Stories

Αγκωνιά, πέναλτι, αυτογκόλ: Η εμπλοκή του Παπασταθόπουλου σε μνημειώδεις φάσεις των ΑΕΚ-Ολυμπιακός

Τι κι αν έπαιξε σε τρία μόλις ματς με αντίπαλο τη σημερινή του ομάδα; Το πρόσωπο του κυριακάτικου ντέρμπι έχει καταφέρει να συνδεθεί με… ιντριγκαδόρικες φάσεις περασμένων ΑΕΚ-Ολυμπιακός.

Αναμφίβολα είναι το πρόσωπο του αγώνα. Μπορεί να έπαιξε και πέρυσι ως αντίπαλος της ΑΕΚ (στο επιβλητικό 5-1 του Ολυμπιακού), αλλά τότε οι εξέδρες ήταν άδειες.

Όπως και να ‘χει λοιπόν, η επιστροφή του Σωκράτη Παπασταθόπουλου στο ΟΑΚΑ μπροστά σε 40.000 φίλους της «Ένωσης» (που σίγουρα δεν θα τον υποδεχθούν με ανοιχτές αγκάλες) είναι από τα… κλου του ντέρμπι.

Και μένει να φανεί αν η εμφάνισή του θα περάσει απαρατήρητη ή θα συνδεθεί με καθοριστικά σημεία του ματς, όπως συνέβαινε την εποχή που φορούσε κιτρινόμαυρα.

Διότι ο Παπασταθόπουλος αγωνίστηκε δυο μόλις σεζόν στην ΑΕΚ κι έπαιξε σε τρία μόνο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αλλά πρόλαβε να συμμετάσχει σε μνημειώδεις αν μη τι άλλο φάσεις.

Και συγκεκριμένα τις εξής:

Εμπλοκή σε αυτογκόλ του Κωνσταντίνου

Στο αξέχαστο (και σίγουρα από τα καλύτερα όλων των εποχών) ντέρμπι της σεζόν 2006/07 ο Παπασταθόπουλος έκανε την πρώτη του εμφάνιση απέναντι στον Ολυμπιακό. Και έστω και εμμέσως είχε συμβολή στη διαμόρφωση του τελικού 3-3. Λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου λοιπόν (κι ενώ η ΑΕΚ βρισκόταν πίσω στο σκορ) σηκώθηκε στον αέρα σε μια εκτέλεση φάουλ. Και υπό τη δική του πίεση ο Κωνσταντίνου έπιασε την κεφαλιά που κατέληξε στα δίχτυα της ομάδας του (σε μια φάση τόσο οριακή, που φάνηκε αρχικά να έχει σκοράρει ο ίδιος).



Αγκωνιά από Καστίγιο

Στο ίδιο χορταστικό ντέρμπι του ΟΑΚΑ και μετά τη φάση που προαναφέρθηκε με το αυτογκόλ του Κωνσταντίνου, ο Παπασταθόπουλος πρωταγωνίστησε σε μια άλλη που συζητήθηκε αρκετά. Τρέχοντας λοιπόν να καλύψει μια πάσα στην πλάτη της άμυνας, διεκδίκησε την μπάλα κοντά στη γραμμή του πλαγίου άουτ με τον Νέρι Καστίγιο. Και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα έπεσε σφαδάζοντας στο έδαφος από αγκωνιά του επιθετικού του Ολυμπιακού (για την οποία ζήτησε αποβολή η ΑΕΚ, την ώρα που και ο Μεξικανός είχε πέσει στο χορτάρι).



«Άδειασμα» από Κοβάσεβιτς

Την επόμενη σεζόν (2007-08) ο Παπασταθόπουλος είχε μια αποστολή δύσκολη για κάθε αμυντικό -πόσω μάλλον για ένα στόπερ 19 χρονών: Να μαρκάρει τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς. Παρόλο που τα είχε πάει καλά λοιπόν για 83 λεπτά, στο τέλος μίλησε η κλάση του σπουδαίου Σέρβου επιθετικού. Και μάλιστα με τρόπο που εξέθεσε τον (άπειρο τότε) αντίπαλό του. Γιατί με μια φοβερή προσποίηση στον χώρο, απαλλάχθηκε από το μαρκάρισμά του και βρήκε αυτά τα δέκατα δευτερολέπτου που χρειαζόταν για να πετύχει με κεφαλιά το γκολ που έκρινε το ντέρμπι (1-0).



Υπόδειξη πέναλτι στον Γκαλέτι

Στο ντέρμπι του β’ γύρου της ίδιας σεζόν ο Παπασταθόπουλος ήταν ξανά βασικός. Είχε εξαιρετική απόδοση και συνέβαλε στο θριαμβευτικό 4-0 της ΑΕΚ. Πριν διαμορφωθεί όμως αυτό, είχε πρωταγωνιστήσει σε μια φάση που θα μπορούσε να έχει αλλάξει τη ροή του αγώνα. Διότι λίγα μόλις δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του β’ μέρους μάρκαρε με το σώμα τον Γκαλέτι και ο διαιτητής Ζωγράφος έδωσε πέναλτι. Κάτι που είχε προκαλέσει τις έντονες διαμαρτυρίες του, αλλά τελικά δεν κόστισε στην «Ένωση», αφού ο Τζόρτζεβιτς αστόχησε από τη βούλα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x