Stories

Φίλιπ Ζινκερνάγκελ: Ο πολυθεσίτης που κάνει την «καλύτερη δουλειά του κόσμου»

Ο Φίλιπ Ζινκερνάγκελ προβάρει τη φανέλα του Ολυμπιακού και το sport-fm.gr καταγράφει τα πεπραγμένα του 27χρονου επιθετικού.

Στα 27 του χρόνια, τα οποία έκλεισε τον προηγούμενο Δεκέμβριο, ο Φίλιπ Ζινκερνάγκελ έχει περάσει μέχρι τώρα από έξι ομάδες.

Όλες, στον ευρωπαϊκό Βορρά, με Κόγκε, Χέλσινγκορ και Σοντερίσκε να τον... χαίρονται στην πατρίδα του, τη Δανία, τη Μπόντο/Γκλιμτ να τον βοηθά να εκτοξευτεί και τις Γουότφορντ, Νότιγχαμ Φόρεστ να του δίνουν την ευκαιρία να αγωνιστεί στα αγγλικά γήπεδα.

Τώρα, ο Δανός μεσοεπιθετικός ετοιμάζεται για την πρώτη του εμπειρία από... τον Νότο, με τον Ολυμπιακό να έχει κλείσει τον ποδοσφαιριστή που ανήκει στις «σφήκες» έναντι ποσού που θα ξεπεράσει τα δύο εκατομμύρια ευρώ.

Ο Σκανδιναβός θα γίνει ο τέταρτος παίκτης από τη Δανία που θα παίξει στους «ερυθρόλευκους», μετά τους Νιλς Σόρενσεν, Μπεντ Κρίστενσεν και Ντένις Ρόμενταλ, έχοντας την ευκαιρία να αγωνιστεί ξανά και στην Ευρώπη – κάτι που κατάφερε μονάχα με τη Γκλιμτ, το 2019.

Ζινκερνάγκελ: Ο πολυθεσίτης που κάνει την καλύτερη δουλειά

Ποιος είναι όμως ο ντελικάτος μεσοεπιθετικός με το μακροσκελές όνομα που είναι ήδη στη χώρα μας για να ενισχύσει την γραμμή κρούσης του Ολυμπιακού;

Ο Φίλιπ Ζινκερνάγκελ δεν αγάπησε εξαρχής το ποδόσφαιρο. Σαν παιδί, ασχολείτο με το τένις, ωστόσο βλέποντας δύο από τα τέσσερα τα αδέρφια του να παίζουν μπάλα, επηρεάστηκε και άρχισε και αυτός, σε ηλικία 6-7 ετών.

«Το πρώτο μου ίνδαλμα ήταν ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, προσπαθούσα σαν πιτσιρικάς να σεντράρω όπως εκείνος. Μετά μου άρεσαν και οι Κριστιάνο Ρονάλντο, Χατέμ Μπεν Αρφά» είχε δηλώσει σχετικά με τους ήρωες των νεανικών του χρόνων.

Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε στη γενέτειρά του, την Κοπεγχάγη, πηγαίνοντας αρχικά στα τμήμα υποδομής της ΚΒ και ακολούθως σε εκείνα της ομώνυμης, μεγάλης ομάδας της πρωτεύουσας. Το 2010, σε ηλικία 16 ετών... μετακόμισε στη Νόρτζελαντ, σύλλογο που φημίζεται για τις ακαδημίες του. Κι αυτό κατόπιν δικής του πρωτοβουλίας. «Με είχε ρωτήσει πού θα μπορούσε να πάει για να βελτιωθεί» αποκάλυψε ο πατέρας του, Τόρμπεν, μετά από χρόνια.

Ζινκερνάγκελ: Ο πολυθεσίτης που κάνει την καλύτερη δουλειά

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος Κ19 το 2013 αποτέλεσε το κύκνειο άσμα του στην ομάδα, με την Κόγκε να τον αποκτά ως ελεύθερο και να του δίνει την ευκαιρία να αγωνιστεί για πρώτη φορά σε επαγγελματικό πρωτάθλημα – αν και στη Β’ κατηγορία.

Εκεί μέτρησε δύο σεζόν, με έξι τέρματα και τρεις ασίστ σε 61 συμμετοχές, προτού μετακομίσει σε μία άλλη ομάδα της 1.Division – τη Χέλσινγκορ. Εκεί άρχισε να δείχνει περισσότερα δείγματα των ικανοτήτων του (31/5/6), με τη Σοντερίσκε να τον αποκτά μέσα σε έναν χρόνο και να τον... προβιβάζει στη Superliga.

«Τον παρακολουθούμε καιρό και μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις τις επίθεσης» ανέφεραν τότε, το 2016, οι άνθρωποι του συλλόγου, με τον Ζινκερνάγκελ να έχει παίξει, όντως, τόσο στα άκρα, όσο και ως δεύτερος επιθετικός κατά τη διάρκεια της τριετίας του στα γήπεδα της Β’ κατηγορίας.

