Stories

Τζέιμι Βάρντι: Ο ιππότης που θα αφήσει το ξίφος του στο Λέστερ

Ο Τζέιμι Βάρντι θα παραμείνει για πάντα «αλεπού» καθώς ανανέωσε το συμβόλαιο του με τη Λέστερ έως το 2024 επιθυμώντας να κλείσει την ονειρεμένη του καριέρα στην ομάδα που αγάπησε και αγαπήθηκε.

Ήταν Ιούλιος του 2012 όταν η Λέστερ έβγαζε από το ταμείο της περίπου 1,2 εκατ. ευρώ για να κάνει δικό της έναν 25χρονο στράικερ που τις δύο προηγούμενες σεζόν είχε πετύχει 34 γκολ σε 40 εμφανίσεις με τη Φλίτγουντ Τάουν. Μεσολάβησαν 10 χρόνια, 387 ματς και 164 τέρματα ώστε αυτός ο ελπιδοφόρος σέντερ φορ να μετατραπεί σε ζωντανό θρύλο των «αλεπούδων» και… έπεται συνέχεια.

Ο Τζέιμι Βάρντι θα παραμείνει μέχρι το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας στο «Κing Power» στο οποίο αγαπήθηκε και γιγαντώθηκε ποδοσφαιρικά καθώς ανανέωσε το συμβόλαιο του μέχρι το καλοκαίρι του 2024.

Το sport-fm.gr «ξετυλίγει» το κουβάρι από τα έργα και τις ημέρες του 35χρονου σήμερα Βάρντι που τείνει να αντικαταστήσει το έμβλημα της Λέστερ.

Βάρντι: Ο ιππότης που θα αφήσει το ξίφος του στο Λέστερ

Ο «αλήτης της φάμπρικας» και η αγάπη για το ποδόσφαιρο
Αρκετές είναι οι ιστορίες που έχουν ακουστεί και γραφτεί για ορισμένους από τους αστέρες του ποδοσφαίρου και ιδιαίτερα της Premier League. Ωστόσο, η ιστορία του Τζέιμι Βάρντι θα μπορούσε να αποτελέσει σενάριο για μια ταινία δράσης ή ακόμη και επιστημονικής φαντασίας.

Η αγάπη του για το ποδόσφαιρο και η επιμονή του να ασχοληθεί με αυτό δεν «στέρεψε» ούτε όταν αναγκαζόταν να δουλεύει σε εργοστάσιο ώστε να μπορέσει να βγάλει τα προς το ζην. Και από εκεί; Κατευθείαν στο γήπεδο για προπόνηση, αγωνιζόμενος αρχικά σε ερασιτεχνικές κατηγορίες με τη φανέλα αρχικά της Στόκμπριτζ και της Χάλιφαξ, με τις οποίες διάπρεψε.

Σε ηλικία 20 χρόνων, ο… ατίθασος Τζέιμι βρέθηκε στο εδώλιο του δικαστηρίου καθώς μαζί με έναν συμπαίκτη του κατηγορήθηκε για βιαιοπραγία κατά μιας ομάδας νεαρών ατόμων που έκαναν bullying σε έναν κωφάλαλο φίλο του. Από εκείνη τη νύχτα και έπειτα, από σεσημασμένος σκόρερ μετατράπηκε σε… «Ρομπέν των Δασών» με… βραχιολάκι της αστυνομίας.

Παρόλα ταύτα τα καλύτερα ήταν μπροστά.

Προσγείωση στο… πραγματικό αγγλικό ποδόσφαιρο
Καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος 2012/13. Η Λέστερ κινείται «ζωηρά» και προχωράει σε έξι προσθήκες για το ρόστερ της ελπίζοντας ότι θα επιστρέψει στην Premier League. Προσωπική επιθυμία του τότε προπονητή της Νάιτζελ Πίρσον η απόκτηση του Τζέιμι Βάρντι από τη Φλίτγουντ.
H επιλογή του Άγγλου τεχνικού αποδείχθηκε ως εκ του αποτελέσματος εξαιρετική παρόλο που ο Βάρντι ξεκίνησε «νωθρά». Κατά την πρώτη του σεζόν ο Άγγλος επιθετικός πέτυχε μόλις 5 γκολ με τη Λέστερ. Εκείνη τη χρονιά οι «αλεπούδες» έφτασαν μια ανάσα από τον τελικό που θα έκρινε την άνοδο τους στην Premier League, ωστόσο γνώρισαν οδυνηρό αποκλεισμό από τη Γουότφορντ σε εκείνο το αλησμόνητο ματς του «Vicarage Road» όπου οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 3-2.

