Stories

Τις έχει… 500 και συνεχίζει: Το ασύλληπτο ρεκόρ νικών του Τόμας Μίλερ με την Μπάγερν Μονάχου!

Ο Τόμας Μίλερ έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Μπάγερν Μονάχου που φτάνει τις 500 νίκες σε επίσημα παιχνίδια και το sport-fm.gr καταγράφει όλες τις στιγμές-ορόσημα του Γερμανού θρύλου.

Ήταν μια από αυτές τις «πονηρές» πάσες που τόσο συχνά έχουμε δει από τον Τόμας Μίλερ: στο 45ο λεπτό του πρόσφατου εντός έδρας αγώνα της Μπάγερν Μονάχου εναντίον της Γκλάντμπαχ, ο Γερμανός επιθετικός πέρασε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι στον Αλεξάνταρ Πάβλοβιτς ο οποίος την έστειλε… συστημένη στα δίχτυα του Μόριτς Νίκολας.

Μετά το απρόσμενο προβάδισμα των «πουλαριών», ο Μίλερ επανέφερε την ομάδα του στο ματς, μέχρι που οι Χάρι Κέιν στο 70’ και Ματίας Ντε Λιχτ στο 86’ «καθάρισαν», δίκαια, την νίκη για τους Βαυαρούς, διαμορφώνοντας παράληλλα το τελικό 3-1.

Αυτοί, ωστόσο, δεν ήταν «τρεις ακόμα βαθμοί» για τον 34χρονο άσο της Μπάγερν. Αντιθέτως, επρόκειτο για μια πολύ ιδιαίτερη νίκη! Μια αξιοσημείωτη επιτυχία…



Βλέπετε, χάρη σε αυτήν, ο Μίλερ έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής της πρωταθλήτριας Γερμανίας που έφτασε τις 500 νίκες σε επίσημα παιχνίδια, όλων των διοργανώσεων!

Η ώρα για το πιο μεγάλο «παράσημο» και το επόμενο highlight σε μια ούτως ή άλλως εξαιρετική καριέρα, γεμάτη από τίτλους και διακρίσεις ήρθε, λοιπόν, για τον παίκτη… συνώνυμο της σύγχρονης Μπάγερν και το sport-fm.gr θυμάται τις στιγμές-ορόσημα αυτής της πορείας μέχρι να γίνει 500άρης.

Οι «σταθμοί» του Μίλερ


Το ξεκίνημα της επαγγελματικής καριέρας του, τον Αύγουστο του 2008 και ενώ ήταν μέλος της Ακαδημίας της Μπάγερν, δεν έγινε με το… δεξί. Τουναντίον, περιλάμβανε μια ισοπαλία 2-2 απέναντι στο Αμβούργο.

Για να αποζημιωθεί, πάντως, και μάλιστα με το παραπάνω στις τέσσερις επόμενες εμφανίσεις του, τις οποίες κατάφερε να συνδυάσει με νίκες και θα τις θυμάται… για πάντα.

Απόλυτα λογικά, καθώς ο Μίλερ πέτυχε το πρώτο του γκολ στο εντυπωσιακό 7-1 της Μπάγερν επί της Σπόρτινγκ Λισαβόνας τον Μάρτιο του 2009, στο ντεμπούτο του στο Champions League!



«Ο Μίλερ παίζει πάντα», ήταν το… μότο που καθιερώθηκε έκτοτε στην γερμανική ομάδα και, στις 17 Απριλίου του 2012, σε ηλικία μόλις 22 ετών, πανηγύρισε την 100η του νίκη μαζί της. Στο θρυλικό 2-1 απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, στα ημιτελικά της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διασυλλογικής διοργάνωσης του πλανήτη.

Η νίκη υπ’ αριθμόν 200 ακολούθησε σχεδόν 2,5 χρόνια μετά, στις 16 Δεκεμβρίου του 2014 για την ακρίβεια. «Θύμα» του αυτή την φορά η Φράιμπουργκ που… υπέκυψε με 2-0, ενώ η 300η καταγράφηκε στις 27 Ιανουαρίου του 2018 και την εντυπωσιακή επικράτηση της ομάδας του με 5-2 κόντρα στην Χόφενχαϊμ!

