολύ σε αυτή την ομάδα. Ιδιαίτερα, όταν τον ακούς να λέει πως η «αλμπισελέστε» θα ράψει το τρίτο αστέρι πάνω από το σήμα της, ανεβαίνοντας στην κορυφή του κόσμου μετά από 36 χρόνια. Με τον Μέσι να μπαίνει στα παπούτσια του Μαραντόνα.

«Η Αργεντινή θα περάσει τη φάση των ομίλων και θα γίνει Παγκόσμια Πρωταθλήτρια», λέει με σιγουριά ο Ερβέ Ρενάρ. Θα δικαιωθεί, τελικά, στην πορεία…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x