Stories

Η μεταμόρφωση του Μπερνάρ είναι η πρώτη «πινελιά» του Τερίμ στον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός αποκτά με τον καιρό την «ταυτότητα» του Φατίχ Τερίμ και σε αυτή υπογράφει ο μεταμορφωμένος και άκρως επιδραστικός Μπερνάρ.

«Ο Μπερνάρ είναι μάγος. Είναι ένας απίστευτος παίκτης, πολλές φορές βλέπει πράγματα που εγώ και κανείς άλλος δεν μπορεί μέσα στο γήπεδο».

Απλά και περιεκτικά ο Φώτης Ιωαννίδης αποτύπωσε την αγωνιστική παρουσία του Μπερνάρ. Όχι μόνο στο νικηφόρο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και τις γενικότερες εμφανίσεις του στη φετινή σεζόν. Κυρίως για αυτά που κάνει στις προπονήσεις και ουδείς από εμάς μπορεί να δει.

Ο Τερίμ «ξεκλείδωσε» τον καλό εαυτό του Μπερνάρ


Ο φορ του Παναθηναϊκού τον «ζει» καθημερινά στο προπονητικό κέντρο στο Κορωπί και γνωρίζει όσο λίγοι τις δυνατότητες ενός ποδοσφαιριστή, που έχει φτάσει στα ημιτελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου με την εθνική Βραζιλίας και μετράει 84 συμμετοχές με τη φανέλα της Έβερτον. Προφανώς έχει την καλύτερη «εικόνα» για τον Μπερνάρ. Αυτήν την εικόνα ήθελαν εναγωνίως να δουν οι φίλοι του «τριφυλλιού» στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και εκείνοι που τον επέλεξαν το καλοκαίρι του 2022 προσεγγίζοντάς τον με το ποσό των 2,5 εκατομμυρίων για μία διετία.

0

Στην πρώτη του χρονιά ο 31χρονος μέσος δεν έθελξε με την απόδοσή του και φυσιολογικά ξεκίνησε η συζήτηση για το εάν αξίζει να αμείβεται με τα παραπάνω χρήματα. Εύλογα λοιπόν το περασμένο καλοκαίρι υπήρξε η διχογνωμία για το εάν πρέπει να συνεχίσει στην ομάδα ή εάν θα πρέπει το συμβόλαιό του να δοθεί σε κάποιον άλλον.

Για καλή τύχη κυρίως του Παναθηναϊκού ο Μπερνάρ παρέμεινε στην Ελλάδα. Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής αντιλήφθηκε ότι πρέπει να δώσει περισσότερα, ανέβασε ρυθμό, «έδεσε» καλύτερα με τους συμπαίκτες του και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην προκριματική πορεία του «τριφυλλιού» μέχρι τους ομίλους του Europa League. Ο Μπερνάρ έκανε ένα νορμάλ πρώτο μισό μέχρι να γίνει η αλλαγή Γιοβάνοβιτς – Τερίμ. Μία αλλαγή που δεδομένα θα επηρέαζε άπαντες.

Η απελευθέρωση του Μπερνάρ «εκτοξεύει» επιθετικά τον Παναθηναϊκό


Εκείνος που επηρεάστηκε περισσότερο από όλους ήταν ο Μπερνάρ. Σαν να μεταμορφώθηκε στην καλύτερη εκδοχή του, με την πρώτη πραγματικά εντυπωσιακή εμφάνιση να έρχεται στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Παρακολουθώντας τον αγώνα του Ιανουαρίου δια ζώσης ήταν αδύνατο να μην ξεχωρίσεις τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή, διότι ο Τερίμ του άλλαξε ρόλο, τον «έβγαλε» από το καλούπι που τον είχε βάλει ο προκατοχός του. Ο Μπερνάρ έχει πιο ελεύθερο ρόλο, αφού «ξεκόλλησε» από τα άκρα ή τη θέση πίσω από τον φορ και κατεβαίνει χαμηλότερα σε μέτρα για να πάρει μπάλα και να «χτίσει» το συνδυαστικό παιχνίδι.



Γκολ όπως αυτά στο 0-1 της Τούμπας για το Κύπελλο και το 1-2 στο Φάληρο έχουν ένα κοινό στοιχείο. Ξεκινούν από τα πόδια του βραχύσωμου μέσου. Στη φάση της ανατροπής του σκορ στο «Γ. Καραϊσκάκης», πασάρει μέσα από τη μύτη της «βελόνας» για τον Τσέριν και μέσα σε εννέα δευτερόλεπτα βρίσκεται εντός περιοχής για να υποστηρίξει την επίθεση. Χάρη στην κίνησή του ο Παναθηναϊκός βγάζει φάση από… PlayStation, ενώ έχει πέντε παίκτες μπροστά από την εστία του Πασχαλάκη. Όσους έχει και ο Ολυμπιακός που αμύνεται εκείνη την ώρα!

Η αξιοποίηση του Βραζιλιάνου είναι η πρώτη «πινελιά» του Τούρκου προπονητή στον Παναθηναϊκό και κάπως έτσι ομορφαίνει το παιχνίδι της ομάδας. Ταχύτητα, ελάχιστες αλλά ουσιώδεις επαφές και σωστές τοποθετήσεις των παικτών στο γρασίδι συμβαίνουν λόγω δουλειάς, δεν μπορούν ωστόσο να συντονιστούν εάν δεν υπάρχει ο κατάλληλος «μαέστρος». Αυτόν τον ρόλο έχει δώσει ο Τερίμ στον άλλοτε παίκτη της Σαχτάρ και εκείνος τον δικαιώνει με ισορροπία, δημιουργία και ασίστ όπως αυτή στο 3-1.

«Θα τον απολαύσουμε όσο είναι εδώ. Θα πάω στο αεροδρόμιο για να μη φύγει και θα τον εκμεταλλευτώ όσο μπορώ», πρόσθεσε ο Φώτης Ιωαννίδης για τον συμπαίκτη του. Αναγνωρίζει το πόσο επιδραστικός μπορεί να είναι ο Μπερνάρ στα εναπομείναντα δέκα παιχνίδια και την ενδεχόμενη κατάκτηση του «νταμπλ». Αντιλαμβάνεται πια όπως και οι φίλοι της ομάδας το κενό που θα αφήσει μετά τη συμφωνία με την Ατλέτικο Μινέιρο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x