Stories

Μίτσελ-Βαλντεράμα: Ένα ιστορικό «χούφτωμα» και μια καμπάνια για καλό σκοπό

Η ιστορία του χουφτώματος του Μίτσελ στον Βαλντεράμα το 1991 συζητιέται ακόμη. Όμως έδωσε αφορμή για μια καμπάνια για καλό σκοπό.

Μίτσελ και Κάρλος Βαλντεράμα έγραψαν τη δική τους ιστορία ως ποδοσφαιριστές στα τέλη του 20ου αιώνα. Πολλοί όμως τους θυμούνται για ένα περιστατικό που συνέβη το Σεπτέμβριο του 1991, στον αγώνα της La Liga ανάμεσα στη Ρεάλ και την Βαγιαδολίδ για τη δεύτερη αγωνιστική.

Η κάμερα «έπιασε» τον Ισπανό μέσο, πλέον προπονητή του Ολυμπιακού, να… χουφτώνει τον Κολομβιανό αντίπαλό του. Κάτι που σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως τότε και εξακολουθεί να είναι… viral ακόμη και σήμερα.



Ο Μίτσελ, αρκετά χρόνια μετά, έδωσε τη δική του εκδοχή για το τι προηγήθηκε. «Ο Βαλντεράμα έβριζε τον Προσινέτσκι, ο οποίος δεν ήξερε ισπανικά. Του φώναζε ‘πάρε τα @@@ μου’. Το ίδιο και στον Ιέρο. Εγώ του φώναζα πως δεν καταλαβαίνει ισπανικά ο Προσινέτσκι και εκείνος συνέχιζε να τον προκαλεί. Τότε είπε το ίδιο και σε μένα κι εγώ το έκανα!», ανέφερε.

Ο Βαλντεράμα είχε πει για το συμβάν: «Όταν με χούφτωσε την πρώτη φορά δεν είπα τίποτα γιατί περίμενα την εκτέλεση κόρνερ. Τη δεύτερη φορά, τον ρώτησα εκνευρισμένος ‘Τι κάνεις;’ και την τρίτη φορά έγινα έξαλλος. Του είπα ‘μήπως είσαι ομοφυλόφιλος;’», τόνισε, ενώ πρόσθεσε πως ακόμη και πρόσφατα που είχε ταξιδέψει στη Μαδρίτη κάποιοι του φώναζαν «Κάρλος πρόσεχε, ο Μίτσελ θα στα πιάσει!».

Τα συνθήματα για Μίτσελ και η εξαιρετική του απάντηση


Το συγκεκριμένο πλάνο είχε προκαλέσει σάλο το 1991 και ο Μίτσελ άκουγε σε βάρος του συνθήματα πως είναι ομοφυλόφιλος σε κάθε γήπεδο της Ισπανίας όπου η Ρεάλ δεν ήταν και τόσο αγαπητή.

Ακόμη και ο τότε πρόεδρος της Βαγιαδολίδ, Γκονσάλο Γκονσάλο, είχε βγει και είχε δηλώσει πως «… αυτό που έκανε ο Μίτσελ ήταν ανάρμοστο. Αν είναι από τους… άλλους, τότε θα πρέπει να κάνει τέτοια πράγματα μακριά από τα φώτα και όχι μπροστά σε χιλιάδες φιλάθλους».

Ο ίδιος ο Μίτσελ το 2016 απαντώντας μέσω Twitter σε φιλάθλους δέχτηκε την προκλητική ερώτηση «Μήπως είσαι αδερφή;» από έναν οπαδό. Κι απάντησε εξαιρετικά κερδίζοντας πολλά likes και retweet. «Γεια σου, Χάβι. Όχι, δεν είμαι. Έχω διαφορετικές προτιμήσεις, αλλά είναι κάτι που σέβομαι απόλυτα. Δεν έχω τίποτα με τους ομοφυλόφιλους, κάθε άλλο».



Οι φοβερές ατάκες στη συνάντηση με τον Βαλντεράμα και τη σύζυγό του


Μίτσελ και Βαλντεράμα συναντήθηκαν αρκετά χρόνια μετά σε έναν αγώνα στο «Καμπ Νου». Ο Ισπανός συνάντησε τον Κολομβιανό με τη σύζυγό του στα αποδυτήρια. «Να, έρχεται το αγόρι μου», είπε ο Βαλντεράμα απευθυνόμενος στον Μίτσελ και εκείνος απάντησε μιλώντας στη σύζυγό του που είχε σκάσει στα γέλια: «Να ξέρεις, θα στον κλέψω». Φαίνεται πως η όποια κακή διάθεση υπήρχε ανάμεσά τους είχε ξεχαστεί και το χιούμορ εκατέρωθεν είχε φροντίσει γι’ αυτό.

Η καμπάνια για ιερό σκοπό


Πριν λίγα χρόνια, το 2017, ο Βαλντεράμα χρησιμοποίησε το περιστατικό του 1991 για έναν ιερό σκοπό. Συμμετείχε σε καμπάνια για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου των όρχεων παρομοιάζοντας με… ψηλάφηση αυτό που του είχε κάνει ο Μίτσελ τότε. «Έχω περάσει πολλές σημαντικές στιγμές στην καριέρα μου, αλλά μια συγκεκριμένα με στιγμάτισε. Ακόμη το… νιώθω. Πρώτα, μου έπιασε τον αριστερό όρχι, από πάνω μέχρι κάτω, με τα δάχτυλά του. Μετά πήγε στον δεξιό και έκανε την ίδια κίνηση. Και μετά, την τρίτη φορά, με έπιασε για να δει αν οι δύο όρχεις μου είχαν το ίδιο μέγεθος και να δει αν υπάρχει κάποιο εξόγκωμα. Δεν με πόνεσε, αλλά με νευρίασε λίγο. Αν ένιωθα πόνο όμως, θα έπρεπε να καλέσω τον γιατρό μου. Γιατί έτσι μπορείς να διαγνώσεις αν έχεις πιθανό καρκίνο στους όρχεις. Γι’ αυτό, καλέ μου φίλε (σ.σ. εννοεί τον Μίτσελ), θέλω να σου πω ευχαριστώ που μου έπιασες τους όρχεις. Όπως πρέπει να κάνουμε όλοι για να προλάβουμε τον καρκίνο στους όρχεις. Σε ευχαριστώ, Μίτσελ», ανέφερε στο τηλεοπτικό σποτάκι.



Πάντως ο Μίτσελ όταν κλήθηκε να σχολιάσει το κόνσεπτ της συγκεκριμένης καμπάνιας έδειξε να διαφωνεί. «Μου ζήτησαν να συμμετέχω κι εγώ αλλά αρνήθηκα. Δεν είχαμε κάποια επικοινωνία. Θεωρώ πως το θέμα αυτό είναι πολύ σοβαρό και ευαίσθητο και ο τρόπος που προσεγγίζεται δεν είναι ο πρέπων για τους ανθρώπους και τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν κάτι τέτοιο. Δεν μου άρεσε αυτή η διαφήμιση, καμπάνια ή όπως αλλιώς λέγεται, γι’ αυτό και παίρνω αποστάσεις. Ο καρκίνος είναι κάτι πολύ σοβαρό και επικίνδυνο για να αντιμετωπίζουμε την υπόθεση τόσο επιπόλαια», είχε πει.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x