Όσο για την 400η νίκη; Αυτή ήρθε νωρίτερα από κάθε άλλη, με τον Μίλερ να χρειάζεται λιγότερα από δύο χρόνια: στις 3 Νοεμβρίου του 2020, με το επιβλητικό 6-2 της Μπάγερν με την Ζάλτσμπουργκ για το Champions League.

Πλέον, από το περασμένο Σάββατο (03/02), έφτασε στην πέμπτη εκατοντάδα νικών και έγραψε και ακόμα σελίδα στο βιβλίο της ιστορίας του με την ομάδα της γενέτειρας του…

Με… μέταλλο πρωταθλητή, έγινε συλλέκτης τίτλων


Ο Τόμας Μίλερ, πολύ απλά, γνωρίζει πολύ καλά, για την ακρίβεια καλύτερα από κάθε άλλον το πως να παίρνει νίκες. Στην Bundesliga συγκεκριμένα, με 332 «τρίποντα», ο ζωντανός θρύλος της Μπάγερν είναι μαζί με τον συμπαίκτη του Μάνουελ Νόιερ, ο κάτοχος του σχετικού ρεκόρ στην ιστορία του γερμανικού ποδοσφαίρου!

Διαθέτει μια νοοτροπία που είναι συνυφασμένη με την επιτυχία, δούλεψε όμως σκληρά για να την αποκτήσει και να φτιάξει το «μέταλλο» του πρωταθλητή. Μόνο τυχαίο, συνεπώς, δεν είναι το γεγονός ότι είναι και ο μοναδικός ποδοσφαιριστής με 12 κατακτήσεις στην Bundesliga!
Γενικότερα, δε, στην διάρκεια της εποχής του, ο Μίλερ ήταν πάντοτε άμεσα εμπλεκόμενος στις σημαντικές και μεγάλες επιτυχίες της πολυπρωταθλήτριας Γερμανίας.



Για του λόγου το αληθές, από τους 20 τελικούς σε όλες τις διοργανώσεις επί των ημερών του, ο ίδιος ήταν στον αγωνιστικό χώρο στους… 19! Οι δύο κατακτήσεις της «κούπας με τα αυτιά», το 2013 και το 2020, αναμφίβολα συνιστούν τον κολοφώνα της επιτυχίας του.

Από κοντά και τα έξι Κύπελλα Γερμανίας, μαζί με τα δύο Ευρωπαϊκά Super Cup, τα οκτώ γερμανικά Super Cup, καθώς και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων του 2013. Μόνο ο αντίστοιχος τίτλος τον Φλεβάρη του 2021 του… ξέφυγε, αφού λόγω κορωνοϊού, αναγκάστηκε να παίξει μόνο στον ημιτελικό της διοργάνωσης…

Γκολ, ασίστ, καθοδήγηση, τα πάντα όλα…


Είναι πρακτικά απίθανο να μπορέσει κάποιος να παρουσιάσει τέτοια ισορροπία, σε αγωνιστικό και πνευματικό επίπεδο, να διατηρήσει «χαμηλό» προφίλ ταυτόχρονα εκτός γηπέδου, όντας αγαπητός στην κερκίδα και να μην «κερδίσει» τη δυνατότητα να έχει απόλυτη επιρροή και στην ομάδα του.

Σε 690 παιχνίδια σε όλες τις επίσημες διοργανώσεις, ο Μίλερ έχει σημειώσει 237 γκολ και παράλληλα έχει δώσει άλλες 214 ασίστ. Πέτυχε, δε, το νικητήριο τέρμα για λογαριασμό της Μπάγερν ούτε λίγο ούτε πολύ… 70 φορές!



Και, παρότι, στην περίπτωση που έγινε 500άρης, δεν πέτυχε ο ίδιος το τέρμα που έμελλε να κρίνει την αναμέτρηση, εντούτοις με την έβδομη φετινή του ασίστ στην τρέχουσα Bundesliga και την ισοφάριση του Πάβλοβιτς, αποδείχτηκε εκ νέου καθοριστικός.



Μέχρι την επόμενη φορά που αυτό το γελαστό, ελαφρώς ατσούμπαλο παιδί από τις βαυαρικές Άλπεις, θα συνεχίσει το… success story του με την φανέλα της Μπάγερν Μονάχου. Έως το καλοκαίρι του 2025, άλλωστε, έχει μπροστά του όλο τον χρόνο για να τα καταφέρει. Ακόμα και να φτάσει τις 600 νίκες! Αμφιβάλλετε;

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x