Stories

Γιαμπουσέλι: Το… πυγμαχικό παρελθόν του πρωταγωνιστή των επεισοδίων στο Ρεάλ-Παρτιζάν

Ο Γκέρσον Γιαμπουσέλι έδειξε ικανότητες στο… wrestling, αλλά για την ακρίβεια έχει ασχοληθεί με την πυγμαχία.

Το όνομα του Γκέρσον Γιαμπουσέλι έχει γίνει viral για αρνητικούς λόγους τις τελευταίες ώρες. Η λαβή που έκανε στον Ντάντε Έξουμ θα μπορούσε ακόμη και να σκοτώσει ή να αφήσει ανάπηρο τον άσο της Παρτιζάν και ο Γάλλος πάουερ φόργουορντ της Ρεάλ, που σήμερα απολογήθηκε προς άπαντες για τις πράξεις του, αντιμετωπίζει μεγάλο κίνδυνο πολύ βαριάς τιμωρίας.

Ο θηριώδης άσος, ύψους 2,01μ. και βάρους 123 κιλών (τουλάχιστον), μπορεί να θύμισε τζουντόκα με τη λαβή που έκανε στον Αυστραλό αντίπαλό του, αλλά για την ακρίβεια νεότερος είχε ασχοληθεί με την πυγμαχία!

Ο ίδιος γεννήθηκε στη Γαλλία (17/12/1995) από μετανάστες από το Κονγκό. Ο πατέρας του, που ήταν πυγμάχος και αργότερα προπονητής πυγμαχίας, μετακόμισε πρώτος στην πόλη Ντρου, προτού τον ακολουθήσουν η σύζυγός του και τα δύο παιδιά. Ο πατέρας του προπονούσε παιδιά στη γειτονιά τους στην πυγμαχία και σύντομα έκανε το ίδιο και στον Γκέρσον. Ο ίδιος, μάλιστα, σε συνέντευξή του στον Τζο Αρλάουκας και το podcast του για την Ευρωλίγκα, είχε πει πόσο τον είχε βοηθήσει η προπόνηση στην πυγμαχία για το μέλλον του στο μπάσκετ.



«Ευχαριστώ τον πατέρα μου καθημερινά, γιατί η προπόνηση με εκείνον με βοηθά ακόμη και σήμερα με την ταχύτητα των ποδιών μου. Αυτός ήταν ένας από τους λόγους που όταν ήμουν στους Σέλτικς με αποκαλούσαν ‘Dancing Bear’ (μτφ: αρκούδα που χορεύει). Το έκαναν γιατί έλεγαν πως είμαι σαν… αρκούδα, αλλά κινούμαι πολύ γρήγορα με τα πόδια μου. Συνεπώς η συγκεκριμένη προπόνηση με έχει βοηθήσει πολύ και ακόμη και σήμερα, τα καλοκαίρια, προσπαθώ να κάνω προπόνηση πυγμαχίας, καθώς με βελτιώνει στο footwork (σ.σ. γρήγορη κίνηση των ποδιών). Ξέρω πως με έχει βοηθήσει πολύ», είχε δηλώσει.

Ο Γιαμπουσέλι, πάντως, προτού στραφεί στο μπάσκετ έπαιζε ποδόσφαιρο. Όμως όταν ψήλωσε απότομα άφησε στην άκρη πυγμαχία και ποδόσφαιρο και το γύρισε στο μπάσκετ, το οποίο και λάτρεψε γρήγορα. Η διαδρομή που ακολούθησε πάντως ήταν μάλλον… ανορθόδοξη, αφού από τη Ροάν και τη Μετροπόλ από το 2013 μέχρι το 2016, μετά την επιλογή του στο νούμερο 16 του ντραφτ από τους Σέλτικς πέρασε μια σεζόν στην Κίνα (με πλουσιοπάροχο συμβόλαιο) και κατόπιν μετακόμισε το 2017 στη Βοστώνη. Δεν στέριωσε στο ΝΒΑ, αλλά γύρισε στην Κίνα και από το 2020 παίζει στην Ευρωλίγκα, αρχικά με την Βιλερμπάν και τις τελευταίες δύο σεζόν στη Ρεάλ.

Η τελευταία εντυπωσιασμένη από τις επιδόσεις του επέκτεινε το συμβόλαιό του ως το 2025, ωστόσο η συμπεριφορά του στον αγώνα με την Παρτιζάν δεν αποκλείεται να αποτελέσει το κύκνειο άσμα του. Άλλωστε πληθαίνουν οι φωνές πως όσα έκανε πέρα από επικίνδυνα για τη σωματική ακεραιότητα ενός συναθλητή του, αποτελούν και ντροπή για έναν σύλλογο του διαμετρήματος της Ρεάλ.

«Μετανιώνω πικρά για τη συμπεριφορά που στο χθεσινοβραδινό παιχνίδι. Το μπάσκετ πρέπει να διέπεται από ευ αγωνίζεσθαι και φιλικές σχέσεις. Εκφράζω τις ειλικρινείς απολογίες μου στην Παρτιζάν, μια ομάδα με την οποία ανέκαθεν είχαμε εξαιρετικές σχέσεις, καθώς επίσης στον Ντάντε Έξουμ και την οικογένειά του, στους συμπαίκτες μου, την ομάδα μου και όλους τους φιλάθλους», ανέφερε ο Γιαμπουσέλι στην απολογία του, αλλά δύσκολα αυτό θα σώσει την καριέρα του. Τουλάχιστον στη Ρεάλ...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x