Stories

Ένα στα τρία γκολ θα ερχόταν στον... ΠΑΟΚ: Όταν η Ντόρτμουντ διέλυε τη Λέγκια του Πρίγιοβιτς & έγραφε ιστορία!

Επτά χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το ιστορικό 8-4 της Ντόρτμουντ εις βάρος της Λέγκια Βαρσοβίας.

Αναζητώντας τον αγώνα Champions League με τα περισσότερα γκολ, το μυαλό αρκετών ίσως πηγαίνει σε ιστορικά ματς όπως το 8-3 της Μονακό επί της Λα Κορούνια το 2003 ή το πιο πρόσφατο 8-2 της Μπάγερν Μονάχου εις βάρος της Μπαρτσελόνα.

Ωστόσο, τα πρωτεία έχει ένα ασύλληπτο ματς που διεξήχθη μια μέρα σαν κι αυτήν πριν από επτά χρόνια.

Ήταν στις 22 Νοεμβρίου του 2016, όταν η Ντόρτμουντ υποδέχτηκε τη Λέγκια Βαρσοβίας για την 5η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του θεσμού.

Οι Βεστφαλοί ήταν φυσικά το φαβορί και ήθελαν τη νίκη προκειμένου να παραμείνουν στην κορυφή, μπροστά από τη Ρεάλ Μαδρίτης, με το 6-0 στη Βαρσοβία στο παιχνίδι του Α’ γύρου να επιτρέπει στον Σωκράτη Παπασταθόπουλο και τους συμπαίκτες μου να είναι αισιόδοξοι.

Ωστόσο, οι Πολωνοί προέρχονταν από το εντυπωσιακό 3-3 ενάντια στους Μαδριλένους και είχαν πάει στη Βεστφαλία με στόχο να διεκδικήσουν τις όποιες πιθανότητες είχαν για κάτι καλό.



Μάλιστα, η Λέγκια ήταν και αυτή που άνοιξε το σκορ στην αναμέτρηση, με το 1-0 να έρχεται στο 10ο λεπτό με έναν παίκτη που θα βλέπαμε λίγο αργότερα στα μέρη μας. Τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς!

Στο 17’ ωστόσο, η Μπορούσια θα έφτανε στην ισοφάριση με έναν ακόμα παίκτη που θα ερχόταν πιο μετά στον ΠΑΟΚ (και θα γνώριζε λιγότερη επιτυχία), τον Σίνζι Καγκάβα. Ο Ιάπωνας ολοκλήρωσε την ανατροπή μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, προτού ο Σαχίν κάνει το 3-1 στο 20’.

Παρ’ όλα αυτά, ο Πρίγιοβιτς θα σκόραρε ξανά, στο 24’ για το 3-2, κλείνοντας το επικό 14λεπτο με τα τέσσερα γκολ από τους μελλοντικούς ποδοσφαιριστές του «Δικεφάλου του Βορρά»!

Θα συνέχιζαν τη δουλειά άλλοι, όμως. Ντεμπελέ (29’) και Ρόις (32’) έκαναν σαφές ότι το σκορ θα ξεφύγει, με τον ρυθμό να ηρεμεί λίγο μέχρι το ημίχρονο.

Ντόρτμουντ: Σαν σήμερα το 8-4 με τη Λέγκια Βαρσοβίας

Με την έναρξη του δεύτερου όμως, ο αρχηγός της Ντόρτμουντ συνέχισε από εκεί που είχε μείνει, σκοράροντας για το 6-2 στο 52ο λεπτό!

Οι Πολωνοί θα μείωναν εκ νέου, στο 57’, με τον Κούχαρτσικ, προτού ο Πάσλακ ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 7-3 στο 81’...

Είχαμε κι άλλο, όμως. Ο Νίκολιτς στο 84’ πέτυχε το τέταρτο γκολ της Λέγκια στο ματς, με τον Ρόις να ολοκληρώνει το χατ τρικ του και το τελικό 8-4 στις καθυστερήσεις...

Δώδεκα γκολ σε ένα ματς για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, ρεκόρ που παραμένει μέχρι σήμερα, με το... ένα τρίτο να έρχεται στη συνέχεια στην Τούμπα (Kαγκάβα και Πρίγιοβιτς, από δύο γκολ ο καθένας και 4/12 συνολικά).

Ρίχνοντας μια ματιά στα ρόστερ των δύο ομάδων, εκτός των Παπασταθόπουλου (είχε μείνει στον πάγκο), Καγκάβα και Πρίγιοβιτς, βρίσκει κανείς τον Βάντις Οτζίτζα-Οφόε, που την επόμενη χρονιά θα περνούσε από τον Ολυμπιακό, καθώς και τον Αρκάντιους Μάλαρτζ, που είχε περάσει στο παρελθόν από Ξάνθη, Παναθηναϊκό, ΟΦΗ, ΑΕΛ και Παναχαϊκή!

Ντόρτμουντ: Σαν σήμερα το 8-4 με τη Λέγκια Βαρσοβίας

Όσο για το μέλλον του ομίλου; Η Ντόρτμουντ θα τερμάτιζε στην κορυφή μετά το 2-2 με τη Ρεάλ Μαδρίτης την τελευταία αγωνιστική, ενώ οι Πολωνοί θα νικούσαν 1-0 τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, συνεχίζοντας έτσι στο Europa League...

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων
Ντόρτμουντ (Τ. Τούχελ): Βαϊντενφέλερ, Ρόντε, Γκίντερ, Μπάρτρα (62’ Ντουρμ), Πάσλακ, Σαχίν (70’ Ομπαμεγιάνγκ), Πούλισιτς, Καγκάβα, Κάστρο, Ντεμπελέ (74’ Σίρλε), Ρόις

Λέγκια Β. (Γ. Μαγκιέρα): Τσιέρνιακ, Μπερεζίνσκι, Πάζνταν, Ζέζνιτσακ, Κούχαρτσικ, Κοπτσίνσκι, Ράντοβιτς, Γκιλιέρμε (55’ Γιόντλοβετς), Οφόε (75’ Νίκολιτς), Πρίγιοβιτς (69’ Βιτέσκα)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x