Stories

Σάντι Μίνα: Από τα ρεκόρ, στο σκοτάδι του Μοχάκαρ

Ο Άρης κινείται για την απόκτηση του Σάντι Μίνα και το sport-fm.gr ξετυλίγει το κουβάρι της θορυβώδους ιστορίας του Ισπανού επιθετικού.

Ποδοσφαιρικά μιλώντας, ο Σάντι Μίνα αποτελεί περίπτωση που δύσκολα θα περιμέναμε να δούμε στη χώρα μας – πόσω μάλλον στα 27 του χρόνια.

Με μπόλικες παραστάσεις από το κορυφαίο επίπεδο, καθώς έχει περάσει όλη του την καριέρα στη La Liga και συγκεκριμένα στις Θέλτα και Βαλένθια, ο Μίνα αποτελεί μία εξαιρετική προσθήκη για κάθε ελληνικό σύλλογο. Όπως φυσικά και για τον Άρη, που συζητά για την απόκτησή του.

Γέννημα θρέμμα Γαλιθιάνος, ο Ισπανός επιθετικός πέρασε επτά χρόνια στις ακαδημίες της Θέλτα, άλλα δύο στην πρώτη ομάδα προτού μεταγραφεί στις «νυχτερίδες» το 2015 και εν συνεχεία μία ακόμη τριετία στο Βίγκο, όπου επέστρεψε το 2019.

Εν συνόλω, έχει να επιδείξει 85 γκολ σε 314 συμμετοχές σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ενώ διεθνής χρίστηκε σε επίπεδο Κ18, Κ19 και Κ21. Το ντεμπούτο του στα ισπανικά σαλόνια με τη γαλάζια φανέλα είχε έρθει τον Φεβρουάριο του 2013, με τον Μίνα να σκοράρει λίγους μήνες αργότερα, τον Σεπτέμβριο, στην ήττα με 3-2 από την Αθλέτικ Μπιλμπάο και να σπάει το ρεκόρ για τον νεαρότερο σκόρερ της Θέλτα στην κατηγορία.



Ήταν, βλέπετε, μόλις 17 ετών, εννέα μηνών και δέκα ημερών. Τον δε Απρίλιο του 2015, λίγο πριν φύγει για τη Βαλένθια, είχε πετύχει τέσσερα τέρματα στο 6-1 ενάντια στη Ράγιο Βαγιεκάνο, με αποτέλεσμα να γίνει ο μικρότερος σε ηλικία που κατάφερε κάτι τέτοιο σε αγώνα La Liga σε διάστημα... 80 ετών!

Τα δέκα εκατομμύρια ευρώ των «νυχτερίδων» το καλοκαίρι του '15 τον έστειλαν στο “Mestalla”, με τον Γαλιθιάνο να σκοράρει 42 φορές και να δίνει 19 ασίστ σε 150 συμμετοχές μέσα στην επόμενη τετραετία, παίζοντας μεταξύ άλλων και στο Champions League.



Παρ’ όλα αυτά, το τέλος του συμβολαίου του στη Βαλένθια τον βρήκε να επιστρέφει σε γνώριμα λημέρια, ως ελεύθερος – και ενώ ο Μάξι Γκόμες ακολουθούσε το αντίθετο δρομολόγιο.

Ο Μίνα επέστρεψε στο Βίγκο για τη Θέλτα, υπογράφοντας συμβόλαιο μέχρι το 2024. Λίγους μήνες αργότερα όμως, τον Δεκέμβριο του 2019, έσκασε η βόμβα...

Ο 23χρονος τότε επιθετικός βρέθηκε στο εδώλιο του κατηγορούμενου μαζί με τον άλλοτε συμπαίκτη του στο “Balaidos” και νυν παίκτη της Ίμπιζα, Νταβίντ Γολδάρ, για σεξουαλική επίθεση τον Ιούνιο του 2017!

Η ιστορία είχε ως εξής. Η καταγγέλλουσα, ισχυρίστηκε ότι 2,5 χρόνια πριν είχε κατευθυνθεί μαζί με τον Γολδάρ σε τροχόσπιτο στην περιοχή Μοχάκαρ, όπου προς έκπληξή της, βρέθηκε και ο Μίνα, γυμνός.

Σάντι Μίνα: Από τα ρεκόρ, στο σκοτάδι του Μοχάκαρ

Ο φορ της Θέλτα κατηγορείτο ότι παρενόχλησε σεξουαλικά την κοπέλα παρότι εκείνη του ξεκαθάρισε ότι δεν ήθελε να συνευρεθεί ερωτικά μαζί του, με τον Ισπανό φορ να επιμένει λέγοντάς της πως «μου αρέσεις και πρέπει να γίνει κάτι μεταξύ μας».

Το κατηγορητήριο ανέφερε ότι ο Μίνα είχε τοποθετήσει τα γεννητικά του όργανα στο στόμα της γυναίκας και εν συνεχεία είχε προβεί σε κολπική διείσδυση με τα χέρια του, προτού σταματήσει και της ζητήσει συγγνώμη!

Κάπως έτσι, ο Μίνα βρέθηκε κατηγορούμενος για ένα ειδεχθές έγκλημα, με τον Γολδάρ να εμπλέκεται άμεσα κι αυτός, καθώς κατηγορήθηκε ότι δεν έκανε τίποτα για να αποτρέψει τα όσα συνέβησαν. Η δίκη στην Αλμερία υπήρξε πολύκροτη, με την πλευρά της καταγγέλλουσας να υποστηρίζει τον Μάρτιο του 2022 ότι οι δύο ποδοσφαιριστές επιχείρησαν να δωροδοκήσουν με 400.000 ευρώ την κοπέλα προκειμένου να αποσύρει τις κατηγορίες.

Εντέλει, φτάσαμε στην 4η Μαΐου και τη δικαστική απόφαση, που επέβαλλε τετραετή φυλάκιση στον Μίνα, αποζημίωση στο θύμα ύψους 50.000 ευρώ αλλά και περιοριστικά μέτρα – τα οποία τον αποτρέπουν να πλησιάσει σε απόσταση 500 μέτρων το θύμα για τα επόμενα δώδεκα χρόνια.



Η καταδίκη ήταν για σεξουαλική κακοποίηση και όχι επίθεση, με αποτέλεσμα η ποινή φυλάκισης να μην φτάσει τα 8 με 9,5 χρόνια, όπως ζητούσε η πλευρά του θύματος. Ο δε Γολδάρ, απαλλάχθηκε.

Αμφότερες πλευρές προχώρησαν σε έφεση, το μέλλον της οποίας θα καθορίσει και το μέλλον του Σάντι Μίνα, εντός αλλά κυρίως εκτός γηπέδων. Η υπεράσπιση εξαρχής τόνιζε ότι υπήρξε συναίνεση στις ερωτικές πράξεις που έλαβαν χώρα μεταξύ Μίνα και θύματος και επιμένει στη γραμμή της...

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, η έκβαση της δίκης έφερε την καρατόμηση του παίκτη από τη Θέλτα. «Σεβόμαστε το δικαίωμα του παίκτη να υπερασπιστεί τον εαυτό του, αλλά πρέπει να πάρουμε μέτρα για να μην υπονομευτεί η εικόνα του συλλόγου και να μην πληγούν οι αξίες του» ανέφερε η σχετική ανακοίνωση, με τον Μίνα να έχει ακόμα δύο χρόνια συμβόλαιο και τους Γαλιθιάνους να ψάχνουν τρόπο να τον αποδεσμεύσουν...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x