Stories

«Άχαστος» στο... γήπεδο στην Αθήνα ο Παναθηναϊκός με τον ΠΑΟΚ στα play offs!

Μόλις μια ήττα και αυτή στα… χαρτιά μετράει ο Παναθηναϊκός από τον ΠΑΟΚ στα οκτώ ματς, που τον υποδέχτηκε στα playoffs και το sport-fm.gr ανατρέχει σε αυτά, κάνοντας τη «σούμα».

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής των φετινών play-offs, με τη νίκη να είναι εκ των ουκ άνευ έτσι όπως τα… κατάφερε στην πρεμιέρα του στην Τρίπολη, απέναντι στον Αστέρα.

Ωστόσο, το «τριφύλλι» αναμένεται να έχει έναν ιδιαίτερα δυνατό «σύμμαχο» στο πλευρό του, στην προσπάθεια κατάκτησης των τριών υπερπολύτιμων βαθμών, για να συνεχίσει να ελπίζει σε έξοδο του στην Ευρώπη τη νέα σεζόν…

Αυτός δεν είναι άλλος από την προϊστορία των αναμετρήσεων του με τον «δικέφαλο του Βορρά» σε επίπεδο play-offs, κάθε φορά που τον φιλοξενεί στην Αθήνα.

Μια προϊστορία η οποία θέλει τον Παναθηναϊκό να μετράει σε σύνολο οκτώ αγώνων τέσσερις νίκες, τρεις ισοπαλίες και μια μόλις ήττα, με απολογισμό τερμάτων 11 υπέρ και μόνο τριών κατά!



Η δε ήττα των «πράσινων» να μην έχει έρθει μέσα στο γήπεδο, αλλά στα… χαρτιά, με 0-3 κι ενώ εντός των τεσσάρων γραμμών νικούσαν με 1-0, μέχρι να ακολουθήσει το περίφημο, πλέον, και φυσικά κατακριτέο σκηνικό με την ρίψη ενός κουτιού μπύρας στον τότε προπονητή του ΠΑΟΚ και το ματς να κριθεί στον αθλητικό δικαστή.

Είτε πρόκειται για ματς στο «Απόστολος Νικολαΐδης», είτε για παιχνίδια στο Ολυμπιακό στάδιο, ο Παναθηναϊκός είναι -πρακτικά- αήττητος κόντρα στους «ασπρόμαυρους» στο εκάστοτε «μίνι πρωτάθλημα» από την θέσπισή του, όλα αυτά τα χρόνια.

Με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για την «οικονομία» της σημερινής μονομαχίας των δύο ομάδων αλλά και την ψυχολογία τους, αντίστοιχα, ως προς το τελικό αποτέλεσμα…

Το sport-fm.gr κάνει την αναδρομή στο παρελθόν και φέρνει στις… οθόνες σας όλες τις αναμετρήσεις Παναθηναϊκού-ΠΑΟΚ σε επίπεδο play-offs.

Πρεμιέρα με τεσσάρα!



Η πρώτη συνάντηση Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ σε επίπεδο play-offs για την Super League καταγράφεται την περίοδο 2008-09, στις 24 Μαΐου του 2009 στο Ολυμπιακό Στάδιο, για την 5η αγωνιστική.

Πρωταγωνιστές για τους γηπεδούχους ήταν οι Γκάμπριελ, Δημήτρης Σαλπιγγίδης και Νίκος Σπυρόπουλος, με τους δύο πρώτους να έχουν ο μεν βραχύσωμος Βραζιλιάνος γκολ με… κεφαλιά για το 2-0 και ασίστ στον Πετρόπουλο που είχε μπει αλλαγή και διαμόρφωσε το τελικό 4-1 με «κεραυνό»!

Ενώ ο δεύτερος μέτρησε ένα τέρμα, το οποίο μάλιστα δεν πανηγύρισε σε ένδειξη σεβασμού για την πρώην ομάδα του, αλλά και το κερδισμένο πέναλτι με το οποίο ο Καραγκούνης άνοιξε… τον χορό των τερμάτων.

