Euroleague

Τρελό ξύλο, οριστική διακοπή και στα δικαστήρια η τύχη του Ρεάλ-Παρτίζαν!

Οι διαιτητές πήραν την απόφαση της οριστικής διακοπής του αγώνα της Ρεάλ Μαδρίτης και της Παρτιζάν μετά τα θλιβερά επεισόδια, με αποτέλεσμα η τύχη του ματς να κριθεί στις δικαστικές αίθουσες!

Απίστευτα πράγματα συνέβησαν στο παρκέ του «WiZink Center», λίγο πριν το φινάλε του αγώνα ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και την Παρτιζάν για το Game 2 της σειράς των playoffs της Ευρωλίγκα!

Συγκεκριμένα, 1:40' πριν το τέλος του αγώνα και με το σκορ στο +15 για το 95-80 των Σέρβων, ένα σκληρό μαρκάρισμα του Γιουλ πάνω στον Πάντερ προκάλεσε γενικευμένη σύρραξη μεταξύ των παικτών, οι οποίοι έγιναν ένα κουβάρι στο κέντρο του γηπέδου, μετατρέποντας το παρκέ σε ρινγκ, με τους παίκτες να επιδίδονται σε μια απίστευτη και άνευ προηγουμένου στα χρονικά της Ευρωλίγκας, κλοτσοπατινάδα.



Με δεδομένο πως οι πάγκοι των δύο ομάδων μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο, βάσει κανονισμών, η διαιτητική τριάδα όφειλε να τους αποβάλει όπως και έπραξε, με αποτέλεσμα να ματς να διακοπή οριστικά! Ενδεικτικό είναι πως ΜΟΝΟ ο Ρούντι Φερνάντεζ δεν μπήκε στο παρκέ, κάτι που γράφτηκε και στο φύλλο αγώνα.

Κάτι που πρακτικά σημαίνει πως η τύχη του αγώνα θα κριθεί στις δικαστικές αίθουσες...



Το ματς:



Με την ψυχολογία στα ύψη, αλλά και την... αύρα του «break» στο Game 1, η Παρτιζάν μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, ξεκινώντας με ένα γρήγορο 9-0 στο πρώτο τρίλεπτο. Μετά το νωθρό της ξεκίνημα, η Ρεάλ Μαδρίτης βρήκε κάποιους εύκολους πόντους ρίχνοντας τη διαφορά στους 4 (7-11) στο 5', προτού ακολουθήσει η αγωνιστική έκρηξη του Ντάντε Έξουμ, ο οποίος με 11 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο έστειλε τη διαφορά στο +10 για το 31-21 του δεκαλέπτου!

Με τον Χεζόνια να πετυχαίνει πέντε σερί πόντους και να «ξεκολλάει» επιθετικά την ομάδα του, οι Ισπανοί μείωσαν στους τρεις, στις αρχές της δεύτερης περιόδου (28-31) στο 13'. Παρά την αντίδραση των γηπεδούχων, η Παρτιζάν όχι μόνο δεν αγχώθηκε, αντιθέτως, με ένα τρομερό επιμέρους σκορ 16-4 στα επόμενα πέντε λεπτά με μπροστάρηδες τους Κέβιν Πάντερ και Άλεν Σμάιλαγκιτς, εκτόξευσε τη διαφορά για πρώτη φορά στο +15 για το 47-32 στο 18'. Μούσα και Πουαριέ μάζεψαν κάπως την κατάσταση για τη Ρεάλ, ωστόσο, οι βολές των Παπαπέτρου και Νάναλι στο φινάλε, έστειλαν τους φιλοξενούμενους στα αποδυτήρια με +14 για το 51-37 του ημιχρόνου!

Ρεάλ Μαδρίτης-Παρτιζάν:

Διαφορετικό το σκηνικό στις αρχές της τρίτης περιόδου, καθώς ήταν δεδομένο πως η Ρεάλ Μαδρίτης θα έβγαζε αντίδραση στο δεύτερο μέρος. Κάτι που έκανε η ομάδα του Τσους Ματέο ως ένα σημείο, ροκανίζοντας τη διαφορά μέχρι και τους 5 πόντους για το 53-48 στο 25'. Κάπου εκεί, η επιθετική μηχανή της Παρτιζάν πήρε μπροστά, η οποία, εκμεταλλευόμενη και το σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων, βρίσκοντας εύκολους πόντους από την γραμμή των βολών, ανέβασε εκ νέου τη διαφορά σε διψήφια τιμή, κλείνοντας το δεκάλεπτο στο +13 και το 75-62.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, η Παρτιζάν κατάφερε να διατηρήσει τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα, χωρίς να επιτρέψει στη Ρεάλ να κατεβάσει τη διαφορά κάτω από τους 12. Και ενώ το ματς είχε μπει στην τελική του ευθεία με τους Σέρβους να προηγούνται με +15 για το 95-80, ήρθε το σκληρό φάουλ του Γιουλ στον Πάντερ, βάζοντας «φωτιά» στο ματς.

Τα δεκάλεπτα: 21-31, 37-51, 62-75. 80-95 (ΔΙΑΚΟΠΗ)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x