Stories

Τελικός Κυπέλλου: Από τους 73.829 οπαδούς το 1984, στις 11 προσκλήσεις το 2021

Το sport-fm.gr θυμάται τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΑΕΛ μπροστά σε 73.829 θεατές και συγκρίνει το τότε με το σήμερα και τις 100 προσκλήσεις στο αποψινό Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ.

Αν και ακούστηκαν διάφορα το προηγούμενο διάστημα ακόμα και για την παρουσία 25.000 οπαδών Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ για τον φετινό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, τελικά η μεγάλη μάχη ανάμεσα «ερυθρόλευκους» και «ασπρόμαυρους» θα γίνει μπροστά σε περίπου 100 άτομα, ούτε καν συγγενείς και φίλους με λίγα λόγια.

Ουσιαστικά μιλάμε για 100 ονομαστικές προσκλήσεις, από τις οποίες η ΕΠΟ αποφάσισε να δώσει 11 σε κάθε φιναλίστ και να κρατήσει τις υπόλοιπες χοντρικά 80 για τις δικές τις… ανάγκες. Το γιατί συμβαίνει αυτό ενώ σε αρκετές χώρες της Ευρώπης παρευρέθηκαν στους τελικούς έστω και μερικές χιλιάδες θεατές είναι άλλο κομμάτι, που πιθανότατα δεν έχει καν απάντηση. Το σίγουρο είναι ένα, ότι το αποψινό παιχνίδι θα γραφτεί στην ιστορία μαζί το περσινό του Βόλου, ως οι τελικοί με τους λιγότερους θεατές στην ιστορία.

Μπορεί τα τελευταία χρόνια τα εισιτήρια να ήταν περιορισμένα για την αποφυγή επεισοδίων (φυσικά δεν αποφεύχθηκαν), όμως από πέρσι ο κορωνοϊός ήρθε να γράψει αρνητικό ρεκόρ. Όλα αυτά μάλλον έμοιαζαν ουτοπικά το 1984, όταν 73.829 φίλοι του ποδοσφαίρου παρακολούθησαν από κοντά την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την ΑΕΛ στο ΟΑΚΑ, σε μια παιχνίδι όπου οι «πράσινοι» αναδείχθηκαν τροπαιούχοι για εκείνη τη σεζόν με σκορ 2-0.

Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Οι 73.829 θεατές το 1984

Μάλιστα, είχαν καταφέρει να «καθαρίσουν» το ματς από νωρίς, αφού ο Θανάσης Δημόπουλος με κεφαλιά στο 18΄άνοιξε το σκορ, ενώ το σουτ του Κώστα Αντωνίου στο 39’ διπλασίασε τα τέρματα του «τριφυλλιού». Στην πραγματικότητα ο Παναθηναϊκός ήταν κυρίαρχος επιθετικά στον αγωνιστικό χώρο και εκμεταλλευόμενος την μεγάλη στήριξη των οπαδών του που γέμισαν το «Σπύρος Λούης», πανηγύρισαν την κατάκτηση του νταμπλ για τη σεζόν 83/84.

Από την άλλη πλευρά η ΑΕΛ, δεν μπόρεσε να φτάσει τα στάνταρ απόδοσης που είχε το 1982. Οι Θεσσαλοί στερήθηκαν τη βοήθεια του Γιάννη Βαλαώρα ενώ προέρχονταν από ένα ματς φωτιά κόντρα στον Ηρακλή. Όλα αυτά έδωσαν τη δυνατότητα στην ομάδα του Γιάτσεκ Γκμοχ να έχει εύκολο έργο, ενώ για την ιστορία το σκορ θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο αν είχε δοθεί στον Παναθηναϊκό πέναλτι στο 17’ και δεν ακυρωνόταν γκολ του στο 41’.

Παναθηναϊκός (Γιάτσεκ Γκμοχ): Θωμάς Λαφτσής, Κώστας Ταράσης, Νίος Καρούλιας, Γιάννης Κυράστας, Άνθημος Καψής, Γρηγόρης Παπαβασιλείου, Κώστας Μαυρίδης, Κώστας Αντωνίου, Γρηγόρης Χαραλαμπίδης (88’ Στέφανος Τασσόπουλος), Χουάν Ραμόν Ρότσα, Θανάσης Δημόπουλος (83’ Μιχάλης Γεροθόδωρος)

ΑΕΛ (Βάλτερ Σκότσικ): Γιώργος Πλίτσης, Τάκης Παραφέστας, Νίκος Πατσιαβούρας, Γιώργος Μητσιμπόνας, Γιάννης Γκαλίτσιος, Θοδωρής Βοτυρίτσας, Λάζαρος Κυριλίδης (46’ Σάκης Τσώλης), Χρήστος Ανδρεούδης, Μιχάλης Ζιώγας, Καζιμίρ Κμίετσικ (72’ Νίκος Γκαμπέτας), Κώστας Μαλουμίδης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x