Stories

Ντενίζ Ουντάβ: Από τη Γ' Εθνική, αρχισκόρερ της απίθανης Ουνιόν Σεν-Ζιλουάζ

Το sport-fm.gr... ψαχουλεύει την ιστορία του Ντενίζ Ουντάβ, που ήρθε από το πουθενά και οδηγεί την κούρσα των σκόρερ στο Βέλγιο.

Για την τρομερή Ουνιόν Σεν-Ζιλουάζ, που ανέβηκε στη μεγάλη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 48 χρόνια και πάει για... κούπα, έχετε διαβάσει ξανά στο sport-fm.gr.

Και μπορεί έκτοτε να έχουν περάσει 2,5 μήνες, ωστόσο η απίθανη βελγική ομάδα εξακολουθεί όχι μόνο να οδηγεί την κούρσα στην Pro League, αλλά να έχει χτίσει και μία διαφορά έξι βαθμών από την Κλαμπ Μπριζ.

Αξιοσημείωτη είναι η επιθετική γραμμή των “unionistes”, οι οποίοι έχουν 50 γκολ σε 20 αγωνιστικές, εννέα περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα στη λίγκα. Και αμυντικά σκίζει η Ουνιόν, που έχει το χαμηλότερο παθητικό (20), ωστόσο όσον αφορά στην επίθεση, ξεχωρίζει το μέχρι πρότινος.. άγνωστο όνομα του Ντενίζ Ουντάβ.

Ενός 25χρονου φορ τουρκικής καταγωγής από τη Γερμανία, ο οποίος αποτελεί τον πρώτο σκόρερ του συλλόγου αλλά και της κατηγορίας, με 16 γκολ σε 17 αγώνες!

Βλέποντας πάντως τα νούμερα του Ντενίζ και τις προηγούμενες χρονιές, δεν προκαλεί τόσο μεγάλη εντύπωση η επίδοσή του. Πάντοτε ήταν μπομπέρ, απλά τα κατάφερνε σε χαμηλές κατηγορίες.

Ντενίζ Ουντάβ: Από τη Γ’ Εθνική, πρώτος σκόρερ στο Βέλγιο

Προϊόν των ακαδημιών της Βέρντερ Βρέμης (αλλά δίχως να φτάσει ποτέ στους... μεγάλους), έδωσε τα πρώτα διαπιστευτήρια μεταξύ 2015 και 2017, όταν αγωνιζόταν στη γερμανική Regionalliga (4η κατηγορία) με τη φανέλα της άσημης Χαβέλσε. Σε 69 αγώνες μέτρησε 37 τέρματα, με τη Β’ ομάδα της Άιντραχτ Μπραουνσβάιγκ να ακολουθεί.

Εκεί τα πήγε συμπαθητικά, σκοράροντας εννέα φορές σε 18 αγώνες, με τον... προβιβασμό στη 3.Liga να έρχεται το 2018 για χάρη της Μέπεν. Και αν η πρώτη σεζόν ήταν μέτρια (επτά αγώνες σε 38 ματς), η επόμενη ήταν εξαιρετική, με τον Ουντάβ να βρίσκει δίχτυα 17 φορές σε 38 αγώνες.

Το συμβόλαιό του με την “SVM” ολοκληρώθηκε το 2020, με τον Γερμανό να παίρνει για πρώτη φορά την απόφαση να ξενιτευτεί. Δεν πήγε και πολύ μακριά βέβαια, καθώς μετακόμισε στο διπλανό Βέλγιο και συγκεκριμένα στο γραφικό Σεντ Ζιλ.

Εκεί τον υποδέχτηκε η Ουνιόν, που είχε συμπληρώσει μία πενταετία στη Β’ κατηγορία αλλά είχε έρθει η ώρα της να επιστρέψει στα σαλόνια. Με τον Ουντάβ να σκοράρει 17 φορές αλλά να μένει πίσω από τον συμπαίκτη του, Ντάντε Βάνζεϊρ, που είχε 19 (μαζί με τον Μικαουτάτζε της Σεράινγκ) στη λίστα των σκόρερ, η Ουνιόν έκανε πλάκα στην κατηγορία, τερματίζοντας στο +18 από τη 2η θέση.

Ντενίζ Ουντάβ: Από τη Γ’ Εθνική, πρώτος σκόρερ στο Βέλγιο

Για πρώτη φορά στην καριέρα του, ο άλλοτε φορ της Μέπεν και της Χαβέλσε θα δοκιμαζόταν σε μία μεγάλη κατηγορία. Έστω και στο Βέλγιο, με μία νεοφώτιστη ομάδα.

Το ιστορικό πρώτο ματς στα σαλόνια ήταν στις 25 Ιουλίου, στην έδρα της πεσμένης μεν, πάντοτε ισχυρής δε, Άντερλεχτ. Δύο γκολ από τον Ουντάβ οδήγησαν στον μεγάλο θρίαμβο με 3-1, με την Ουνιόν και τον γκολτζή της να συστήνονται στο βελγικό κοινό και να ξεκινούν στη συνέχεια μία τρομερή πορεία, που τους έχει φέρει στην κορυφή. Τη μεν στη βαθμολογία και τον δε στη λίστα των σκόρερ.

Fast forward στον Δεκέμβριο, με τον Ουντάβ να έχει 16 τέρματα. Τρεις φορές σημείωσε από δύο τέρματα, ενώ στις 21 Νοεμβρίου έγραψε ιστορία, πετυχαίνοντας τέσσερα στο απίστευτο 7-1 μέσα στην Οστάνδη!



«Είναι ένα παραμύθι αυτό που ζούμε με την ομάδα»
σχολίασε σε συνέντευξή του, τονίζοντας ωστόσο πως «δεν μπορώ να εκπλήσσομαι με αυτά που πετυχαίνουμε, έχω εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας. Και τα όσα έχω καταφέρει δεν αποτελούν έκπληξη για μένα, πάντα ήξερα τι μπορώ να κάνω.

Στην προετοιμασία είχα δύο στόχους. Να χάσω κιλά και να βελτιώσω την αποτελεσματικότητά μου στο σκοράρισμα. Μέχρι τώρα, νομίζω πως έχει πετύχει»
.

Όπως είναι φυσικό, τα κατορθώματά του δεν έχουν περάσει απαρατήρητα. Η Μπράιτον φέρεται να παρακολουθεί τον Γερμανό αρχισκόρερ, με τον ίδιο να έχει ξεκαθαρίσει πως θα ήταν διατεθειμένος να αγωνιστεί εκ νέου σε Β’ κατηγορία για χάρη της... Σάλκε, η οποία είναι η αγαπημένη του ομάδα.

Το Transfermarkt τον κοστολογεί, για την ώρα, στα 2,8 εκατομμύρια ευρώ, όμως είναι σαφές πως αν χτυπήσει κάποιος την πόρτα της Ουνιόν, οι πρωτοπόροι του βελγικού πρωταθλήματος θα ζητήσουν πολλά παραπάνω. Άλλωστε ο Ουντάβ έχει συμβόλαιο μέχρι το 2023, συνεπώς για την ώρα βιασύνη δεν υπάρχει.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x