Stories

Ο Ολυμπιακός έχει βρει το… κουμπί του Λουτσέσκου

Ο Ολυμπιακός έχει την καλύτερη παράδοση ενάντια στον Ραζβάν Λουτσέσκου, καθώς είναι η μόνη ομάδα με διψήφιο αριθμό νικών κόντρα στον Ρουμάνο προπονητή!

Πιθανότατα είναι ο άνθρωπος που ανέλαβε την ομάδα την κατάλληλη στιγμή και την οδήγησε στην εκτόξευση. Όταν ο Ραζβάν Λουτσέσκου συμφώνησε να προπονήσει τον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 2017 είχε μπροστά του δύσκολο έργο και ο σοκαριστικός αποκλεισμός από την Έστερσουντ στα playoffs του Europa League δεν είχε αποτελέσει καλό οιωνό.

Ωστόσο, ο Ρουμάνος οδήγησε εντέλει τους Θεσσαλονικείς στην κατάκτηση δύο Κυπέλλων και φυσικά στο πολυπόθητο πρωτάθλημα το 2019 – το οποίο μάλιστα είχε έρθει δίχως ούτε μία ήττα.

Το 2021 ο Λουτσέσκου επέστρεψε στην Τούμπα και, μπορεί έκτοτε να μην έχει κατακτήσει κάποιο τρόπο όμως έχει καταφέρει να διατηρήσει την ομάδα του στην ελληνική ελίτ, προκαλώντας μεγάλα προβλήματα στο υπόλοιπο Big-4.

Αρκεί μία ματιά στα αποτελέσματα. Σε ματς ενάντια στον Παναθηναϊκό, ο Λουτσέσκου έχει 14 νίκες, τρεις ισοπαλίες και πέντε ήττες, ξεκινώντας από τη... Ραπίντ Βουκουρεστίου το 2006 στο Κύπελλο UEFA, συνεχίζοντας με την Ξάνθη μεταξύ 2014 και 2017 και εντέλει ως τεχνικός του ΠΑΟΚ.

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ: Έχει βρει το κουμπί του Λουτσέσκου

Αρκετά πιο μοιρασμένη η κατάσταση στις αναμετρήσεις με την ΑΕΚ, όπου ο Ρουμάνος έχει απόλυτη ισορροπία αποτελεσμάτων: Έξι νίκες, έξι ισοπαλίες και έξι ήττες. Μπορεί να μην πανηγύρισε ποτέ εναντίον της Ένωσης όταν βρισκόταν στον πάγκο της Ξάνθης, όμως από τότε που ανέλαβε τον «Δικέφαλο του Βορρά» τα πράγματα άλλαξαν – με τον 54χρονο τεχνικό να τρέχει κι ένα απίθανο αήττητο σερί δέκα ματς μεταξύ 2018 και 2022.

Όταν όμως έχουμε να κάνουμε με τον Ολυμπιακό, τον οποίο αντιμετωπίζει την Κυριακή (05/02) ο ΠΑΟΚ, εκεί τα νούμερα είναι αρκετά διαφορετικά. Βλέπετε, οι «ερυθρόλευκοι» είναι οι μόνοι με διψήφιο αριθμό νικών ενάντια στον Λουτσέσκου, καθώς σε 18 αγώνες έχουν έντεκα νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και τρεις μόλις ήττες!

Το ξεκίνημα του Ρουμάνου τεχνικού στην Ξάνθη ήταν ζόρικο όσον αφορά τις συναντήσεις με τους Πειραιώτες, καθώς όσο βρισκόταν στον πάγκο του ακριτικού συλλόγου, μέτρησε συνολικά επτά ήττες σε ισάριθμα ματς.

Το πρώτο ήταν το εκτός έδρας 3-1 του Ολυμπιακού τον Ιανουάριο του 2015, ενώ τον Μάρτιο επικράτησαν 2-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης». Λίγους μήνες αργότερα τον Μάιο, οι Πειραιώτες θα νικούσαν 3-1 στον τελικό του Κυπέλλου – με τους ακρίτες να καταφέρνουν να φτάσουν τόσο μακριά στον θεσμό μόλις στην πρώτη χρονιά του Λουτσέσκου στα Πηγάδια.

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ: Έχει βρει το κουμπί του Λουτσέσκου

Τις επόμενες δύο σεζόν, τα πράγματα δεν ήταν καλύτερα για την Ξάνθη, που ηττήθηκε κατά σειρά 3-1 εντός, 1-0 εκτός, 2-0 εντός και 2-0 εκτός από τους «ερυθρόλευκους».

Το 2017, ο Ρουμάνος προπονητής μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ, όπου ηττήθηκε εκ νέου στο πρώτο του ντέρμπι, με 1-0, στο Φάληρο.

