Stories

Γκιόργκι Μαμαρντασβίλι: Ο ήρωας της Γεωργίας που έβγαζε 800 ευρώ μπορεί να γίνει ο καλύτερος τερματοφύλακας στην Ευρώπη!

Ο Γκιόργκι Μαμαρντασβίλι, που απέκρουσε το πέναλτι του Μπακασέτα, εξελίχθηκε σε μεγάλο πρωταγωνιστή της Γεωργίας στην ιστορική πρόκριση στο Euro 2024. Ποια είναι η ιστορία του… κτήνους της Βαλένθια!

Ο Γκιόργκι Μαμαρντασβίλι εξελίχθηκε σε μεγάλο πρωταγωνιστή της Γεωργίας στη χθεσινή (26/03) αναμέτρηση κόντρα στην Εθνική μας. Στα 23 του, ο τερματοφύλακας της Βαλένθια έγινε ο ήρωας της ομάδας του, σταματώντας ένα από τα πέναλτι -του Μπακασέτα- στη διαδικασία, που χάρισε στη χώρα του την ιστορική πρόκριση στο Euro της Γερμανίας.

Φυσικά, σήμερα ο Μαμαρντασβίλι έχει την τιμητική του, με το όνομά του να κάνει τον γύρο της Ευρώπης. Άλλωστε, το γεωργιανό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια δεν έχει να προβάλλει μόνο τον Κβίτσα Κβαρατσκέλια, αλλά και το… κτήνος με το εντυπωσιακό παρουσιαστικό και τα τρομακτικά φυσικά προσόντα. Ο Μαμαρντασβίλι έχει ύψος 1,97μ. και είναι αριστεροπόδαρος. Η ανάπτυξή του δείχνει να μην έχει ταβάνι και αρκετές ομάδες στην Ευρώπη έχουν ήδη ρωτήσει για αυτόν.

Ο Αντόνιο Λόπες, ο θρυλικός αριστερός μπακ της Ατλέτικο Μαδρίτης, είναι ο ατζέντης, που ανακάλυψε τον Γκιόργκι όταν έπαιζε για τη Λοκομοτίβ Τιφλίδας. Μιλώντας σήμερα στην ''AS'', ο Λόπες θυμάται πώς τον έφερε στην Ισπανία για χάρη της Βαλένθια. Στις 24 Σεπτεμβρίου 2020, η ομάδα της Γεωργίας έδινε έναν προκριματικό αγώνα στο Europa League εναντίον της Γρανάδας. Έχασε (2-0), αλλά ο Μαμαρντασβίλι έκανε σπουδαία εμφάνιση. «Τον παρακολουθούσα περισσότερο από οκτώ μήνες και εκείνη την ημέρα ήταν, που έκανε το μπαμ ως ποδοσφαιριστής», λέει ο Λόπες, ο οποίος εξομολογείται ότι, όταν τον πρόσφερε σε διάφορες ομάδες, η πιο συνηθισμένη απάντηση ήταν: «Ένας Γεωργιανός, Αντόνιο;».



Ο Λουίς Μαρτίνεθ, διευθυντής της Ακαδημίας της Βαλένθια, ήταν αυτός, τελικά, που τον επέλεξε. «Ήταν μια πολύ τεταμένη διαπραγμάτευση, που ξεκίνησε από 350.000 ευρώ και έκλεισε στις 850.000 λόγω της πίεσης από το περιβάλλον του ποδοσφαιριστή». Περιέργως, ο Μαμαρντασβίλι δεν έπαιξε ποτέ με τη δεύτερη ομάδα της Βαλένθια, επειδή ο Χοσέ Μπορδαλάς έπρεπε να υπολογίζει σε αυτόν λόγω των τραυματισμών των Γιάσπερ Σίλεσεν και Ζάουμε Ντομένεκ. Άνοιξε μια θέση για τον εαυτό του, λοιπόν, στην πρώτη ομάδα και έχει μείνει εκεί. Το εκπληκτικό είναι πως τον πρώτο καιρό κέρδιζε περισσότερα από τα μπόνους, που έπαιζε με την πρώτη ομάδα, παρά από τον μισθό του!

Τελικά, έκανε το ντεμπούτο του στις 13 Αυγούστου 2021 με νίκη εναντίον της Χετάφε. Συμπλήρωσε επτά συνεχόμενες συμμετοχές, μέχρι, που ένα κακό παιχνίδι στη Σεβίλλη, τον καταδίκασε στον πάγκο. «Στα πρώτα του παιχνίδια δεν είχε τύχη, αλλά ήταν δυνατός και συνέχισε να δουλεύει για να βελτιωθεί», λέει ο Αντόνιο Λόπες. «Έμενε μόνος σε ένα διαμέρισμα και του πήρα όλα τα έγγραφα. Έβγαζε 800 ευρώ στη Γεωργία», προσθέτει!

Σταδιακά, όμως, έγινε ο βασικός και αναντικατάστατος γκολκίπερ της Βαλένθια. Όχι άδικα, έχει παίξει 67 συνεχόμενα παιχνίδια στο πρωτάθλημα, υπερασπιζόμενος την εστία των «νυχτερίδων» και ήταν βασικός στον τελικό του Copa del Rey κόντρα στην Μπέτις το 2022. Η χρηματιστηριακή του αξία έχει αυξηθεί στα 35 εκατομμύρια ευρώ! Έχει υψηλότερη τιμή από τον Κουρτουά, τον Όμπλακ και τον Τερ Στέγκεν. «Έχει πολύ δρόμο να διανύσει. Νομίζω ότι θα γίνει ο καλύτερος τερματοφύλακας στην Ευρώπη, χωρίς αμφιβολία. Κάθε μέρα γίνεται καλύτερος», λέει ο Antonio Lopez, ο οποίος αποκαλύπτει, επίσης, ότι στον Μαμαρντασβίλι «αρέσει πολύ το αγγλικό ποδόσφαιρο».



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x