Stories

Ο Ράμος επιστρέφει στο σπίτι της Μπαρτσελόνα: Το ρεκόρ με τους μπλαουγκράνα και τα 91 γκολ παθητικό!

Ο Ράμος θα ηγηθεί της άμυνας της Σεβίλλης στο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νου», με τον Ισπανό αμυντικό να κουβαλά ένα φοβερό παρελθόν κόντρα στους «μπλαουγκράνα».

Η Μπαρτσελόνα υποδέχεται τη Σεβίλλη στο παιχνίδι που ανοίγει την αυλαία της 8ης αγωνιστικής της La Liga (29/09, 22:00) και αναμφίβολα το πρόσωπο της βραδιάς είναι ο Σέρχιο Ράμος.

Ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός το καλοκαίρι πήρε τη μεγάλη απόφαση να επιστρέψει στην ομάδα που έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο και το όνομά του γνωστό στον ποδοσφαιρικό πλανήτη, αψηφώντας τις αντιδράσεις των οπαδών, με τους οποίους είχε έρθει σε ρήξη μετά την αποχώρησή του για λογαριασμό της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο 37χρονος, πλέον, Ράμος κουβαλά μια τεράστια καριέρα γεμάτη από τίτλους και επιτυχίες σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο, ωστόσο θα μνημονεύεται (και) για τον εκρηκτικό του χαρακτήρα, ο οποίος έπιανε το… peak του σχεδόν κάθε φορά που απέναντι του έβλεπε τους «μπλαουγκράνα».

Στους αγώνες που η αδρεναλίνη και η ένταση έφτανε στα ύψη, οι δυνατές μονομαχίες κυριαρχούσαν και τα αίματα… άναβαν, ο Ράμος δήλωνε πάντα παρών και έγινε με τα χρόνια -όπως είναι εύκολα αντιληπτό- «κόκκινο πανί» στο στρατόπεδο των φίλων της Μπαρτσελόνα.

Όσον αφορά το αμιγώς αγωνιστικό κομμάτι, ο 37χρονος αντιμετώπισε την πρωταθλήτρια Ισπανίας 47 φορές στην καριέρα του με τη φανέλα της Σεβίλλης, αλλά -κυρίως- με της Ρεάλ Μαδρίτης. Οι ήττες του (22) είναι περισσότερες από τις νίκες (15) και τις ισοπαλίες (10), ενώ είδε 19 φορές την κίτρινη κάρτα και σε πέντε αναμετρήσεις αποβλήθηκε. Κατάφερε να πετύχει πέντε γκολ, ενώ μοίρασε και τρεις ασίστ.

Το αξιοσημείωτο των ματς του Ράμος με την Μπαρτσελόνα, ωστόσο, είναι ο αριθμός που είδε την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα των ομάδων του, καθώς 91 φορές (!) οι Ρεάλ Μαδρίτης και Σεβίλλη χρειάστηκαν να πάνε την μπάλα στη σέντρα. Αριθμός, δεδομένα, μεγάλος ωστόσο το ελαφρυντικό που μπορεί να του πιστωθεί είναι ότι «έπεσε» πάνω στις καλύτερες ομάδες που είχε ποτέ η Μπαρτσελόνα, με μεγάλο πρωταγωνιστή -χωρίς αμφιβολία- τον Λιονέλ Μέσι που είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Clasico με 26 τέρματα.
Ράμος: Το ρεκόρ του απέναντι στην Μπαρτσελόνα
Τα δεδομένα στην αποψινή αναμέτρηση είναι σαφώς διαφορετικά. Ο Ράμος φοράει τη φανέλα της Σεβίλλης, ο Μέσι δεν θα… υπάρχει στο γήπεδο, ενώ η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο Olimpic Lluis Companys και όχι στο «Καμπ Νου» που ανακαινίζεται. Η ευκαιρία, για την πρώτη μεγάλη στιγμή με τη Σεβίλλη στην επιστροφή του, είναι μεγάλη και ιδιαίτερα ελκυστική, θα καταφέρει να την εκμεταλλευτεί; Η απάντηση στο ερώτημα, σε λίγες ώρες στον αγωνιστικό χώρο του Μοντζουίκ…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x