Stories

Κασεμίρο: «Σπάει» την τριάδα των επιτυχιών για να ενώσει ξανά μια άλλη

Ο Κασεμίρο προβάρει τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αφήνοντας πίσω στη Ρεάλ τους διόσκουρους του, Τόνι Κρόος και Λούκα Μόντριτς. Στο «Ολντ Τράφορντ», όμως, θα συναντήσει δύο άλλους παλιόφιλους…

O Kασεμίρο βρίσκεται προ των πυλών του «Ολντ Τράφορντ» και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αφήνοντας πίσω στη Ρεάλ Μαδρίτης τους «διόσκουρους» του, Τόνι Κρόος και Λούκα Μόντριτς. Ωστόσο, στον νέο σταθμό της καριέρας του θα συναντήσει ξανά δύο ακόμη φίλους και πρώην συμπαίκτες, με τους οποίους κατά το παρελθόν έγραψαν ιστορία.

Όσο περνούν οι ώρες όλο και περισσότερες είναι οι πιθανότητες της μετακίνησης του Κασεμίρο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο 31χρονος αμυντικός μέσος αναμένεται -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- να αποτελέσει παρελθόν από τη Ρεάλ Μαδρίτης μετά από μια θητεία γεμάτη επιτυχίες, οι οποίες γράφτηκαν με συνοδοιπόρους του τον Λούκα Μόντριτς και τον Τόνι Κρόος.

Παρόλα αυτά, ο Βραζιλιάνος δεν θα νιώσει ποτέ μοναξιά στο «Ολντ Τράφορντ», καθώς εκεί θα συναντήσει και πάλι ακόμα δύο «κομμάτια» της επιτυχημένης του καριέρας. Τον Ραφαέλ Βαράν και τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Τι έκανε, όμως, στη Μαδρίτης με τους «μερένχες» ο Κασεμίρο με Κρόος και Μόντριτς; Είναι εφικτό να αλλάξει τον ρου της Γιουνάιτεντ με τον Ρονάλντο και τον Βαράν;

Μια μαγική διαδρομή


Όταν το καλοκαίρι του 2013 η Ρεάλ Μαδρίτης έδινε 6 εκατ. ευρώ στη Σάο Πάουλο, για να αποκτήσει τον Κασεμίρο, κανείς δεν φανταζόταν ότι θα εξελισσόταν σε ένα από τα βασικά μέλη των επιτυχιών των «μπλάνκος».

Το ταλέντο του στο να αναβαθμίζει το «χτίσιμο» μιας επίθεσης, σε συνδυασμό με την ικανότητά του στην αμυντική λειτουργεία, αλλά και την έφεση του στο σκοράρισμα, μετέτρεψαν τον Βραζιλιάνο σε έναν από τους σημαντικότερους ανασταλτικούς χαφ των τελευταίων 15 ετών. Άξιοι συμπαραστάτες του σε αυτή την ποδοσφαιρική μηχανή, που «σάρωσε» τα πάντα στο διάβα της, δεν ήταν άλλοι από τον Τόνι Κρόος και τον Λούκα Μόντριτς.

Αδιαμφισβήτητα, ο Κασεμίρο «μεταμορφώθηκε». καθώς σε 336 συμμετοχές πέτυχε 31 τέρματα, μοίρασε 29 ασίστ και κατέκτησε 5 Champions League, 3 ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ, 3 Παγκόσμια συλλόγων, 3 Πρωταθλήματα και Σούπερ Καπ Ισπανίας και ένα Copa Del Rey.


To restart για Κασεμίρο, Γιουνάιτεντ και Ρονάλντο (;)


Αρκετοί είναι εκείνοι, που θα διερωτώνται αν ο Κασεμίρο θα μπορέσει να πετύχει τις ίδιες επιτυχίες ή ένα μέρος αυτών στην Premier League και το «Ολντ Τράφορντ». Ο Βραζιλιάνος θα σμίξει και πάλι με τον CR7 και τον Ράφαελ Βαράν, ώστε να προσθέσουν μια «νότα» εμπειρίας στη λαβωμένη τα τελευταία χρόνια Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Μπορεί ο Πορτογάλος αστέρας να «ακροβατεί» μεταξύ παραμονής και αποχώρησης από τους «κόκκινους διαβόλους», όμως η άφιξη του «τοτέμ» του, Καζεμίρο, ίσως γίνει η αφορμή, που θα τον κάνει να παραμείνει στο Kάρινγκτον.

Με την έλευση του στο Μάντσεστερ, ο 31χρονος Βραζιλιάνος αναμένεται να κάνει δική του τη θέση στο «6». Εκεί, θα πρέπει να «επικοινωνεί» με τον Μπρούνο Φερνάντες, τον Κρίστιαν Έρικσεν και τον Φρεντ, των οποίων η ποιότητα υστερεί συγκριτικά με εκείνη του Μόντριτς και του Κρόος, ωστόσο δεν είναι καθόλου αμελητέα.

Αν αναλογιστεί κανείς τους παίκτες, που αγωνίζονται στην αντίστοιχη θέση στην Premier League, με εξαίρεση τον Ενγκολό Καντέ, ο Κασεμίρο είναι… στα κυβικά του Ρόδρι της συμπολίτισσας Σίτι, του Μπισουμά και του Ντάιερ της Τότεναμ, του Τόμας Πάρτεϊ της Άρσεναλ και του Φαμπίνιο της Λίβερπουλ.

Η ειδοποιός διαφορά του από τους προαναφερθέντες είναι η εμπειρία και η ευκολία που έχει στο σκοράρισμα. Μένει να δούμε αν το αιώνιο ερώτημα «η ομάδα κάνει τον παίκτη, ή ο παίκτης την ομάδα» θα ισχύσει στην περίπτωση του Κασεμίρο.

Γιώργος Ζαχαρίου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x