Stories

Όταν ο Δομάζος έβγαλε τη φανέλα και τον ηρέμησε ο Παπαϊωάννου για να μην αποβληθεί

Ο Μίμης Δομάζος περιέγραψε στο sport-fm.gr ένα ιδιαίτερο περιστατικό από ένα ντέρμπι Παναθηναϊκός-ΑΕΚ το 1975.

Για πολλά χρόνια μεταξύ των δεκαετιών του ’60 και του ’70, τα ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό αποτελούσαν... γιγαντομαχία ανάμεσα στους θρυλικούς Μίμηδες τον δύο ομάδων.

Από τη μία ο Παπαϊωάννου, από την άλλη ο Δομάζος, συνομήλικοι (αμφότεροι γεννημένοι το 1942) και αντίπαλοι από το 1962 μέχρι το 1978 – όταν «Στρατηγός» μετακόμισε στην Ένωση!

Από τις πολλές φορές που τέθηκαν αντιμέτωποι οι δύο θρύλοι, το sport-fm.gr ξεχώρισε εκείνη της 20ης Απριλίου του 1975. Τότε που στη Νέα Φιλαδέλφεια, η ΑΕΚ του Φράντισεκ Φάντρονκ είχε επικρατήσει 4-3 του Παναθηναϊκού του Στέφαν Μπόμπεκ σε ένα συναρπαστικό ματς που είχε κριθεί στο 90’ από ένα πέναλτι του Τάσου Κωνσταντίνου.

Δομάζος: Έβγαλε τη φανέλα και τον συνέτισε ο Παπαϊωάννου

Ένα πέναλτι που είχε ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών από μεριάς «πρασίνων» και που είχε ωθήσει τον Δομάζο να βγάλει, εκνευρισμένος, τη φανέλα του, προτού τον σταματήσει, σε μια στιγμή αλληλεγγύης που σήμερα δύσκολα θα βλέπαμε, ο αντίπαλος Παπαϊωάννου!

Μιλώντας στον Γιάννη Πολιά, ο «Στρατηγός» θυμήθηκε όσα είχαν συμβεί...

«Το πέναλτι δεν ήταν και είχα εκνευριστεί πάρα πολύ» λέει ξεκάθαρα ξεκινώντας, προτού εξηγήσει πως «τότε τα δίναμε όλα, παίζαμε για την αξιοπρέπειά μας. Έβγαλα τη φανέλα μου και την είχα στα χέρια, δεν την πέταξα.

Τότε ήρθε ο Μίμης, με συνέτισε, μου λέει βάλε πάλι τη φανέλα μην αποβληθείς. Ο διαιτητής δεν πρέπει να με είδε και δεν αποβλήθηκα. Στο τέλος βέβαια χάσαμε με 4-3, αυτό έγραψε η ιστορία».




Στην άποψη ότι δύσκολα θα συνέβαινε στις μέρες μας κάτι τέτοιο, ο Μίμης Δομάζος συμφώνησε. Τόνισε δε, ότι «μπορεί τότε να... σκοτωνόμασταν μέσα στο γήπεδο, όμως έξω από αυτό ήμασταν φίλοι».

Η νίκη εκείνη είχε φανεί σημαντική στην προσπάθεια που έκανε η ΑΕΚ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ωστόσο, η ήττα (3-0) στο εκτός έδρας ντέρμπι με τον Ολυμπιακό μία εβδομάδα αργότερα, καθώς και οι δύο ισοπαλίες με Ατρόμητο (2-2) και ΠΑΣ Γιάννινα (0-0) στη συνέχεια, είχαν στέψει τελικά πρωταθλητές τους «ερυθρόλευκους» με έναν βαθμό διαφορά.

Οι δε «πράσινοι», είχαν τερματίσει στην 5η θέση, πίσω από τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ και τον κραταιό τότε Εθνικό.



Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων

ΑΕΚ: Σιδηρόπουλος, Σκρέκης, Νικολάου, Στεφανίδης, Ζαρζόπουλος, Τσάμης, Δέδες, Τσανλάιτερ, Παπαϊωάννου, Βάγκνερ, Αρδίζογλου (Τ. Κωνσταντίνου).

Παναθηναϊκός: Β. Κωνσταντίνου, Βλάχος, Αθανασόπουλος (Γραμμός), Ελευθεράκης, Καμπάς, Βαλλίδης, Γονιός (Αντωνιάδης), Φυλακούρης, Δημητρίου, Δομάζος, Παπαδημητρίου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x