Stories

«Σκάσε! Έχετε φάει τέσσερα γκολ. Τράβα σπίτι τώρα»: Η τελευταία επίσκεψη του Τούντορ στο Ολίμπικο ήταν… πανωλεθρία!

Ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι και ο Ιγκόρ Τούντορ θα κοντραριστούν για 6η φορά και πρώτη ως προπονητές. Ωστόσο μία από τις προηγούμενες πέντε ως ποδοσφαιριστές έχει μείνει βαθιά χαραγμένη στο μυαλό του Τούντορ.

Ντανιέλε Ντε Ρόσι εναντίον Ιγκόρ Τούντορ. Δύο… σκυλιά του πολέμου ως ποδοσφαιριστές, δύο παθιασμένοι τύποι και πλέον προπονητές στους «αιώνιους» της Ρώμης. Σε λίγες ώρες, η πρωτεύουσα της Ιταλίας θα χωριστεί στα δύο. Από τη μία θα βρεθούν οι οπαδοί της Ρόμα, οι οποίοι ως γηπεδούχοι θα έχουν και τη μερίδα του λέοντος στο «Ολίμπικο». Από την άλλη, αυτοί της Λάτσιο που θα δώσουν το δικό τους χρώμα στο «Derby della Capitale».

Ιστορίες για το εν λόγω ντέρμπι υπάρχουν δεκάδες. Δύο από αυτές τις έχετε διαβάσει προσφάτως στο sportfm.gr. Η μία, αφορά τον θάνατο του Βιτσέντσο Παπαρέλι. Ήταν ο πρώτος θάνατος στο ντέρμπι των δύο ομάδων και «γέννησε» την αδιανόητη κόντρα μεταξύ των Ρωμαίων. Η άλλη, λιγότερο άγνωστη αλλά άκρως ενδιαφέρουσα. «Σκότωσαν ένα παιδί απ' έξω»: Ο fake θάνατος που ανέβαλε με το έτσι θέλω το Λάτσιο-Ρόμα…

Σήμερα, θα θυμηθούμε εδώ άλλη μια ιστορία που δεν έχει σχέση με το ντέρμπι της πρωτεύουσας, αλλά μια αξέχαστη στιγμή στις λιγοστές φορές που αναμετρήθηκαν ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι με τον Ιγκόρ Τούντορ. Ως ποδοσφαιριστές, βέβαια, αφού ως προπονητές θα κοντραριστούν για πρώτη φορά το απόγευμα του Σαββάτου. Και θα είναι φυσικά το πρώτο τους ντέρμπι από τη στιγμή που κάθισαν στον πάγκο της Ρόμα και της Λάτσιο, αντίστοιχα. Πέντε ήταν όλες και όλες, με απόλυτη ισορροπία. Δύο νίκες έκαστος και μία ισοπαλία!



Ήταν πριν από 20 χρόνια. Το ημερολόγιο έδειχνε 8 Φεβρουαρίου του 2004, με τη Ρόμα να φιλοξενεί τη Γιουβέντους. Από τη μία, ο Ντε Ρόσι έβλεπε το ματς από τον πάγκο και αγωνίστηκε λιγοστά λεπτά. Από την άλλη, ο Τούντορ μπήκε και αυτός ως αλλαγή, αλλά έπαιξε περισσότερη ώρα μιας και αγωνίστηκε από το 58ο λεπτό και έπειτα.

Το εν λόγω ματς έχει περάσει στην ιστορία. Τόσο για το εμφατικό 4-0 της Ρόμα απέναντι στη Γιουβέντους που σήμανε επί της ουσίας και το τέλος του Μαρτσέλο Λίπι από τη Γηραιά Κυρία, όσο κυρίως για τα… τέσσερα δάχτυλα του Φραντσέσκο Τότι. Ο Τούντορ που είχε βρει τον μπελά του με τον capitano των «τζαλορόσι», διαμαρτυρήθηκε έντονα λίγο πριν το φινάλε στον διαιτητή για ένα φάουλ που δεν του δόθηκε στο κέντρο του γηπέδου. Ο Τότι είχε φροντίσει να εκνευρίσει ακόμη περισσότερο τους «μπιανκονέρι» νωρίτερα, αφού δεν τον σταματούσαν ούτε με… λάσο. Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να αποβληθεί στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Μοντέρο.



Ο Τούντορ δεν σταματούσε να φωνάζει στον Κολίνα για τις αποφάσεις του σε ένα τελειωμένο ματς. Και λίγο πριν το φινάλε, ο Τότι… σήκωσε το γάντι και με τρεις χειρονομίες αποστόμωσε τον Κροάτη.

1. Έκανε την χαρακτηριστική κίνηση «σιωπής» με το δάχτυλο στα χείλη.
2. Κούνησε επανειλημμένα μπροστά στο πρόσωπό του τα τέσσερα δάχτυλα, όσα και τα γκολ της Ρόμα.
3. Κούνησε δύο φορές το χέρι μπροστά από τον λαιμό σε μια κλασική ιταλική χειρονομία που σημαίνει «φύγε, πήγαινε σπίτι».

Κάντε τα όλα ένα… πακέτο τώρα! «Σκάσε! Έχετε φάει τέσσερα γκολ. Τράβα σπίτι τώρα», σε απλή μετάφραση!

Μπορεί η εν λόγω ιστορία να μην έχει μπόλικη… συμμετοχή του Ντανιέλε Ντε Ρόσι, αλλά αφορά πολύ περισσότερο τον Ιγκόρ Τούντορ. Στο τελευταίο ματς που έπαιξε ως αντίπαλος στο «Ολίμπικο», έφυγε με τέσσερα γκολ στην πλάτη και τον Φραντσέσκο Τότι να τον «διαλύει». Αξέχαστο του έχει μείνει και θα προσπαθήσει το απόγευμα του Σαββάτου να σβήσει αυτή τη μνήμη με μια μεγάλη νίκη…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x