Stories

Μάικ Τζέιμς: Τα πειθαρχικά παραπτώματα από την.. τζαμαρία του ΟΑΚΑ μέχρι την Ούνιξ Καζάν

Το «κόψιμο» του Μάικ Τζέιμς από τα επόμενα ματς της ΤΣΣΚΑ κατόπιν απόφασης του Δημήτρη Ιτούδη ήρθε να προστεθεί στα... μπόλικα πειθαρχικά ζητήματα στην καριέρα του Αμερικανού γκαρντ.

Τζέιμς: Οι ιστορίες του με πειθαρχικά παραπτώματα

Ο Μάικ Τζέιμς βρίσκεται για τρίτη φορά μέσα στην τρέχουσα σεζόν στα πρόθυρα της εξόδου από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, μετά το νέο επεισόδιο που έλαβε χώρα μεταξύ εκείνου και του Δημήτρη Ιτούδη στο ματς με την Ούνιξ Καζάν το Σάββατο (27/3). Η ρωσική ομάδα ανακοίνωσε την Δευτέρα (29/3) πως ο Αμερικανός γκαρντ τίθεται εκτός ομάδας για τα επόμενα παιχνίδια, κατόπιν απόφασης του Έλληνα κόουτς.

Το πειθαρχικό ζήτημα αυτό έρχεται να προστεθεί στην μακρά λίστα των εξωαγωνιστικών ζητημάτων που έχουν λάβει χώρα στην καριέρα του πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού και του Κολοσσού Ρόδου. Ενός μπασκετμπολίστα που όσο εκρηκτικός είναι μέσα στο παρκέ, καθιστώντας δύσκολη την αντιμετώπισή του από οποιονδήποτε αντίπαλο, άλλο τόσο είναι και εκτός αυτού, προκαλώντας προβλήματα στις εκάστοτε ομάδες του αλλά και στην ίδια την καριέρα του, η οποία δεν μπορεί να προβλεφθεί σε ποιο σημείο θα είχε φτάσει αν ο Τζέιμς είχε πιο συνεργάσιμο χαρακτήρα.

Οι ιστορίες του Μάικ Τζέιμς, που έχουν φέρει στα άκρα τις σχέσεις του με τον εκάστοτε σύλλογό του, ξεκινούν από το 2016 και το πρώτο διάστημα της παρουσίας του στον Παναθηναϊκό και φτάνουν μέχρι τις τρεις φορές που έχει βρεθεί φέτος στην πόρτα της εξόδου της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Παναθηναϊκός - Οκτώβριος 2016: Ο τραυματισμός από σπάσιμο τζαμαρίας στο ΟΑΚΑ
Ο Τζέιμς έχει μόλις λίγο καιρό αποκτηθεί από τον Παναθηναϊκό, με τις αγωνιστικές υποχρεώσεις των πρασίνων να μην έχουν ξεκινήσει ακόμα σε Euroleague και ελληνικό πρωτάθλημα. Στη διάρκεια προπόνησης στο ΟΑΚΑ, ο Αργύρης Πεδουλάκης στέλνει τον Αμερικανό στα αποδυτήρια κι εκείνος εκτονώνεται με γροθιά σε τζαμαρία του γηπέδου, με αποτέλεσμα να υποστεί βαρύ θλαστικό θραύσμα στο δεξί χέρι και να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για δύο μήνες, πριν καν αγωνιστεί με το «τριφύλλι».


Παναθηναϊκός – Απρίλιος 2017: Όταν δεν μπήκε στο περιβόητο πούλμαν μετά την Φενέρμπαχτσε
Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, αποφασίζει να επιστρέψει η ομάδα από την Κωνσταντινούπολη μετά τον αποκλεισμό από την Φενέρμπαχτσε όχι με αεροπλάνο, αλλά με πούλμαν. Ο Μάικ Τζέιμς είναι μέσα στους τέσσερις παίκτες (μαζί με Φώτση, Σίνγκλετον και Γκάμπριελ) που αντιδρούν στο «καψώνι» και δεν μπαίνουν στο πούλμαν για να γυρίσουν στην Αθήνα. Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ απειλεί όσους δεν συμμορφώθηκαν με την εντολή του με διακοπή συμβολαίου, κάτι που τελικά πάντως δεν συμβαίνει.


Παναθηναϊκός – Ιούνιος 2017: Η φιέστα πρωταθλήματος και η… Μύκονος
Ο Παναθηναϊκός έχει μόλις κατακτήσει το πρωτάθλημα μέσα στο ΣΕΦ και στα αποδυτήρια κανονίζουν μέσα σε πανηγύρια τα σχετικά με την φιέστα στο ΟΑΚΑ την επόμενη μέρα. Μόνο που ο Μάικ Τζέιμς ανακοινώνει ότι δεν μπορεί να παραβρεθεί στους εορτασμούς, γιατί έχει κλείσει εισιτήρια για να πάει στη Μύκονο. Τελικά, με παρέμβαση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου ο Αμερικανός πείθεται να μείνει στην Αθήνα, παίρνει μέρος στη φιέστα και αναχωρεί το επόμενο πρωί για το «νησί των ανέμων».

