Stories

Η επιστροφή του οξύθυμου Ζντοβτς στο ΣΕΦ μετά τις… παραλίγο σφαλιάρες

Ο γνωστός για τα ξεσπάσματά του Γιούρι Ζντοβτς, επιστρέφει στο ΣΕΦ ως αντίπαλος για πρώτη φορά, μετά το… εκρηκτικό επεισόδιο που είχε με τον Τορίν Γκριν ως προπονητής της ΑΕΚ το 2016.

Μετά από ένα κακό ξεκίνημα στις δύο πρώτες αγωνιστικές της Ευρωλίγκας, η Ζαλγκίρις Κάουνας προχώρησε σε μια κίνηση που εξέπληξε πολλούς, με την πρώτη αλλαγή προπονητή από ομάδας της διοργάνωσης στη σεζόν. Ο Μάρτιν Σίλερ λοιπόν, αποχώρησε από τους Λιθουανούς, με τη θέση του να αναλαμβάνει ο «δικός μας» Γιούρι Ζντοβτς. Ο Σλοβένος είχε περάσει ως παίκτης από την Ελλάδα για λογαριασμό του Πανιωνίου και του Ηρακλή, ενώ ως προπονητής θήτευσε στον «γηραιό» και την ΑΕΚ.

Σε λίγες ώρες, είναι έτοιμος να επιστρέψει για πρώτη φορά στο ΣΕΦ μετά το 2016, για το ματς της 4ης αγωνιστικής κόντρα στον Ολυμπιακό. Η τελευταία του παρουσία παρόλα αυτά έχει μείνει αξέχαστη, όχι όμως για καλό λόγο. Συγκεκριμένα η «Ένωση» αντιμετώπιζε τους Πειραιώτες για τα playoffs του πρωταθλήματος και με το σκορ στο 28-27, ο Ζντοβτς αποφάσισε να τραβήξει εκτός παρκέ τον Τορίν Γκριν, αφού δεν ήταν ικανοποιημένος με την εικόνα του, βάζοντάς του τις φωνές, ενώ πρώτα τον είχε τραβήξει κάπως άγαρμπα.

Ο Αμερικανός θέλησε να αποφύγει την ένταση μπροστά σε όλους και αποφάσισε να κάτσει στον πάγκο, παρά το γεγονός ότι ο έμπειρος κόουτς συνέχισε να του τα «χώνει» και το ξανακάλεσε να έρθει μπροστά του. Μια κουβέντα ο ένας, μια κουβέντα, ένα «άντε γαμ...» του Γκριν και ο Ζντοβτς ξέφυγε, απλώνοντας το χέρι για να χτυπήσει τον παίκτη του! Οι ψυχραιμότεροι μπήκαν μπροστά και τους χώρισαν, με τον παίκτη να φεύγει για τα αποδυτήρια και από εκεί με ταξί στο ΟΑΚΑ για να μην υπάρξουν χειρότερα.

Δείτε το βίντεο:



Παρόλα αυτά, δεν ήταν η μοναδική φορά που ο νέος προπονητής της Ζάλγκιρις ξεπέρασε τα όρια όσο ήταν στην ΑΕΚ, νωρίτερα μάλιστα από το περιστατικό στο ΣΕΦ. Τον Ιανουάριο του ίδιου έτους στην έδρα του Αρκαδικού, έβγαλε αλλαγή τον Κούπερ ο οποίος αντέδρασε έντονα, με τον Ζντοβτς να κινείται απειλητικά και να τον στέλνει με φωνές στα αποδυτήρια. Τέλος, τον Φεβρουάριο του 2016 σε ένα ματς στο ΟΑΚΑ με τη Νέα Κηφισιά, τα έψαλλε στον Μπράουν και πήγε να του... κολλήσει κεφάλι όταν αυτός του μίλησε.

Όλα αυτά δεν έχουν ξεχαστεί, κάτι που αποδείχθηκε και όταν παρουσιάστηκε προ ημερών στο Κάουνας, με τους δημοσιογράφους να τον ρωτούν για τα ξεσπάσματά του, με τον ίδιο να απαντά πως:

«Προσπαθώ να αποφεύγω τα ξεσπάσματα αυτά. Δουλεύω πάνω σε αυτό με τον εαυτό μου. Τα τελευταία χρόνια δεν είχα τέτοια περιστατικά. Δεν νιώθω πως δείχνω ασέβεια στους παίκτες και όταν ξεπερνώ τα όρια πάντα απολογούμαι.

Δεν έχω πρόβλημα, ακόμη κι αν ένας παίκτης φωνάξει σε μένα. Ο αθλητισμός είναι γεμάτος συναισθήματα και είναι αδύνατο να τον καταλάβεις χωρίς τέτοια. Τέτοιες καταστάσεις μάς κάνουν πιο δυνατούς. Φυσικά τα πράγματα αλλάζουν, έχει έρθει μια νέα γενιά και πρέπει να δουλέψει ο καθένας με τον εαυτό του για να το καταλάβει».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x