Από… κοντά και ο Σπυρόπουλος, με τις δύο του ασίστ, ενώ για λογαριασμό των Θεσσαλονικέων είχε μειώσει προσωρινά σε 3-1 ο Αναστασάκος, λίγο μετά την μια ώρα παιχνιδιού…



Με… τιμώμενο πρόσωπο τον Ζιλμπέρτο

Δύο χρόνια μετά, την σεζόν 2010-11 οι δύο ομάδες συναντιούνται εκ νέου το ΟΑΚΑ, στις 22 του Μάη του 2011 αυτή την φορά, αλλά και πάλι στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της διοργάνωσης.

Οι «πράσινοι» αναδείχτηκαν ξανά νικητές, αυτή την φορά με το… φτωχό 1-0 και πρωταγωνιστή -σε ένα από τα παιχνίδια της μοίρας- τον «μεγάλο» Ζιλμπέρτο Σίλβα.

Βλέπετε, αυτό ήταν το τελευταίο εντός έδρας ματς του Βραζιλιάνου μέσου με την φανέλα του Παναθηναϊκού, ενώ μάλιστα πριν την έναρξη οι οπαδοί φρόντισαν να τον τιμήσουν κιόλας. Εκείνος, λοιπόν τους το ξεπλήρωσε με το τέρμα που έμελλε να κρίνει και το «τρίποντο» στο 74’, με προβολή!



«Καθάρισε» στην επανάληψη

Την αμέσως επόμενη χρονιά (σ.σ. 2011-12), στο «Σπύρος Λούης» για μια ακόμα φορά, για την 4η αγωνιστική, στις 13/05/2012, ο Παναθηναϊκός δυσκολεύεται ξανά από τον ΠΑΟΚ του… Λάζλο Μπόλονι, αλλά επικρατεί εν τέλει με 2-0.

Αμφότερα τα γκολ σημειώθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο, χάρη σε ασίστ του Κουίνσι Οβούσου και προβολή του Χοσέ Τοτσέ στο 62’ και από την εξαιρετική κάθετη του Κώστα Κατσουράνη για τον Ζέκα, ο οποίος τροφοδότησε τον επερχόμενο Σίλβα Κλέιτον, τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη.

Στο μεσοδιάστημα, πάντως, υπήρξε ανατροπή και πέναλτι του Γιώργου Φωτάκη από τον Σεντρίκ Καντέ, το οποίο δεν καταλόγισε λανθασμένα ο διαιτητής Γιάχος.



Έκανε σεφτέ ο ΠΑΟΚ

Ακολουθεί ένα «διάλλειμα» και οι δύο αντίπαλοι συναντιούνται εκ νέου σε επίπεδο play-offs την σεζόν 2013-14, στο «Απόστολος Νικολαΐδης» για την 2η αγωνιστική της διοργάνωσης, στις 4 Μαΐου του 2014.

Εκεί όπου ο Παναθηναϊκός καταφέρνει να προηγηθεί στο πρώτο ημίχρονο, με τον Μλάντεν Πέτριτς να παίρνει το… ριμπάουντ από την κεφαλιά του Γκόρντον Σίλντενφελντ στο οριζόντιο δοκάρι και με σκαστό σουτ να «ανοίγει λογαριασμό» στο πρωτάθλημα, στο 20ο λεπτό.

Ωστόσο, το ματς ήταν ανοιχτό, με ευκαιρίες εκατέρωθεν κι έτσι ο ΠΑΟΚ πήρε τον πρώτο του βαθμό ως φιλοξενούμενους, όταν ο Λίνο σέντραρε από αριστερά και ο αμαρκάριστος Δημήτρης Σαλπιγγίδης με προβολή στο δεύτερο δοκάρι, διαμόρφωσε στο 86’ το τελικό 1-1!



«Άσος» από… ημίωρο

Την αμέσως επόμενη χρονιά, (σ.σ. 2014-15) η… τάξη αποκαταστάθηκε στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας, όταν ο ΠΑΟ επικράτησε του αντιπάλου του με 2-0, για την 4η αγωνιστική, στις 31 του Μάη του 2015.

Μάλιστα, αυτή την φορά οι γηπεδούχοι χρειάστηκαν λιγότερη από μισή ώρα, για να βάλουν τις βάσεις κατάκτησης της νίκης! Με τον Σαρλ Ιτάνζ να μην αποκρούει σωστά το μακρινό σουτ του Ντάνιελ Πράνιτς, τη μπάλα να πάει στο δοκάρι και στην επαναφορά τον Χάρη Μαυρία να κάνει το 1-0 μόλις στο 10’…

Ενώ στο 28ο λεπτό ήταν η σειρά του Μαντούρο να μην ενεργήσει σωστά, τον Νίκο Καρέλη να γίνει κάτοχος της μπάλας από πλάγια θέση κι αριστερά, να σουτάρει και με την κόντρα στον Ιτάνζ να στείλει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα, για δεύτερη φορά στην αναμέτρηση.



