Stories

100 ημέρες Χάρι Κέιν στη Μπάγερν Μονάχου: Τα εννιά ρεκόρ και το… sold out στις φανέλες!

Η Μπάγερν Μονάχου έκανε… all in το καλοκαίρι για την απόκτησή του και ο Χάρι Κέιν έχει καταφέρει, τρεις μήνες μετά, να κινούνται όλα γύρω του! Ρεκόρ, φανέλες και άλλες «ιστορίες τρέλας» για τον Άγγλο.

Το hype που τον συνόδευσε ήταν σχεδόν εξωπραγματικό. Την ήμερα της άφιξής του το Μόναχο… τρελάθηκε. Τα πάντα περιστρέφονταν γύρω από τον Χάρι Κέιν, πλέον!

Διαφημιστικά μηνύματα τοποθετήθηκαν στο κέντρο της πόλης και πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο προπονητικό κέντρο της Μπάγερν για να πάρει μια πρώτη γεύση από νέο απόκτημα της αγαπημένης του ομάδας.

Με τους Βαυαρούς να… τινάζουν την μπάνκα, σπάζοντας το φράγμα των 100 εκατομμύριων ευρώ για να αποκτήσουν τον Άγγλο στράικερ από την Τότεναμ, εκφράστηκαν κάποια ερωτηματικά ως προς το αν θα γινόταν ποτέ απόσβεση σε αυτά τα χρήματα…

Μόλις 100 ημέρες μετά, ο Κέιν έχει καταφέρει όχι μόνο να διατηρήσει τον… ενθουσιασμό των φίλων της γερμανικής ομάδας στα ύψη, με τις φανέλες με το όνομά του να ξεπουλάνε, αλλά σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Αποτελεί σημείο αναφοράς τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικών χώρων και δείχνει έτοιμος να γράψει το όνομά του δίπλα σε εκείνα «ιερών τεράτων» του συλλόγου!

Την έχει κάνει… Kaneliga


Ξεκινώντας από τα εγχώρια «κατορθώματα» του 30χρονου σέντερ φορ, παρατηρούμε ότι βάζει νέα standards στην Bundesliga. Όχι ένα, ούτε… τρία ή πέντε, αλλά εννιά διαφορετικά ρεκόρ έχει προλάβει να καταγράψει στο πρώτο τρίμηνο της σεζόν και συγκεκριμένα μετά από μόλις 11 αγωνιστικές!

Ξεπέρασε τον περυσινό πρώτο σκόρερ!

Ο Κέιν μετράει ήδη περισσότερα τέρματα έως τώρα στη σεζόν, από όσα πέτυχαν πέρυσι σε… ολόκληρη οι δύο πρώτοι σκόρερ του πρωταθλήματος, με τους Νίκλας Φίλκρουγκ και Κρίστοφερ Ενκουνκού να σημειώνουν από 16 αμφότεροι την σεζόν 2022/23. Αυτή είναι προφανώς η γρηγορότερη φορά που κάποιος ξεπερνάει τον πρώτο σκόρερ της προηγούμενης χρονιάς!



«Καυτός» στην πρεμιέρα του
Κανένας άλλος ποδοσφαιριστής που έκανε ντεμπούτο στη «μεγάλη κατηγορία» του γερμανικού ποδοσφαίρου δεν αποδείχτηκε περισσότερο… πεινασμένος για γκολ, στα πρώτα του 11 παιχνίδια. Ο Κλάους Μάτισακ της Σάλκε είχε 13 στην παρθενική του χρονιά, την ώρα που ο Έρλινγκ Χάαλαντ μέτρησε 10.

Άφησε πίσω και τον Λεβαντόβσκι
Για πρώτη φορά στην ιστορία της Bundesliga ποδοσφαιριστής καταφέρνει να καταγράψει τόσα πολλά τέρματα από την 1η έως την 11η αγωνιστική. Μάλιστα, ήταν ο προκάτοχός του, Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι, εκείνος που είχε βάλει τα περισσότερα, 16 για την ακρίβεια, την σεζόν 2019/20.

Δίδυμο της… καταστροφής των αντιπάλων
Ο αρχηγός της εθνικής Αγγλίας έχει «φτιάξει» τρία γκολ για τον Λερόι Σανέ, με τον διεθνή Γερμανό εξτρέμ να του δίνει τέσσερις ασίστ στον αντίποδα. Μια συνεργασία που αποδεικνύεται η πλέον αποτελεσματική του πρωταθλήματος, μετά από 11 αγωνιστικές, έναντι όλων των αντιπάλων.