Το ματς του Β’ γύρου κατέληξε σε ήττα στα... χαρτιά, καθώς το αντικείμενο που χτύπησε τον Όσκαρ Γκαρθία λίγο πριν τη σέντρα θα οδηγούσε στη ματαίωση του αγώνα της Τούμπας – σε ένα από τα πιο επεισοδιακά ντέρμπι, το οποίο εντέλει δεν ξεκίνησε ποτέ...



Για να φτάσουμε στην πρώτη νίκη του Λουτσέσκου εις βάρος του Ολυμπιακού, πρέπει να πάμε στον Σεπτέμβριο του 2018, όταν παρά τον καταιγισμό ευκαιριών, οι Πειραιώτες είδαν ένα αυτογκόλ του Βούκοβιτς να δίνει στον ΠΑΟΚ την τεράστια νίκη μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Στο ντέρμπι του Β’ γύρου, το επιβλητικό 3-1 του «Δικέφαλου του Βορρά» θα σφράγιζε την ανωτερότητα επί των Πειραιωτών και θα κλείδωνε σε έναν βαθμό τον τίτλο, που θα κατέληγε στον αήττητο ΠΑΟΚ λίγες εβδομάδες αργότερα.

Αυτό θα ήταν και το τέλος της πρώτης πορείας του Λουτσέσκου στους Θεσσαλονικείς, καθώς το καλοκαίρι του 2019 αποχώρησε για την Αλ Χιλάλ και θα επέστρεφε μία διετία αργότερα.

Και τότε το ξεκίνημα ενάντια στον Ολυμπιακό δεν θα ήταν το ιδανικό. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς... καλωσόρισε τον Ρουμάνο με νίκη, 2-1, στο Φάληρο, με το ματς της Τούμπας τον Ιανουάριο να μένει στο 1-1. Οι δύο ομάδες θα αντάμωναν και στα ημιτελικά του Κυπέλλου, όπου ο ΠΑΟΚ θα έπαιρνε την σπουδαία πρόκριση αλλά δίχως να νικήσει. Στο 0-0 το ματς της Θεσσαλονίκης, στο 1-1 μετά από παράταση η ρεβάνς, με τον «Δικέφαλο του Βορρά» να παίρνει το εισιτήριο για τον τελικό του ΟΑΚΑ χάρη στο εκτός έδρας γκολ του Τσόλακ.



Ακολούθησαν δύο ντέρμπι στα playoffs της Stoiximan Super League, με τον Ολυμπιακό να κλειδώνει τον τίτλο με διπλό (2-1) στην Τούμπα και εν συνεχεία να κάνει φιέστα μετά το εντός έδρας 1-1.

Εντέλει, για να φτάσουμε στην πρώτη νίκη του Λουτσέσκου επί του Ολυμπιακού στη δεύτερη θητεία του στον ελληνικό σύλλογο έπρεπε να έρθει το μεγάλο διπλό του περασμένου Οκτωβρίου, όταν το αυτογκόλ του Παπασταθόπουλου και το γκολ του Νάρεϊ διαμόρφωσαν το 2-1 υπέρ της ομάδας του Ρουμάνου.

Αυτό αποτελεί και το τελευταίο δείγμα γραφής, με τον 54χρονο προπονητή να ευελπιστεί ότι θα μπορέσει να καθοδηγήσει την ομάδα του στην τέταρτη νίκη του επί του συγκεκριμένου αντιπάλου. Όπως και να 'χει πάντως, τα νούμερα δείχνουν ότι ο Ολυμπιακός έχει σε έναν βαθμό τον... αέρα του Λουτσέσκου.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι στο 11-3-4 των Πειραιωτών, το ρεκόρ με Ξάνθη είναι 7-0-0, ενώ εκείνο με τον ΠΑΟΚ αρκετά πιο ισορροπημένο καοι συγκεκριμένα 4-4-3.

Αναλυτικά τα ματς του Λουτσέσκου με αντίπαλο τον Ολυμπιακό:



Πρωτάθλημα, 2014/15
Ξάνθη-Ολυμπιακός 1-3
Ολυμπιακός-Ξάνθη 2-0

Κύπελλο, 2014/15
Ολυμπιακός-Ξάνθη 3-1

Πρωτάθλημα, 2015/16
Ξάνθη-Ολυμπιακός 1-3
Ολυμπιακός-Ξάνθη 1-0

Πρωτάθλημα, 2016/17
Ξάνθη-Ολυμπιακός 0-2
Ολυμπιακός-Ξάνθη 2-0

Πρωτάθλημα, 2017/18
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-0
ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-3 (α.α.)

Πρωτάθλημα, 2018/19
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 0-1
ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 3-1

Πρωτάθλημα, 2021/22
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-1
ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-1

Κύπελλο, 2021/22
ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-0
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-1

Playoffs, 2021/22
ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-2
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-1

Πρωτάθλημα, 2022/23
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-2

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x