Stories

Κάθε αρχή και δύσκολη, όμως η Κηφισιά μπορεί να χαμογελά

Το sport-fm.gr καταγράφει τα πεπραγμένα της Κηφισιάς τις τρεις πρώτες αγωνιστικές της Stoiximan Super League.

Κάθε αρχή και δύσκολη λένε, με το ρητό να έχει πλήρη εφαρμογή και στην περίπτωση της Κηφισιάς. Η ομάδα των βορείων προαστίων έκανε το ντεμπούτο της στη Stoiximan Super League, με τον απολογισμό των τριών πρώτων αγωνιστικών, πριν τη διακοπή των εθνικών ομάδων, να είναι μία νίκη και δύο ήττες.

Το θετικό, είναι ότι το ιστορικό πρώτο «τρίποντο» ήρθε τελευταίο χρονικά, επιτρέποντας στον Γιάννη Αναστασίου και στους ποδοσφαιριστές του να πάνε ήρεμοι και με την ψυχολογία ψηλά στο international break του Σεπτεμβρίου.

«Είμαστε καινούργια ομάδα, προσπαθούμε να "δεθούμε". Όλα τα παιδιά δείχνουν θέληση και διάθεση να πετύχουμε κάτι καλό. Το γκολ είναι αποτέλεσμα συνολικής δουλειάς, στη Super League δεν μπορείς να εφησυχαστείς, ειδικά στο επίπεδο που είμαστε εμείς» ανέφερε ο Έλληνας τεχνικός μετά την παρθενική νίκη της Κηφισιάς στα σαλόνια, η οποία μάλιστα ήρθε στη μακρινή Λαμία και όχι στην Καισαριανή, την οποία θα χρησιμοποιούν ως έδρα οι νεοφώτιστοι, με 2-1 εις βάρος του Ατρομήτου.

Πριν έρθουν οι πρώτοι βαθμοί βέβαια, η Κηφισιά είχε διαπιστώσει από πρώτο χέρι τις δυσκολίες του κορυφαίου επιπέδου. Πρώτα ήρθε η βαριά ήττα της πρεμιέρας από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ένα ματς βέβαια που ξεκίνησε Σάββατο και ολοκληρώθηκε Κυριακή ελέω προβλήματος στον φωτισμό των Ζωσιμάδων, με την απειρία της νέας ομάδας του Αναστασίου και τις ιδιαίτερες συνθήκες του αγώνα να φέρνουν το 3-0 για τους έμπειρους Ηπειρώτες.



Το κακό πρώτο μέρος είχε διαδεχτεί ένα δυναμικό ξεκίνημα στο δεύτερο ένα... 24ωρο αργότερα, με το ακυρωθέν γκολ από προσπάθεια του Μασούρα και το 2-0 στα... καπάκια από τον Κόντε να κρίνουν το ματς.

«Είμαστε νεοφώτιστοι, προσπαθούμε να διαχειριστούμε κάποια πράγματα απέναντι σε μια ομάδα που έχει χημεία. Θέλουμε ακόμη δουλειά, ήταν ένα καλό μάθημα το σημερινό» είχε τονίσει μετά τη λήξη της πρεμιέρας ο Αναστασίου, από το επόμενο κιόλας ματς θα έβλεπε βελτίωση.

Το τεστ ήταν ασφαλώς πολύ πιο δύσκολο. Στην Τούμπα βρέθηκε για τη 2η αγωνιστική η Κηφισιά, που λύγισε εντέλει με 2-1 από τον ανώτερο ΠΑΟΚ, που ωστόσο τα βρήκε πιο σκούρα απ' ό,τι θα περίμενε κανείς. Κάτι η επέμβαση του Κρίστινσον στο πέναλτι του Ζίβκοβιτς στο πρώτο μέρος, κάτι η ισοφάριση του Μασούρα στο 75', εντέλει χρειάστηκε το αυτογκόλ του Τσάπαν λίγο αργότερα για να πάρει τη νίκη ο «Δικέφαλος του Βορρά».

Κάπως έτσι φτάσαμε στο ιστορικό 2-1 επί του Ατρομήτου στο ΔΑΚ Λαμίας τις προάλλες, όπου η ομάδα του Αναστασίου έδειξε πως μπορεί να διεκδικήσει πολλά παραπάνω από μια καλή εμφάνιση ή ένα δυνατό διάστημα μέσα στο ματς.

Μπορεί οι νεοφώτιστοι να έδωσαν χώρους στην αρχή, ωστόσο χτύπησαν άμεσα μετά την αποβολή του Ντε Μποκ στο 36', με τον Οζέγκοβιτς να αξιοποιεί το φάουλ που κέρδισε και να ανοίγει λογαριασμό. Το δεύτερο γκολ ήρθε με τρομερό σουτ του αρχηγού Παπασάββα, ο οποίος αποδεικνύει περίτρανα πως όχι απλά έχει θέση στο ρόστερ της ομάδας στη μεγάλη κατηγορία, αλλά αποτελεί και βασικό στέλεχος.

Κηφισιά: Ο απολογισμός των 3 πρώτων αγωνιστικών

Άλλωστε ο Αναστασίου έχει ήδη σχηματίσει ένα βασικό κορμό, που ειδικά στα μετόπισθεν έδειχνε αμετακίνητος σε αυτά τα τρία πρώτα ματς. Σταθερά κάτω από τα δοκάρια ο Κρίστινσον, φανέλα βασικού και για Λούμορ, Βαφέα, Σάκιτς και Τσάπαν, με τον Μασούρα να επιλέγεται για τα δεξιά είτε ως μπακ, είτε ως χαφ.

Παπασάββας-Πέιος θυμούνται την περσινή χρονιά στον κέντρο εδώ και δύο αγωνιστικές, με την τράπουλα να ανακατεύεται περισσότερο από εκεί και μπροστά. Ο Νίνης, Ίλιεφ, ο Οζέγκοβιτς, ο Τετέι, ο Αντερέγκεν, ο Κρισιούμα και ο Μπιφουμά προσφέρουν πληθώρα επιλογών στον Αναστασίου, την ώρα που ο σύλλογος αναμένεται να προβεί σε μία με δύο μεταγραφικές κινήσεις ακόμα.

Ο τεχνικός της ομάδας έχει τώρα μπροστά του ένα σημαντικό χρονικό διάστημα για να δουλέψει ακόμη περισσότερο τις αδυναμίες του συνόλου του, με τα εντός έδρας ματς με Πανσερραϊκό και Λαμία (με Ολυμπιακό να μεσολαβεί) να φαντάζουν ως ευκαιρίες για νέες ανταγωνιστικές εμφανίσεις και περισσότερους βαθμούς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x