Stories

Τελικά ο Νικολάς Φρέιρε έγινε καλύτερος ποδοσφαιριστής από τον πατέρα του...

Ο Νικολάς Φρέιρε θεωρείται παίκτης του Ολυμπιακού και το sport-fm.gr καταγράφει τα πεπραγμένα της πορείας του.

Ολυμπιακός: Η ιστορία του Νικολάς Φρέιρε

Και το όνομα αυτού, Νικολάς Φρέιρε. Φαίνεται πως ο κανόνας που θέλει σε ορισμένες περιπτώσεις, οι ομάδες να αποκτούν παίκτες με τους οποίους δεν είχαν συνδεθεί καθόλου το προηγούμενο χρονικό διάστημα, επιβεβαιώνεται, με τον Ολυμπιακό να καταλήγει στον Αργεντινό ποδοσφαιριστή της Πούμας για το κέντρο της άμυνας.

Ένας αριστεροπόδαρο στόπερ ύψους 1,87, που έχει αγωνιστεί όποτε χρειάστηκε και στα αριστερά, αν και εκεί που... ευδοκιμεί, είναι στο κέντρο των μετόπισθεν. Εκεί όπου έπαιζε και ο πατέρας του, Δον Ομάρ, στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα του Σαν Χουάν.

«Δεν πρόλαβα να τον δω να παίζει αλλά οι φίλοι του μου έλεγαν πάντα πως είναι καλύτερος από μένα» είχε αναφέρει με τιμιότητα και ειλικρίνεια στο παρελθόν ο Φρέιρε, που είχε εξηγήσει πως «μου έλεγαν πως έπαιρνε την μπάλα από την άμυνά του, προσπερνούσε τους πάντες και έβαζε γκολ».

Ολυμπιακός: Η ιστορία του Νικολάς Φρέιρε

Όταν ο Δον Ομάρ αποφάσιζε να συμμετάσχει σε αγώνες στη γειτονιά της Σάντα Λουτσία, όπου μεγάλωσε ο γιος του, η ποιότητά του, ακόμα και σε μεγάλη ηλικία πια, ξεχώριζε.

Ο Φρέιρε τζούνιορ πάντως δεν ήταν βέβαιος ότι θα ακολουθούσε τα χνάρια του – πόσο μάλλον ότι θα ξεπερνούσε όσα έκανε ο μπαμπάς. Η πρώτη απόπειρα να παίξει μπάλα σαν πιτσιρικάς, στις ακαδημίες της μεγάλης Ρίβερ Πλέιτ, απέτυχε. Ο πιτσιρικάς Νίκο, όπως τον φώναζαν χρόνια αργότερα οι συμπαίκτες του, είχε πάρει απόφαση πως δεν είναι αρκετά καλός, ωστόσο η μητέρα του, Μαριέλ, τον ώθησε να το παλέψει. Ξεκαθαρίζοντάς του βέβαια πως δεν είναι απαραίτητο να γίνει ποδοσφαιριστής.

Τα πράγματα άλλαξαν άρδην όταν έγινε μέλος των ακαδημιών της Αρχεντίνος Τζούνιορς. Εκεί βρήκε τα πατήματά του, αναρριχήθηκε μέχρι την πρώτη ομάδα και τον Μάρτιο του 2013 έκανε το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα της Αργεντινής. Θα έκλεινε τη χρονιά με δώδεκα συμμετοχές. Είχε φτάσει ήδη πολύ πιο μακριά απ’ όσο είχε καταφέρει ο πατέρας του. Κι ας ήταν καλύτερός του, κατά τα πειράγματα των οικογενειακών φίλων!

Σταδιακά άρχισε να καθιερώνεται στην “Bicho”, με τον διψήφιο αριθμό συμμετοχών να γίνεται κανονικότητα σε ετήσια βάση. Τη σεζόν 2014/15 δε, είχε την τιμή να συνυπάρξει στην ομάδα και με τον Χουάν Ρομάν Ρικέλμε.

Ολυμπιακός: Η ιστορία του Νικολάς Φρέιρε

Εντέλει, μία γεμάτη χρονιά θα αρκούσε για να έρθει μια μεταγραφή. Το 2017, ο Φρέιρε έπαιξε 40 φορές με τη φανέλα των Τζούνιορς, με την Τόρκε να τον αποκτά έναντι 325.000 ευρώ τον Αύγουστο. Η ομάδα της Ουρουγουάης βέβαια δεν τον είδε ποτέ να φορά τη φανέλα της. Βλέπετε, ο σύλλογος είχε περάσει λίγους μήνες πριν στα χέρια του City Football Group, πίσω από το οποίο βρίσκονται οι ιδιοκτήτες της Μάντσεστερ Σίτι – και που περιλαμβάνει επίσης ομάδες όπως η Τζιρόνα, η Νέα Υόρκη, η Τρουά, η Γιοκοχάμα Μαρίνος η Λόμελ και η Παλέρμο!

