Stoiximan Super League

Ντέμης: «Εντυπωσιακός ο Παναθηναϊκός, γυάλιζε το μάτι του - Καλή σκέψη, αλλά δεν του βγήκαν τα δύο φορ του Μεντιλίμπαρ»

Το σχόλιο και η ανάλυση του Ντέμη Νικολαΐδη για το ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός.

Εντυπωσιασμένος από την εμφάνιση του Παναθηναϊκού στη νίκη του (1-3) επί του Ολυμπιακού στο «Γ. Καραϊσκάκης», έμεινε ο Ντέμης Νικολαΐδης.

Ο παλαίμαχος άσος σχολίασε και ανέλυσε στην εκπομπή του στη NOVA το ντέρμπι στο φαληρικό γήπεδο, κάνοντας ειδική μνεία στη νοοτροπία που έδειξαν οι «πράσινοι». Στάθηκε, δε, στη σκέψη του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να ξεκινήσει με δύο επιθετικούς, εξηγώντας πως ήταν καλή αλλά δεν βγήσε στον Βάσκο τεχνικό.

«Μου έμεινε η αντίδραση του Παναθηναϊκού και η εμφάνισή του. Ίσως η καλύτερη εμφάνιση φέτος, γιατί ήταν και τόσο σημαντικό το ματς. Μπήκαν μέσα με μια νοοτροπία και ένα ''θέλω'' ότι πρέπει να πάρω αυτό το ματς. Και το κατάφεραν και μας το έδειξαν ότι ήταν και δίκαιο το αποτέλεσμα βάσει απόδοσης. Εντυπωσιακή η εμφάνιση του Παναθηναϊκού κατά τη γνώμη μου.

Ήξερε ο Παναθηναϊκός -και αυτό έχει μεγάλη σημασία- ότι πρέπει να πάρει αυτό το ματς, αλλιώς οι πιθανότητες για το πρωτάθλημα λιγοστεύουν πάρα πολύ. Και αυτό που πρέπει να κρατήσουμε από το ματς του Παναθηναϊκού, εκτός από την απόδοση και μερικά ωραία γκολ, είναι η νοοτροπία με την οποία μπήκε στο ματς και ότι κατάφερε κόντρα και στη ροή του παιχνιδιού, διότι έμεινε πίσω στο σκορ, να πάρει αυτό το ματς τελικά εύκολα. Διότι δεν είναι μόνο ότι το γύρισε, είναι ότι έκανε το 1-3 και μετά δεν απειλήθηκε, μόνο με κάποια μακρινά σουτ.

Πώς λέμε ''γυάλιζε το μάτι τους''; Αυτό μου έβγαζε ο Παναθηναϊκός. Ήταν πιο αποφασιστικός και πιο φρέσκος, πιο δυνατός, στις μονομαχίες καλύτερος. Ήταν εντυπωσιακό ότι έμεινε πίσω στο σκορ και κατάφερε τόσο εύκολα και το γύρισε. Βέβαια, ήταν και ένας Ολυμπιακός, ο οποίος δεν ήταν στην καλύτερή του μέρα, ήταν κουρασμένος, έχει δουλειά ο Μεντιλίμπαρ. Περιμένω τέτοιες αποδόσεις και καλό τον Ολυμπιακό και σε άλλα ματς να μην είναι καλός. Είναι λογικό για μένα
», ανέφερε αρχικά συμπληρώνοντας για τον Παναθηναϊκό: «Δήλωσε ''παρών'' στο πρωτάθλημα. Γιατί, ξαναλέω, δεν θα μπορούσε να επανέλθει εάν έχανε. Θα ήταν πολύ δύσκολο. Και εάν τον ξαναδούμε έτσι; Το θέμα είναι να το κρατήσει. Μπορεί να το κρατήσει; Πράγμα πολύ δύσκολο, να παίξει τόσο καλά μια ομάδα. Εάν το κρατήσει, μιλάμε για πολύ ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα».







Επίσης, προσέθεσε: «Δεν περίμενα ούτε τόσο καλό τον Παναθηναϊκό ούτε τόσο κακό τον Ολυμπιακό. Αυτό που μου έκανε περισσότερη εντύπωση στο ματς είναι ότι δεν υπήρχε αντίδραση από τον Ολυμπιακό όταν έγινε το 1-3. Καμία αντίδραση, σαν να παραδόθηκε. Άλλη μία ομάδα, στην οποία έλλειψε η ενέργεια. Πολύ πιο γρήγορος, πιο αποφασιστικός ο Παναθηναϊκός. Με τον Πέρεθ να δίνει ρυθμό στο ματς σ' όλο το πρώτο ημίχρονο, για μένα ήταν από τους καλύτερους παίκτες του παιχνιδιού. Δίπλα του είχε παίκτες που τον βοήθησαν, ενώ από την άλλη μεριά ο Έσε δεν είχε παίκτες που τον βοήθησαν στα χαφ.

Ο Μεντιλίμπαρ σκέφτηκε να πιέσει τα στόπερ του Παναθηναϊκού βάζοντας δεύτερο επιθετικό. Καλή σκέψη πριν το ματς, στο παιχνίδι όμως είδαμε ότι δεν του βγήκε. Από τη μία, του έλειπε ένα χαφ και από την άλλη το να βάλεις ένα δεύτερο σέντερ φορ δίπλα στον Ελ Κααμπί, ο οποίος είναι ένας παίκτης που παίζει στον χώρο, τελικά του έκανε την αποστολή και τη ζωή πιο δύσκολη μέσα στο ματς. Διότι όταν δίπλα στον Ελ Κααμπί παίζει ένα άλλο σέντερ φορ, για παράδειγμα ο Ναβάρο, σημαίνει ότι έχει λιγότερους χώρους ο Ελ Κααμπί. Το να βάλεις ένα ακόμα σέντερ φορ, είναι εντελώς ένα άλλο ματς για τον άλλον φορ. Μου έχει τύχει και εμένα. Είναι άλλο ματς, όχι ότι είναι κακό, αλλά είναι άλλο παιχνίδι. Τρίτον, έλλειψε η φρεσκάδα και η ενέργεια στον Ολυμπιακό, όπως και στον ΠΑΟΚ
».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x