Stories

Λεσόρ εναντίον Πετρούσεφ: Το ξύλο, η συγγνώμη του Ομπράντοβιτς και η κατάθεση στην αστυνομία!

Ματίας Λεσόρ και Φίλιπ Πετρούσεφ θα τεθούν ξανά αντιμέτωποι με τις φανέλες των Παναθηναϊκού AKTOR και Ολυμπιακού, έχοντας ένα... όχι και τόσο ήρεμο παρελθόν μεταξύ τους.

Με τον Ολυμπιακό να ανακοινώνει τον Φίλιπ Πετρούσεφ, ο αγώνας... εξοπλισμών μεταξύ των «ερυθρόλευκων» και του Παναθηναϊκού AKTOR συνεχίστηκε.

Πέρα από το γεγονός πως ο Σέρβος ψηλός θα φοράει και πάλι τα ερυθρόλευκα χρώματα, καθώς αγωνιζόταν πέρυσι στον Ερυθρό Αστέρα, η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό θα τον φέρει αντιμέτωπο ξανά με τον... όχι και τόσο παλιόφιλό του Ματίας Λεσόρ. Οι δυο τους βρέθηκαν και την περασμένη σεζόν αντίπαλοι σε ένα από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά ντέρμπι, όντας πρωταγωνιστές σε έναν πολύ μεγάλο καβγά.



Όλα ξεκίνησαν στην αναμέτρηση μεταξύ της Παρτίζαν και του Ερυθρού Αστέρα για την Αδριατική λίγκα, στις 13 Μαρτίου του 2023. Στις αρχές της τέταρτης περιόδου, ο Πετρούσεφ έκανε ένα αρκετά δυνατό σκριν στον Λεσόρ, ρίχνοντάς τον κάτω. Ο Γάλλος έμεινε για λίγο στο έδαφος, σηκώθηκε και αντάλλαξε μερικά... γαλλικά με τον Σέρβο, ωστόσο πολύ γρήγορα η κατάσταση αποκλιμακώθηκε και το ματς συνεχίστηκε.

Κι ενώ το ματς ολοκληρώθηκε με άνετη νίκη (92-81) των «ασπρόμαυρων» χωρίς άλλες παρεκτροπές, με το που μηδένισε το ρολόι ο Λεσόρ όρμησε στον Πετρούσεφ, τον έσπρωξε και τον χτύπησε μία φορά στο πρόσωπο, με τον νέο ψηλό του Ολυμπιακού να μην αντιδρά και τους ψυχραιμότερους να παρεμβαίνουν πριν η κατάσταση ξεφύγει. Ακόμη και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς μπήκε στη μέση, ώστε να προσπαθήσει να χωρίσει τους παίκτες.



Μετά το τέλος του ματς, μάλιστα, ο «Ζοτς» ένιωσε την ανάγκη να απολογηθεί για τη συμπεριφορά του παίκτη του: «Ο Λεσόρ είναι φοβερό παιδί, έχει απίστευτη ενέργεια και δίνει πολλά στην ομάδα μας, αλλά όπως είπα και στον ίδιο και θα το πω και σε σας τώρα, αυτό που έκανε στο τέλος ήταν εντελώς αχρείαστο. Ως προπονητής, θέλω να απολογηθώ στον Πετρούσεφ για την ενέργειά του. Δεν ξέρω αν είχε προηγηθεί κάτι ανάμεσά τους. Θα δω το βίντεο, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει λόγος να αντιδρά κανείς έτσι».

Η ένταση όχι μόνο δεν μειώθηκε μετά τη λήξη του αγώνα, αλλά αντίθετα η κόντρα είχε και τρίτο ημίχρονο. Οι δύο ομάδες του Βελιγραδίου, άλλο που δεν ήθελαν, ξεκίνησαν έναν πόλεμο ανακοινώσεων, με τον Ερυθρό να ζητά αυστηρές ποινές για τον Λεσόρ και την Παρτίζαν να τονίζει πως θα τιμωρήσει εσωτερικά τον Γάλλο σέντερ, καταδικάζοντας τις πράξεις του.

