sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Stoiximan Super League: Η κορυφαία ενδεκάδα της 20ής αγωνιστικής

Δείτε την κορυφαία ενδεκάδα της 20ής αγωνιστικής της Stoiximan Super League.

Αυτοί είναι οι καλύτεροι της 20ής αγωνιστικής της Stoiximan Super League.

Το sport-fm.gr επέλεξε την καλύτερη ενδεκάδα του περασμένου τριημέρου στο ελληνικό πρωτάθλημα, το οποίο πλέον μπαίνει σε μία κρίσιμη καμπή, καθώς απέμειναν έξι στροφές μέχρι το φινάλε της κανονικής περιόδου.

Αναλυτικά η κορυφαία ενδεκάδα


Τερματοφύλακας: Αλέξανδρος Πασχαλάκης (Ολυμπιακός)
Υπάρχουν τρεις δυνατές επιλογές. Οπότε, κάποιους θα «αδικήσουμε». Συνολικά την πιο γεμάτη εμφάνιση πραγματοποίησε ο Χρήστος Μανδάς, ο οποίος έκανε 9 αποκρούσεις απέναντι στον Ολυμπιακό και κράτησε ζωντανό τον ΟΦΗ για θετικό αποτέλεσμα μέχρι το τελευταίο λεπτό. Από τις επεμβάσεις του, ξεχωρίζουν δύο. Το stop στον Μπιέλ στο 53’, όπου «βγάζει» με το χέρι το πλασέ του Ισπανού δίχως να έχει καλή ισορροπία, ενώ η άλλη είναι το τετ-α-τετ στο 73’ με τον Ροντινέι. Ο Πασχαλάκης, ο οποίος είναι η επιλογή μας, έχει κάνει δύο συνολικά αποκρούσεις, αλλά είναι καθοριστικές και χαρίζουν τη νίκη στους Πειραιώτες μαζί με το γκολ του Ελ Αραμπί. Σε τετ-α-τετ με τον Γκρόνινγκ στο 83’ και με τον Μπάκιτς στο 90’. Του δίνουμε και το credit επειδή ο 33χρονος γκολκίπερ παρουσιάστηκε «ζεστός», παρότι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ήταν θεατής. Πολύ καλή εμφάνιση έκανε ο Γιαννιώτης, ο οποίος βρίσκεται σε φόρμα και ο λόγος που δεν έχασε ο Ατρόμητος στα Γιάννενα είναι το γεγονός ότι ο 30χρονος γκολκίπερ έπιασε (με τη βοήθεια του δοκαριού του) πέναλτι του Νίνη στο 92’.

Super League: Η ενδεκάδα της 20ής αγωνιστικής

Δεξί μπακ: Νταβίντ Καρμόνα (Αστέρας Τρίπολης)
Από τους διακριθέντες στη μεγάλη «μάχη» που έδωσε ο Αστέρας. Έριξε μπόλικο τρέξιμο, έχοντας δύσκολη αποστολή, καθώς έπρεπε να περιορίσει τον Μπερνάρ. Μπορεί ο Βραζιλιάνος άσος του Παναθηναϊκού να έχει κάνει τα καλύτερά του παιχνίδια στον άξονα, αλλά παραμένει ένας πολύ ποιοτικός-επικίνδυνος παίκτης και ο Ισπανός αμυντικός του Αστέρα Τρίπολης τα πήγε πολύ καλά στο μεταξύ τους μπρα-ντε-φερ.

Στόπερ: Αρόλντ Μουκουντί (ΑΕΚ)
Έβγαλε και πάλι δυναμισμό, κέρδισε σχεδόν όλες τις μονομαχίες σε μία αναμέτρηση στην οποία η ομάδα του δεν ήταν τόσο επιβλητική (3-0) όσο σε αντίστοιχα ματς έως τώρα. Με τον παρτενέρ του, Ντομαγκόι Βίντα, έδωσαν ισορροπία στην άμυνα της Ένωσης, αλλά ο Κροάτης έχασε κεφαλιά σε κρίσιμο σημείο (στην ευκαιρία του Μπράμπετς) και δεν υπήρξε κόστος ελέω Αθανασιάδη. Ο Άρης προσπάθησε να πάει το παιχνίδι στα δικά του «θέλω», αλλά δεν έβγαλε αρκετές καθαρές ευκαιρίες και αυτό το γεγονός οφείλεται σε σημαντικό βαθμό στον Καμερουνέζο αμυντικό.

Στόπερ: Αλέξανδρος Μαλής (Παναιτωλικός)
Έκανε πολύ καλή εμφάνιση απέναντι σε έναν αντίπαλο, ο οποίος μπορεί να μην βρίσκεται στα καλύτερά του, αλλά παραμένει ποιοτικός. Δίχως να περιοριστεί στα αμυντικά του καθήκοντα. Αφού στο 73’ κάνει το 3-1 και φέρνει την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου αγκαλιά με τη νίκη. Ο Αλέξανδρος Μαλής βοήθησε σημαντικά ώστε να πάρει ο Παναιτωλικός ένα διπλό με το οποίο τοποθετεί κάπως πιο ψηλά τον πήχη ενόψει της συνέχειας.

Αριστερό μπακ: Σταύρος Πήλιος (ΠΑΣ Γιάννινα)
Σε πολύ καλή κατάσταση ο 22χρονος αριστερός μπακ. «Όργωσε» από την αριστερή πλευρά, εμφάνισε ανεξάντλητες δυνάμεις και πάλι, βγάζοντας καλές συνεργασίες με τον Μορέιρα, ενώ έχει συμμετοχή και στο 1-0 του ΠΑΣ. Αν είχαν σκοράρει σε πρώτη φάση οι Ηπειρώτες με τον Παμλίδη, ο οποίος έκανε κεφαλιά από πλεονεκτική θέση, θα είχε πιστωθεί και ασίστ.