Και πρώτος «σκόρερ»
Με 17 γκολ και πέντε ασίστ, ουδέποτε στο παρελθόν υπήρξε παίκτης που να «σκόραρε» 22 πόντους, στις 11 πρώτες αγωνιστικές, μετά την είσοδο του συγκεκριμένου στατιστικού την περίοδο 1988/89. Με τον Βένταντ Ιμπίσεβιτς να έχει 19 το 2008 και τον Λεβαντόβσκι άλλους τόσους το 2020.



Ωραίος και ως… νέος
Οι 22 πόντοι μετά το πέρας 11 παιχνιδιών, που αναφέραμε παραπάνω, είναι ένα μοναδικό επίτευγμα για πρωτοεμφανιζόμενο παίκτη στη Bundesliga. Με τον Ντιέγκο Ρίμπας να μετράει 15 τη σεζόν 2006/07 ως rookie στη Βέρντερ Βρέμης.

Η προπαίδεια του τρία…
Στην παρθενική του χρονιά στα γερμανικά γήπεδα, κανένας άλλος ποδοσφαιριστής δεν κατάφερε να πετύχει τουλάχιστον τρία τέρματα περισσότερες από τρεις φορές. Πριν τον Κέιν, δε, μόνο ο Ούβε Ζέελερ και ο Μάτισακ είχαν κάνει κάτι ανάλογο...

Πήρε το MVP σπίτι του!
Υπάρχει και ένα ρεκόρ το οποίο μοιράζεται, όμως, ο… πρωταγωνιστής μας. Αυτό που αφορά στην ανάδειξή του ως πολυτιμότερου ποδοσφαιριστή της αγωνιστικής σε τρεις συνεχόμενες περιπτώσεις. Από την 9η έως και την 11η με τον Τόνι Κρόος να το επαναλαμβάνει την περίοδο 2009/10 και τον Λεβαντόβσκι τη σεζόν 2020/21.

Σκοράρει ακόμα πιο γρήγορα
Τις περιόδους 2017/18 και 2022/23 έβαλε 30 γκολ στην Premier League. Την περασμένη χρονιά, πέτυχε εννιά τέρματα σε μόλις 11 συμμετοχές, φτάνοντας τα 17 σε 22. Ο καλύτερος του απολογισμός; Τα 87 λεπτά ανά γκολ, την ώρα που στην Μπάγερν, ο Κέιν σκοράρει κάθε… 56!

Ξεπούλησε ήδη και πάει για εξαψήφιο!


Η… φρενίτιδα για τον Χάρι Κέιν αποτυπώθηκε και σε επίπεδο αριθμών, στο εμπορικό κομμάτι και την πώληση εμφανίσεων της Μπάγερν Μονάχου, προφανώς...

Μόνο το πρώτο σαββατοκύριακο της ενσωμάτωσής του στους Βαυαρούς, η ομάδα πούλησε 20.000 φανέλες με το όνομα του και το 9 στην πλάτη! Περιττό να αναφέρουμε ότι πρόκειται για ένα ακόμα ρεκόρ, ενώ υπήρξε και sold out του εν λόγω προϊόντος.

Μπάγερν Μονάχου: Ο Χάρι Κέιν έχει… συνεπάρει την Bundesliga!

Ακόμα και σε γενικότερο επίπεδο, οι αγορές πραγμάτων από τις μπουτίκ την ήμερα της άφιξής του έσπασαν το ρεκόρ που καταγράφηκε το 2020, την επομένη της κατάκτησης του τότε Champions League!

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, δε, τα… καλύτερα έρχονται και αναμένονται μέχρι τα Χριστούγεννα. Καθώς οι σχετικές προβλέψεις αναφέρουν ότι η φανέλα με τα τέσσερα γράμματα και τον αριθμό 9 θα γίνει η πιο hot στην ιστορία της Μπάγερν Μονάχου.

Με τις πωλήσεις της να φτάνουν πάνω από τις 100.000 και να καθιστούν τον Κέιν τον πρώτο και μοναδικό ποδοσφαιριστή στην ιστορία της γερμανικής ομάδας που έχει τόσο μεγάλη ζήτηση, μέσα σε μια μόνο χρονιά!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x