Βάρντι: Ο ιππότης που θα αφήσει το ξίφος του στο Λέστερ

Ο Βάρντι αλλά και η Λέστερ μάζεψαν τα κομμάτια τους και την σεζόν 2013/14 πήραν την πολυπόθητη άνοδο. Ο απολογισμός του Άγγλου στράικερ ήταν εμφανώς βελτιωμένος και καθοριστικός. Δεκαέξι γκολ και 10 ασίστ σε 37 εμφανίσεις στην Championship και τα μεγάλα σαλόνια του αγγλικού ποδοσφαίρου άνοιξαν τις πόρτες τους για να υποδεχθούν τη νέα «σταχτοπούτα».

Από τελευταίοι στο «χωριό», πρώτοι στην «πόλη»
Aν ο Βάρντι βίωσε το σκληρό πρόσωπο του ποδοσφαίρου στην πρώτη του σεζόν με τη φανέλα της Λέστερ η συνέχεια ήταν τελείως διαφορετική. Η πρώτη χρονιά των «αλεπούδων» στην Premier League, ήταν μοιρασμένη μεταξύ κόλασης και παραδείσου. Οι ήττες διαδέχονταν η μία την άλλη και η Λέστερ κινδύνευε να επιστρέψει στη δεύτερη κατηγορία. Κατάφερε όμως το απίστευτο. Να παραμείνει στην ελίτ «μαζεύοντας» 24 βαθμούς από την 25η αγωνιστική τερματίζοντας στη 14η θέση.

Ήταν η αρχή των πάντων καθώς η επόμενη χρονιά επρόκειτο να μείνει στην ιστορία. Με τον Κλαούντιο Ρανιέρι πλέον στον πάγκο της η Λέστερ «μεταμορφώθηκε». Ο Βάρντι έμοιαζε αναγεννημένος και ολόκληρη η πόλη φώναζε το όνομα του.

Ο λόγος; Tα 24 γκολ και οι 8 ασίστ του τη σεζόν 2015/16 ώθησαν τη Λέστερ στο να πραγματοποιήσει ένα θαύμα που όμοιο του δεν έχει υπάρξει. Με συνοδοιπόρους του τον Ριγιάντ Μαχρέζ, τον Λεονάρντο Ουζόα, τον Ενγκολό Καντέ και τον Ντάνι Ντρινκγουότερ οδήγησαν την μέχρι πέρσι «ξεγραμμένη» Λέστερ στο Έβερεστ του αγγλικού ποδοσφαίρου και την κατάκτηση της Premier League. Κατά τη διάρκεια της σεζόν εκείνης ο Βάρντι κατέρριψε ένα μυθικό ρεκόρ καθώς σκόραρε σε 11 διαδοχικές αναμετρήσεις «εκθρονίζοντας» τον μεγάλο Ρούντ Φαν Νίστελρόι που το κατείχε από το 2003.

Βάρντι: Ο ιππότης που θα αφήσει το ξίφος του στο Λέστερ

Το παραμύθι του Βάρντι συνεχίστηκε καθώς τη σεζόν 2016/17 είδε το σεντόνι του Champions League να κυματίζει. Ο απολογισμός του εκείνη τη σεζόν ήταν 16 γκολ σε 48 συνολικά αναμετρήσεις.

Ο Άγγλος δεν σταμάτησε ποτέ να σκοράρει και να αγαπά τη Λέστερ. Κάθε χρόνο από το 2017 και έπειτα πετύχαινε περισσότερα από 15 τέρματα γιγαντώνοντας τόσο τον δικό του μύθο όσο και των «αλεπούδων». Τη χρονιά που ο κορονοϊός ταλαιπώρησε τον πλανήτη συνεπώς και το ποδόσφαιρο αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της Premier League με 23 τέρματα, ενώ κατέκτησε ακόμη ένα FA Cup το 2021 αλλά και το Community Shield της περασμένης σεζόν στον τελικό απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι.

Όλα αυτά μετέτρεψαν τον Τζέιμι Βάρντι στον ταπεινό ιππότη του «King Power» o οποίος το καλοκαίρι του 2024 θα αποχωριστεί το ξίφος του ως πρώτος σκόρερ της ιστορίας της Λέστερ, αφού μέχρι σήμερα έχει βρει δίχτυα 164 φορές σε 388 ματς.

Επιμέλεια: Γιώργος Ζαχαρίου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x