Σαν να μην έφταναν αυτά, ο Πετρούσεφ κλήθηκε να καταθέσει λίγες μέρες αργότερα στην αστυνομία, με τα δημοσιεύματα να αναφέρουν πως είτε ο ίδιος είτε η ομάδα του είχαν καταγγείλει τον σέντερ του Παναθηναϊκού ΑΚΤΟR για βιαιοπραγία! Παρόλα αυτά, ο Μίσκο Ραζνάτοβιτς έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως ο πελάτης του δεν είχε κανένα σκοπό να δώσει συνέχεια στο περιστατικό, αλλά αντίθετα κλήθηκε από την αστυνομία, που ερευνούσε το περιστατικό, και ήταν υποχρεωμένος να πάει.

Λεσόρ εναντίον Πετρούσεφ: Το ξύλο, η συγγνώμη του Ομπράντοβιτς και η κατάθεση

Τελικά, ο Ματίας Λεσόρ τιμωρήθηκε με ποινή αποκλεισμού τριών αγωνιστικών από την Αδριατική λίγκα και με πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ. Η αστυνομία δεν προχώρησε σε κάποια ποινική διαδικασία, καθώς κρίθηκε ότι το περιστατικό ήταν αθλητικό και έπρεπε να τιμωρηθεί βάσει του αθλητικού πειθαρχικού κώδικα. Ο ίδιος ο Γάλλος, μάλιστα, απολογήθηκε για το συμβάν, τονίζοντας πως υπήρξαν μεν κάποιες προκλήσεις από τον Πετρούσεφ, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν έπρεπε να είχε αντιδράσει έτσι:

«Πρώτον, θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τους οπαδούς και τους ανθρώπους που μας υποστηρίζουν και όσους αγαπούν αυτό το άθλημα και μου έδειξαν απίστευτη αγάπη και σεβασμό, από τους συμπαίκτες μου, το προπονητικό μου επιτελείο και την ομάδα μου, που αντέδρασα έτσι και έδειξα μια κακή εικόνα για τον εαυτό μου και τον σύλλογό μας.

Ως αθλητές, τηρούμε υψηλότερα πρότυπα και πρέπει πάντα να δίνουμε το παράδειγμα και να δείχνουμε ψυχραιμία σε οποιαδήποτε κατάσταση. Ωστόσο, θα ήθελα να τονίσω ότι για πρώτη φορά μετά από 9 χρόνια που παίζω επαγγελματικά μπάσκετ, βρέθηκα στη μέση ενός τέτοιου περιστατικού, σε αντίθεση με άλλο άτομο που έχει ιστορικό συμμετοχής σε τέτοιες καταστάσεις.

Ένιωσα την ανάγκη να προστατεύσω τον εαυτό μου και την αξιοπρέπειά μου μετά από πολλές προκλήσεις και αφού με χτύπησε το εν λόγω άτομο στο τέταρτο δεκάλεπτο. Όχι τόσο δυνατά, αλλά αρκετά για να κοπεί η ανάσα μου.

Αν ήταν μόνο λόγια, δεν θα είχα αντιδράσει καθόλου, δεν θα έχανα την ψυχραιμία μου όπως έκανα. Αυτό δεν είναι δικαιολογία, αλλά πιστεύω ότι οι φίλαθλοι και γενικά οι οπαδοί μας, που παρακολούθησαν το χθεσινό παιχνίδι, πρέπει να ξέρουν τι έγινε. Η αλήθεια είναι ότι δεν επιτέθηκα αλλά αντέδρασα. Δυστυχώς, κατά κάποιον τρόπο, αυτό είναι λάθος, με έναν τρόπο που δεν πρέπει να συμβαίνει στο γήπεδο του μπάσκετ».


Όπως και να 'χει, Λεσόρ και Πετρούσεφ τέθηκαν ξανά αντιμέτωποι έκτοτε, ακόμη και στους τελικούς του πρωταθλήματος, χωρίς να υπάρξει κάποιο νέο συμβάν μεταξύ τους. Πλέον, θα αγωνιστούν ξανά ως αντίπαλοι, αυτή τη φορά στο ελληνικό ντέρμπι «αιωνίων», κι ελπίζουμε να έχουν αφήσει τα... κακώς κείμενα στο παρελθόν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x