Stories

Από «γατάκι» έγινε… λιοντάρι: Η μεταμόρφωση του Μίντλετον που βοήθησε τον Γιάννη

Η άνοδος στην απόδοση του Κρις Μίντλετον έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην κατάκτηση του πρωταθλήματος από τους Μπακς…

Αμφισβητήθηκε και λοιδορήθηκε όσο λίγοι, αλλά εκείνος έδωσε την καλύτερη απάντηση στους επικριτές του με την άκρως ουσιαστική και χρήσιμη παρουσία του μέσα στο γήπεδο. Ο λόγος για τον Κρις Μίντλετον, ο οποίος αποδείχθηκε άξιος συμπαραστάτης του Γιάννη Αντετοκούνμπο και αποτέλεσε έναν πραγματικό… Ρόμπιν (μαζί με τον εκπληκτικό Χολιντέι) δίπλα στον Μπάτμαν.

Η αλήθεια είναι ότι ο 29χρονος γκαρντ/φόργουορντ δέχθηκε υπερβολική -και σε πολλές περιπτώσεις άδικη- κριτική από όλους, ειδήμονες και μη. Που μάλλον θεωρούσαν ότι ήταν ένα κράμα Μάικλ Τζόρνταν και Λεμπρόν Τζέιμς… Ίσως οι αποτυχίες της τελευταίας τριετίας και το κάπως «ράθυμο» στυλ να έπαιξαν ρόλος στις άδικες κρίσεις.

Αρκεί να αναλογιστούμε (και να μην ξεχνάμε) το πιο απλό. Ότι ο Μίντλετον επιλέχθηκε στο νούμερο 39 (!) του ντραφτ του 2012. Από τους Πίστονς… Που δεν τον υπολόγιζαν καθόλου. Και το 2013 τον αντάλλαξαν (μαζί με τους Νάιτ και Κραβτσόβ) με τους Μπακς για να πάρουν τον Μπράντον Τζένινγκς.

Μπακς: Η μεταμόρφωση του Μίντλετον

Σκεφτείτε ότι στη ρούκι σεζόν του στο ΝΒΑ (2012-13), ο γκαρντ από το Τσάρλεστον αγωνίστηκε μόλις σε 27 αγώνες με 6,1 πόντους/μέσο όρο, ενώ πέρασε και αρκετό χρόνο με τους Fort Wayne Mad Ants, ομάδα της G League.

Ποιος να περίμενε τότε ότι αυτό το παιδί θα γινόταν δύο φορές All Star (2019, 2020) και ότι 8 χρόνια μετά θα στεφόταν πρωταθλητής της κορυφαίας λίγκας του κόσμου; Όντας μάλιστα εκ των πρωταγωνιστών της ομάδας του.

Ακόμα και φέτος όμως, πόσοι και πόσοι δεν τον χαρακτήριζαν «γατάκι»; Ε λοιπόν ο ίδιος φρόντισε -με την παρουσία του στα φετινά playoffs- να τους αποδείξει ότι είναι… λιοντάρι και διαθέτει DNA νικητή! Βγήκε μπροστά, απέφυγε τις περιττές ενέργειες και με περίσσια ωριμότητα έβαλε το λιθαράκι του (ολόκληρο βράχο δηλαδή) για να φτάσουν τα «ελάφια» στη Γη της Επαγγελίας.

Αν πρέπει να ξεχωρίσουμε κάτι από τις εμφανίσεις του στην postseason, τότε θα κρατήσουμε την ηγετική του παρουσία στο 3ο, στο 5ο και στο 6ο ματς των τελικών της ανατολικής περιφέρειας με τους Χοκς (ενόσω απουσίαζε ο Γιάννης στα δύο τελευταία), αλλά και στο πλέον κρίσιμο, 4ο παιχνίδι με τους Σανς στους τελικούς, στο οποίο πέτυχε τα κρισιμότερα καλάθια του αγώνα.



Ας τα πάρουμε με τη σειρά… Στην 3η αναμέτρηση με τα «γεράκια» είχε 38 πόντους με 15/26 εντός παιδιάς, 11 ριμπάουντ και 7 ασίστ, στην 5η φλέρταρε με το τριπλ-νταμπλ (26 πόντοι, 13 ριμπάουντ, 8 ασίστ), ενώ στην 6η σταμάτησε στους 32 πόντους και στις 7 ασίστ.

Να μην παραλείψουμε ότι είχαν προηγηθεί οι τρομερές εμφανίσεις του στο 3ο, στο 5ο και στο 6ο ματς με τους Νετς στα ημιτελικά, στα οποία είχε γεμάτη στατιστική: 35 πόντοι και 15 ριμπάουντ, 38 πόντοι, 15 ριμπάουντ, 5 κλεψίματα (!) και 5 ασίστ και 23 πόντοι, 10 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 5 κλεψίματα. Στον 4ο τελικό με τους Σανς δε, ήταν απλά απολαυστικός: 40 πόντοι και μόλις ένα λάθος.

Μπακς: Η μεταμόρφωση του Μίντλετον

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Khash -όπως τον βάφτισαν οι Μπακς για τα κρίσιμα καλάθια του- είχε 18 πόντους με 75% εντός παιδιάς σε clutch στιγμές κατά τη διάρκεια των τελικών: ο δεύτερος στη σχετική λίστα είχε μόλις 4!

Από τα πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα οι 4 κρισιμότατοι πόντοι που πέτυχε στο τελευταίο λεπτό του 6ου τελικού, που έκαναν την ειδοποιό διαφορά και στην ουσία σφράγισαν την ιστορική «κούπα» για το Μιλγουόκι.



Το «γατάκι» λοιπόν αγωνίστηκε σε 23 ματς στα φετινά playoffs (40 λεπτά/μέσο όρο), έχοντας 23,6 πόντους, 7,6 ριμπάουντ, 5,1 ασίστ και 1,5 κλέψιμο/μέσο όρο με 49,8% στα δίποντα και 88,7% στις βολές. Αξιοπρόσεκτες επιδόσεις αν μη τι άλλο…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x