Ζινκερνάγκελ: Ο πολυθεσίτης που κάνει την καλύτερη δουλειά

Η προσαρμογή στη μεγάλη κατηγορία ήταν δύσκολη. Την πρώτη του χρονιά εκεί, μέτρησε 28 συμμετοχές με ένα γκολ και δύο ασίστ, ενώ τη σεζόν 2017/18 είχε 22, τέσσερα και τρία αντίστοιχα – ενώ μέτρησε και δύο ματς με τη Β’ ομάδα.

Κάπου εκεί, το 2018, ήρθε η... ξενιτιά. Τον Μάρτιο του 2018, η νορβηγική Μπόντο/Γκλιμτ έδωσε 200.000 ευρώ στους Δανούς για να αποκτήσει τον 22χρονο τότε μεσοεπιθετικό. Η νεοφώτιστη τότε Γκλιμτ δεν είχε γίνει ακόμη η ομάδα που θα... μοίραζε εξάρες στη Ρόμα και θα πανηγύριζε τίτλους.

Παίζοντας ως δεξί εξτρέμ, ο ταχύτατος Ζινκερνάγκελ μέτρησε επτά γκολ και μοίρασε δύο ασίστ σε 27 αγώνες την πρώτη του χρονιά, με τη Γκλιμτ να τερματίζει 11η. Την επόμενη σεζόν βελτιώθηκε, καταγράφοντας έξι τέρματα και δέκα ασίστ σε 31 ματς – ενώ η ομάδα του βελτιώθηκε κι αυτή δραματικά, τερματίζοντας 2η και εξασφαλίζοντας την έξοδο στο Europa League.



Το 2020, ήρθε η εκτόξευση σε όλα τα επίπεδα. Η Μπόντο/Γκλιμτ τρόμαξε κόσμο, κατακτώντας το πρωτάθλημα με 19 βαθμούς διαφορά και 103 γκολ υπέρ, με τον 24χρονο πλέον ποδοσφαιριστή να σκοράρει 19 φορές και να μοιράζει... 24 ασίστ σε 28 αγώνες, βάζοντας φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στην τρομερή σεζόν της ομάδας του!

Μεταξύ άλλων, πέτυχε και τρία γκολ στα ματς των προκριματικών με τη Ζαλγκίρις (1-0, 2-2), με την ομάδα του να αποκλείεται εν συνεχεία από τη Μίλαν. Εκεί ήταν που εξασφάλισε τη μεταγραφή του και ο συμπαίκτης του, Γενς Πέτερ Χάουγκε, με τον Ζινκερνάγκελ να αργεί λίγο παραπάνω.

Τον χειμώνα, η Γουότφορντ τον έκανε δικό της φέρνοντάς τον στην Αγγλία και τη Championship. «Ήρθα με την κοπέλα μου, το lockdown που επιβλήθηκε δεν βοήθησε γιατί δεν μπορούσε κανείς να μας επισκεφτεί» είχε πει για την αλλαγή περιβάλλοντος και τη μεταγραφή του στις «σφήκες», εξηγώντας βέβαια πως «από την άλλη, κάνω την καλύτερη δουλειά στον κόσμο. Πληρώνομαι για να παίζω μπάλα. Για άλλους ανθρώπους, ήταν πολύ πιο δύσκολα τα πράγματα αυτήν την περίοδο».



Ο Δανός αποτέλεσε μέλος της ομάδας που κατάφερε να πάρει την άνοδο στην Premier League τερματίζοντας στη 2η θέση, με τον ίδιο να μετρά ένα γκολ και πέντε ασίστ σε 21 συμμετοχές.

Παρ’ όλα αυτά, η νέα χρονιά δεν τον βρήκε στα σαλόνια. Κι αυτό γιατί αποφασίστηκε να δοθεί δανεικός στη Νότιγχαμ Φόρεστ του Βαγγέλη Μαρινάκη. «Ήταν απογοητευμένος που δεν θα έπαιζε στην Premier» ανέφερε ο πατέρας του, ωστόσο τελικά του βγήκε, σε έναν βαθμό, σε καλό.



Εκεί πήρε φανέλα βασικού και, παρά το κάκιστο ξεκίνημα της ομάδας, το τέλος την βρήκε να πανηγυρίζει την ιστορική άνοδο στη μεγάλη κατηγορία μετά από 23 ολόκληρα χρόνια.

Ο Ζίνκερναγκελ μέτρησε, ούτε λίγο ούτε πολύ, 50 ματς με επτά γκολ και δέκα ασίστ, παίζοντας κυρίως ως δεκάρι, αλλά και σε άλλες θέσεις, όπως τα άκρα της επίθεσης αλλά και η κορυφή! Πολυθεσίτης, με μία λέξη, με τον Πέδρο Μαρτίνς να αναμένεται να αποκτήσει ένα πολύτιμο εργαλείο για την γραμμή κρούσης του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x