Αμυντικό χαφ: Εμάνουελ Σάκιτς (Ιωνικός)
Ο Ιωνικός γύρισε σελίδα παίρνοντας ένα πολύ σημαντικό διπλό, με το οποίο ξεκίνησε με το δεξί η εποχή Γρηγορίου στην ομάδα της Νίκαιας. Ο παίκτης με τη μεγαλύτερη επίδραση στο 2-0 επί της Λαμίας ήταν ο Αυστριακός, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε ως χαφ, όπως κόντρα στην ΑΕΚ και ήταν καλός για δεύτερο διαδοχικό ματς σε αυτόν τον ρόλο. Από τα δικά του πόδια σε εκτέλεση φάουλ έγινε το 0-1. Έδωσε και κέρδισε πολλές μάχες στο κέντρο.

Κεντρικός μέσος: Τιάγκο Ντάντας (ΠΑΟΚ)
Εξαιρετική εμφάνιση από τον νεαρό μέσο. Πετυχαίνει τα δύο πρώτα γκολ του ΠΑΟΚ απέναντι στον Λεβαδειακό και δείχνει τον δρόμο προς τη νίκη. Απείλησε με κεφαλιά πολύ νωρίς στο ματς, παρότι το παιχνίδι από αέρος δεν είναι στοιχείο που τον χαρακτηρίζει. Συνολικά έκανε πολύ καλό, πολύ γεμάτο ματς στον χώρο του κέντρου, βγάζοντας ενέργεια μέχρι το φινάλε. Στοιχείο που είχε ανάγκη ο «δικέφαλος του Βορρά», αφού λόγω των συνεχόμενων υποχρεώσεων και του σφιχτού ροτέισον του έλειψε η φρεσκάδα απέναντι στους Βοιωτούς.

Super League: Η ενδεκάδα της 20ής αγωνιστικής

Αριστερό εξτρέμ: Χουλιάν Μπαρτόλο (Αστέρας)
Ο Αστέρας πήρε μία νίκη κόντρα σε έναν μεγάλο αντίπαλο, με τον Μπαρτόλο να αποδεικνύεται «χρυσή αλλαγή». Μπήκε στον αγωνιστικό χώρο στο 71’ και πέτυχε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης στο 79’, σκοράροντας με ωραίο τελείωμα. Δεν πρόλαβε λόγω του χρόνου συμμετοχής να κάνει πολλές δουλειές ακόμα, αλλά και εξαιτίας της μορφής του αγώνα, αλλά αναμφίβολα είναι από τα πρόσωπα της αγωνιστικής.

Δεξί εξτρέμ: Λεβάν Σενγκέλια (Παναιτωλικός)
Ο Παναιτωλικός πήρε σπουδαίο διπλό στον Βόλο και οφείλει πολλά για αυτό στον Γεωργιανό εξτρέμ. Πέτυχε το 1-1 στο 39’, ενώ πιστώνεται την ασίστ στον Μαλή στο 1-3. Ήταν πολύ δραστήριος στην αναμέτρηση και ταλαιπώρησε αρκετά την αντίπαλη άμυνα, η οποία δεν βρήκε το… αντίδοτο για να τον περιορίσει.

Επιτελικό χαφ: Χάμες Ροντρίγκες (Ολυμπιακός)
Μαεστρική παρουσία από τον Κολομβιανό σούπερ σταρ του Ολυμπιακού. Πιθανότατα πρόκειται για την καλύτερη εμφάνιση του 31χρονου μεσοεπιθετικού με την ερυθρόλευκη φανέλα. Σερβίρει στον Μπακαμπού το 1-1 στο 39’ με εκτέλεση φάουλ, του «στέρησε» 2η ασίστ ο Μπιέλ στο 74’, αστοχώντας από το ύψος του πέναλτι, οργάνωσε εξαιρετικά το παιχνίδι των Πειραιωτών που έκαναν το πιο παραγωγικό τους ματς (αλλά όχι και το πιο αποτελεσματικό) επιθετικά εδώ και αρκετό καιρό, μοιράζοντας με ακρίβεια την μπάλα, ενώ απείλησε και από απόσταση. Αυτός τον Χάμες θέλουν οι «ερυθρόλευκοι».

Super League: Η ενδεκάδα της 20ής αγωνιστικής

Επιθετικός: Σέρχιο Αραούχο (ΑΕΚ)
Τα λόγια είναι περιττά. Ο «Τσίνο» δεν γίνεται με τίποτα να λείπει από την καλύτερη ενδεκάδα. Έχει συμμετοχή και στα τρία γκολ της ΑΕΚ κόντρα στον Άρη, καθώς κέρδισε το πέναλτι με το οποίο προηγήθηκε η Ένωση, ενώ έβγαλε τις ασίστ στα άλλα δύο τέρματα, φτάνοντας ήδη τις επτά στο φετινό πρωτάθλημα. Μάλιστα, ξεκινάει ο ίδιος τη φάση, κλέβοντας την μπάλα από τον Νταμπό και αφού κουβαλάει την μπάλα, σερβίρει στον Πινέδα. Δεν σκόραρε πάλι (χάνοντας μεγάλη ευκαιρία στο 72’ πριν σηκωθεί το σημαιάκι), αλλά πρόκειται για κάτι που φαίνεται ότι δεν τον απασχολεί, βοηθώντας με ποικιλοτρόπως την Ένωση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x