Από έναν βαθμό χάρη σε δύο «γκολάρες»!

Την περίοδο 2015-16 ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στην φυσική του έδρα, το «Απόστολος Νικολαϊδης», στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστική του τότε «μίνι πρωταθλήματος», με την αναμέτρηση να ολοκληρώνεται χωρίς νικητή αλλά με έντονες συγκινήσεις.

Ο «δικέφαλος του Βορρά» μένει με 10 παίκτες από το 20’ κιόλας, λόγω της σωστής αποβολής με απευθείας κόκκινη κάρτα του Αλέξανδρου Τζιόλη, για σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Ζέκα. Παράλληλα, οι «πράσινοι» παίρνουν το προβάδισμα με το… καλημέρα στην επανάληψη, χάρη σε πολύ ωραία εκτέλεση του Μάρκους Μπεργκ με σουτ στην κίνηση…

Ωστόσο, η απάντηση έρχεται άμεσα, μέσα σε τρία λεπτά για την ακρίβεια, με ένα ακόμα πολύ όμορφο τέρμα από τον Χρήστο Χαρίση, ενώ το 1-1 διατηρείται μέχρι τέλους, καθώς το δυνατό σουτ του Μπεργκ στο 77’ σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι!



«Διπλό» αλλά στα χαρτιά…

Ο αγώνας της 17ης Μαΐου του 2017 στην Λεωφόρο για την 2η αγωνιστική των play-offs είναι, πιθανότατα, ο δεύτερος πιο… πολυσυζητημένος μετά από εκείνον του Κυπέλλου στην Τούμπα, που είχε προηγηθεί χρονικά…

Ένας ανεκδιήγητος οπαδός του Παναθηναϊκού φρόντισε να βάλει μπουρλότο στο ματς, πετώντας ένα κουτάκι μπύρας στον Βλάνταν Ίβιτς, ο προπονητής του ΠΑΟΚ έφτασε να αποχωρήσει από το γήπεδο με… αναπηρικό καρότσι, «μπαταρισμένο» κεφάλι παρά την ιατρική γνωμάτευση που ανέφερε ότι δεν έχριζε νοσηλείας και ο αθλητικός δικαστής έδωσε τη νίκη στα χαρτιά με 3-0 στους φιλοξενούμενους!

Στο… χορτάρι, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 10’, από ωραία κάθετη του Νίκλας Χουλτ και ασίστ του Γκιγέρμε Μολίνς στον Μπεργκ, έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Οδυσσέα Βλαχοδήμου δέκα λεπτά μετά, με κόκκινη για φάουλ στον Πέδρο Ενρίκε.

Ενώ είδαν τον αντίπαλό τους να έχει δοκάρι, στην εκτέλεση φάουλ του Έργκους Κάτσε στο 23’, να μένει κι αυτός με παίκτη λιγότερο μετά τη δεύτερη κίτρινη κάρτα που είδε ο Αμρ Ουάρντα στο 51ο λεπτό και τελικά να κερδίζει με τον τρόπο που είπαμε…



Δέκα κάρτες αλλά… μηδέν γκολ ελέω Διούδη

Για να φτάσουμε στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι των δυο σημερινών αντιπάλων αυτό της περυσινής χρονιάς στο Ολυμπιακό Στάδιο, για την 2η αγωνιστική των play-offs, στις 13 Ιουνίου του 2020.

Παιχνίδι που είχε… δέκα κίτρινες κάρτες, τέσσερις εναντίον του Παναθηναϊκού και έξι σε παίκτες του ΠΑΟΚ, ο οποίος ήταν εκείνος που είχε τον απόλυτο έλεγχο, έκανε φάσεις αλλά έπεσε πάνω στον Διούδη!

Με τον διεθνή γκολκίπερ να αποκρούει σχεδόν κάθε προσπάθεια των Θεσσαλονικέων και είναι, ουσιαστικά ο κύριος υπεύθυνος για το τελικό 0-0

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x