Στόχος ήταν να περάσει αμέσως τον Ατλάντικό ο Φρέιρε και να παίξει στην Ολλανδία και τη Τσβόλε. Εκεί δεν τα πήγε άσχημα. Μέτρησε 26 συμμετοχές, σκόραρε δύο φορές και μέτρησε ακόμη δύο ασίστ, με τη μετακίνηση παρ’ όλα αυτά να μην γίνεται μόνιμη, καθώς την εμφάνισή της έκανε η Παλμέιρας...

Ο Φρέιρε θα γινόταν ποδοσφαιριστής του ιστορικού βραζιλιάνικου συλλόγου, εκ νέου ως δανεικός, έχοντας, θεωρητικά, μια τεράστια ευκαιρία μπροστά του. Ωστόσο, τα πράγματα δεν ήταν καθόλου ευνοϊκά για τον Αργεντινό, που βρήκε ένα ρόστερ γεμάτο στόπερ και έναν προπονητή, τον Λουίς Φελίπε Σκολάρι, ο οποίος δεν τον υπολόγισε ποτέ. Με εξαίρεση μερικές συμμετοχές σε φιλικά, ο Νίκο δεν θα έπαιζε ούτε ένα ματς φορώντας την πράσινη φανέλα, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στην Τόρκε τον Ιανουάριο του 2019. Θα ακολουθούσε ακόμη ένας δανεισμός, στο Εκουαδόρ και τη Λίγκα ντε Κίτο, όπου θα 25χρονος τότε αμυντικός θα έβρισκε επιτέλους πρόσφορο έδαφος.

Μέσα σε πέντε μήνες, ο Φρέιρε θα αγωνιζόταν 14 φορές, μετρώντας τέσσερα γκολ και μία ασίστ εντός και εκτός συνόρων, ωστόσο ούτε εκεί θα στέριωνε. Αυτή τη φορά τουλάχιστον, θα ήταν για καλό.



Τον Μάιο του 2019, ο γνωστός μας, Μίτσελ, είχε αναλάβει την Πούμας στο Μεξικό και είδε στο πρόσωπο του Φρέιρε τον στόπερ που ήθελε για να ενισχύσει την ομάδα του. Ένα ποσό της τάξης των 2,7 εκατομμυρίων ευρώ, σχεδόν εννιά φορές τα λεφτά που είχε δώσει το City Football Group για να τον αποκτήσει σχεδόν δύο χρόνια πριν, έφερε τον Νίκο στην πόλη του Μεξικού.

Ο Ισπανός προπονητής άντεξε έναν χρόνο, ο Αργεντινός στόπερ όμως βρήκε την Ιθάκη του. Μετά από μία αναγνωριστική πρώτη σεζόν, ο Φρέιρε καθιερώθηκε στην ενδεκάδα της UNAM, με αποτέλεσμα να γίνει αρχηγός της και να έχει πλέον 129 συμμετοχές στο ενεργητικό του, καθώς και έξι γκολ και τέσσερις ασίστ.

Ολυμπιακός: Η ιστορία του Νικολάς Φρέιρε

Όλα αυτά τα χρόνια πάντως, που οι μεταγραφικές του αναζητήσεις τον έφεραν από την Ουρουγουάη στην Ολλανδία και από τη Βραζιλία στο Εκουαδόρ και το Μεξικό, ο Νίκο δεν ξεχνούσε ποτέ την οικογένειά τους. Το 2020, όταν η πανδημία του κορωνοϊού είχε χτυπήσει αλύπητα –και- την Αργεντινή, ο Φρέιρε ενίσχυσε οικονομικά το νοσοκομείο του Μπόουεν, όπου διαμένουν οι δικοί του, χαρίζοντας νέα ντουλάπια για τους εργαζόμενους του υγειονομικού ιδρύματος.

«Ο Νίκο πάντα σκέφτεται το σπίτι του» είχε αναφέρει συγκινημένος ο πατέρας του, Ομάρ, το 2020, ποζάροντας δίπλα στη σύζυγό του, Μαριέλ. Η επιμονή της τελευταίας να σηκωθεί στα πόδια του ο γιος της όταν είχε δει τα όνειρά του να γίνει ποδοσφαιριστής να γκρεμίζονται, είχε μία ακόμη προέκταση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x