Αρμάνι Μιλάνο – Νοέμβριος 2018: Η έντονη διαφωνία σε time-out με το σύστημα του Πιανιτζιάνι
Μπορεί να έμεινε μόνο ένα χρόνο στο Μιλάνο, αλλά ήταν κι αυτό ικανό διάστημα να απασχολήσει για εξωαγωνιστικούς λόγους. Σε ματς της Αρμάνι για την 10η αγωνιστική της Euroleague κόντρα στην Ζαλγκίρις στη Λιθουανία, ο Σιμόνε Πιανιτζιάνι κάλεσε time-out και έβγαλε το πινακάκι για να δείξει το σύστημα που θα ακολουθούσε η ομάδα του. Τα όσα έδειξε όμως δεν βρήκαν σύμφωνο τον Τζέιμς, που φρόντισε να το εκφράσει με έντονο τρόπο. Μάλιστα χρειάστηκε η επέμβαση του συμπαίκτη του Κάλεμπ Ταρζέφσκι για να μην πάρει έκταση το θέμα.



ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Νοέμβριος 2020: Εκτός αποστολής κόντρα στην Μπασκόνια
Το πρώτο φετινό επεισόδιο Ιτούδη-Τζέιμς συνέβη λίγους μήνες μετά την ανανέωση του πλουσιοπάροχου συμβολαίου του Αμερικανού στους Ρώσους. Οι δύο άνδρες είχαν διένεξη σε προπόνηση της «αρκούδας» και ο Έλληνας προπονητής άφησε τον πιο ακριβό παίκτη του ρόστερ του εκτός 12άδας στο ματς με την Μπασκόνια για την Εuroleague. Η «φωτιά» κράτησε για μερικές μέρες, με τον Τζέιμς να επιστρέφει στη νίκη κόντρα στην Ζαλγκίρις με εμφάνιση MVP και το θέμα να λήγει.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Ιανουάριος 2021: Η μη παραχώρηση άδειας για την κηδεία του παππού του
Τον προηγούμενο Ιανουάριο ο Τζέιμς έφτασε μια ανάσα από το τέλος της θητείας του στην ΤΣΣΚΑ, με την ανατροπή της κατάστασης και την τελική παραμονή του να αποτελεί έκπληξη. Η ομάδα δεν του παραχώρησε άδεια, όπως ειπώθηκε, για να παραστεί στην κηδεία του παππού του στις ΗΠΑ και στα αποδυτήρια των Ρώσων μετά την εντός έδρας ήττα από την Φενέρμπαχτσε προκλήθηκε νέο επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον Αμερικανό. Ο Ιτούδης τον έθεσε ξανά εκτός ομάδας για το παιχνίδι με την Άλμπα Βερολίνου, ο Τζέιμς έκανε unfollow τους πάντες, ομάδα και συμπαίκτες, στο instagram και άπαντες σχεδόν θεωρούσαν δεδομένο το διαζύγιο. Αυτό τελικά δεν επήλθε ούτε τότε, με την ελπίδα να μην υπάρξει τρίτη και φαρμακερή.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Μάρτιος 2020: Η τρίτη και… φαρμακερή (;)
Μόλις στο τρίτο λεπτό συμμετοχής του Μάικ Τζέιμς στον αγώνα απέναντι στην Ούνιξ Καζάν (27/3), ο Δημήτρης Ιτούδης κάλεσε time-out και στη διάρκειά του έστειλε τον Τζέιμς στα αποδυτήρια. Στη συνέντευξη Τύπου ξεκαθάρισε για ακόμη μια φορά ότι σε ζητήματα πειθαρχίας δεν κάνει υποχωρήσεις και δυο ημέρες μετά (29/3) η ΤΣΣΚΑ ανακοίνωσε ότι ο «εκρηκτικός» εντός και εκτός γηπέδου παίκτης τίθεται για ακόμα μια φορά εκτός ομάδας. Είναι η τρίτη φορά μέσα στη σεζόν που ο Αμερικανός τίθεται εκτός και μένει να φανεί αν θα είναι και η φαρμακερή, με τα playoffs της Euroleague να πλησιάζουν και την ΤΣΣΚΑ να τον έχει αγωνιστικά μεγάλη ανάγκη.

Σημειώνεται ότι ο Αμερικανός γκαρντ που μετακόμισε το 2019 στη Μόσχα, υπέγραψε το καλοκαίρι του 2020 πρόωρη επέκταση συμβολαίου με την ΤΣΣΚΑ μέχρι το 2023.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x